Menü

Horváth Ádám Jóga és Ninjutsu oktató.


Horváth Ádám Jóga és Ninjutsu önvédelem oktató

1980-ban születtem és két-három éves koromból vannak emlékeim, hogy meditálok, illetve az élet nagy dolgain gondolkodom. Akkor még nem gondoltam, hogy ez lesz belőle…

Gyermekkorom óta életem része a sport. Mondhatni végig versenyeztem, győztem-veszítettem a fiatal éveimet, melyeket a Keresztény hitvilág és ideológia lengett be erőteljesen.

1990-től volt szerencsém erősen vallásos életet élni, és áttanulmányozni nem egyszer, vagy kétszer a Bibliát és más keresztény írásokat. Többféle szemináriumot és Institut-ot is elvégeztem a keresztény szentírások különféle szemszögekből való értelmezéséből, mire nagykorú lettem. Ugyan ekkor 10 éves fejjel sikerült beleszeretnem a zongorába, amin inkább nagy lelkesedéssel, mint szakértelemmel klimpírozok azóta is.

1998-ban fiatalos hevességemben sok csalódásnak és a pubertás korszak megérkezésének köszönhetően ott hagytam a vallással és Istennel való ismerkedésem egyházi keretek közé szorított útját, és az ellenkező irányba indultam.

Ekkor kezdtem el a Ninjutsu ősi harcművészetét is tanulni, amit azóta is töretlenül gyakorolhatok.

2003-ra némileg kiégve, és belefáradva az éjszakai élet és a testiségben való elmerülésben, igyekeztem volna már visszatérni az Isten felé vezető útra. A sötétségben való keresgélés eredményeként sikerült rátalálnom a Védikus Jógaszentírások Ősi üzenetére, melynek hatására Vaisnava szerzetesnek álltam, hogy szegénységben, és cölibátusban töltsem hátralévő életem, és létezésemet az önmegvalósításnak és annak terjesztésének szenteljem. Innentől fogva vagyok Vegetariánus is.

2005-ben kezdtem el nyilvánosan is publikálni élményeimet, tapasztalataimat és megvalósításaimat az interneten, a http://harciszerzi.hu/ oldalon.

2006-ban kezdtem el Online Marketinggel foglalkozni, vagyis kutatni azokat a módszerekkel, amiket a Multik és más Szervezetek arra használnak, hogy az embereket megvezessék. Így sikerült bizonyos immunitásra szert tennem a „rendszerrel szemben” 2003-óta nem voltam orvosnál például (Egy lábtörést és gipszelést kivéve), és nem vettem be semmilyen gyógyszert, hanem a holisztikus és spirituális természet gyógyászattal kezdtem el gyógyítani magam. Valamint ezen módszerekkel sikerült megtalálnom azokat az embereket, akikkel folyamatosan azon dolgozhatunk, hogy szebbé és jobbá tegyük a világot.

2007-ben már több templomban és Vaisnava (A Védikus jógaszentírások azon személyekre használják ezt a szót, akik a Hindu Pantheonon belül elfogadják, hogy minden istenek között létezik egy leghatalmasabb, legfelsőbb rendű, mindenek felett álló. Tehát tulajdonképpen egy istenhívő Hinduk) közösségben is szolgáltam, és ekkor sikerült eljutnom a Jóga őshazájába Indiába. A legfőbb szent zarándokhelyek meglátogatása során még mélyebb kapcsolatom alakult ki a az Ősi Mantra-Jóga és a Mantrák hangszeres kísérettel való éneklése folyamatával. Mondhatni egészen új megvilágításba került maga a Jóga, a Mantra és a Bhakti-jóga.

2008-ban egy sérülésnek köszönhetően kezdtem el foglalkozni a ZenShiatsu Japán, fájdalommentes Csontkovácsolás művészetével, és ekkor kaptam Beavatást a Reiki első szintjére is.

2009-ben megkaptam a Ninjutsu 1Dan fokozatát akkori mesteremtől, majd rá egy évre a másodikat is, és vele együtt az engedélyét, hogy Iskolát nyissak és el kezdjem tanítani ezt a harcművészetet. Így alapítottam a Bhima Klánt, ahol Ninjutsu önvédelmet tanítok –felnőtteknek, Női Önvédelmet hölgyeknek, és Ninjaszakkört tartok gyerekeknek. http://ninjutsubudapest.com/

2010-ben beavatást kaptam Lelki Tanítómesteremtől, aki egy cölibátusban élő szerzetes, a Bhakti-jóga gyakorlója. Így lettem tagja egy a teremtés kezdete óta töretlen Lelki tanítói láncolatnak, mely tanításai a Védikus Jóga szentírásokban vannak lejegyezve.

Eddigre több templomban és közösségben is éltem már mint szerzetes, és a világ több országában is jártam, hogy a Bhakti-jógát, a Szeretet és az Odaadás jógáját ismertessem meg az emberekkel.

Ez többnyire úgy nézett ki, hogy szerzetesi ruhában különböző városokba zarándokoltunk és ott vagy zenéltünk és Mantra-Jóga foglalkozásokat tartottunk, vagy az csak egészen egyszerűen az utcán osztottuk a könyveket, a Védikus Jóga-Szentírásokat. Szerencsésnek mondhatom magam, mert bármerre sodort az élet, mindig el tudtam menni a helyi Ninjutsu Iskolákba edzésre, így annyi sokféle mesterrel találkozhattam, és annyi sok mindenkitől hallhattam és tanulhattam a Ninjutsu művészetét is, mint nem sokan ezen a világon.

Talán ennek is köszönhetően ekkor értettem meg, hogy mi végre is születtem meg, a földre, és vált nyilvánvalóvá számomra, hogy nem egy szerzetes közösségben kell leélnem az életem, hiszen sokkal több mindent kell tennem a világért és az emberiségért.

2011-ben eljutottam a Himalaya szent hegyei közé a Jóga és ZenShiatsu mesteremmel, és ott végig látogattunk Rengeteg Vaisnava, Hindu és Buddhista zarándok helyet. Ezen az utazáson a spirituális életem és az önmegvalósítás útján tett lépéseim egészen új dimenziókba kerültek, és talán egy kicsit, de más emberként tértem haza.

Még ugyan ebben az évben kaptam meg mesteremtől a Reik3-as, azaz legmagasabb fokozatát, így ettől fogva rendszeres tanfolyamokat és oktatásokat tartok ebben a témában is.

2012-ben egy saját Harcművészeti és Jógaközpontot nyitottunk egy barátommal, de egy év után, hogy a barátságunk ne menjen tönkre, hatékonyabbnak láttuk ha külön utakon folytatjuk.

2013-ban ismét eljutottam Indiába, a Védikus Jógaszentírások hazájába, de most a világ legnagyobb Jógafesztiválja volt a cél, ahol 100millió hindu gyűlt össze egyszerre. Ezt a Jóga fesztivált, Maha-Kumbha Melanak hívják, és 144, illetve 12 évente rendezik meg. Ezen az utazáson biztos találkozhattam olyan emberekkel akiknek nem ez volt az első fesztiváljuk mint nekem. De ha ez hihetetlen is, akkor is olyan dolog volt 100 millió hívővel együtt megfürödni hajnalban a Gangeszben, hogy leírni nem lehet.

Szintén ebben az évben összekovácsoltam 4 Ősi Japán Mozgás és Gyógyító rendszert, melyet ZenDoin –nak neveztem el. http://zendoin.com/

Rendszeresen kér fel a média, hogy különböző témákban mondjam el a véleményemet, mint önvédelmi szakértő. (MTV, HVG, Cosmopolitan, BLIKK, HírTv, VIVA, R6, Meglepetés)

Valamint folyamatosan hívnak meg iskolák, különböző oktatási intézmények önvédelmi és spirituális témájú előadásokat tartani, melyeket általában csupán jószívű adományokért vállalok, bárhol bármikor.

Sok ember szeretné megmenteni a világot, de a saját vágyai és a sok pofon földre terítik. Kevés olyan ember van aki mindig fel tud állni, és a sok kihívástól, nem kedvét veszíti, hanem erősebb lesz. Azt hiszem Isten és a barátaim segedelmével ilyen vagyok, ilyen próbáéok lenni, amíg Ő engedi.

“Mindig a remény hal meg utoljára”

Horváth Ádám

 

Hogyan és miért lettem Szerzetes?