Menü

ősMERkedés

Ha most vagy itt először, akkor Isten hozott a történetemben.

Horváth Ádám Jóga és Ninjutsu oktató

Horváth Ádám jelenleg Ninjutsu, jóga oktató és Zen Shitasu terapeuta vagyok, és 2005 szeptembere óta publikálom az élményeimet, gondolataimat, agymenéseimet ezen az oldalon. Nagyon szeretek beszélgetni és mivel elég dús történések vannak az életemben, ezért lettem “író” is. Vagy legalábbis több ezer bejegyzéssel a hátam mögött ennek gondolom magam. Voltam ezen kívül már sok minden más is. Kábelgyári munkástól, a templomépítkezésen lapátoson át, szerzetes, marketinges, katona, chippandale táncos, drogdealer, keresztény pap, hogy végül eljuthassak oda amibe most bele szaladtál. Nem szeretek magamról beszélgetni, mert rengeteg barátom van, és mindig mindenkinek ugyan azokat a történeteket mesélgetni elég unalmas dolog, ezért elkezdtem lejegyezni a kalandjaimat ide a harciszerzi.hu-ra, hogy mások, így te is esetleg tanulhassál a hibáimból, mert hát nem vagyok tökéletes.

A Freeblog.hu volt eredetileg a publikációk otthona, amiért rengeteg hálával tartozom nekik, ugyan úgy mint azoknak akik évek óta olvasnak, támogatnak. Rengeteg új ismerősre és barátra tettem szert így, és remélem egy nap te is egy leszel köztük, hiszen az együtt működésben és a pozitív gondolkodásban hiszek. A harciszerzi.hu és rajta keresztül én magam is sokmindent megéltünk és láttunk már, hiszen én magam együtt nőttem fel a számító gépekkel, a blog pedig akkoriban keletkezett amikor a magamfajta hétköznapi emberek is elkezdhették megosztani az egész világon ilyen formán a gondolataikat.

2003-ban döntöttem úgy egy szívinfarktus hatására, hogy megváltoztatom az életem, mert rá jöttem, hogy nem élhetek úgy ahogy addig. Ha úgy tetszik ekkor találtam meg Istent. Ez egy elég hosszú történet, de sokak szerint nagyon tanulságos. Erre a linkre kattintva tudod elolvasni: 

1. Hogyan és miért lettem Szerzetes?

Persze a fenti  történet csak 1980-tól születésem pillanatától 2003 szilveszteréig meséli el a dolgokat. Ez a blog pedig 2005 szeptemberétől üzemel, így van egy 2 éves szakasz ahonnan még nem nagyon meséltem. Ez főleg a kezdő szerzetesi éveimet takarja, amikor tulajdon képpen komolyabban meg kellett küzdenem magammal, a dühömmel, mohóságommal, kéjemmel, irigységemmel, büszkeségemmel stb… jó tulajdonságaimmal. Amikor minden reggel hajnali 3-kor keltem, hideg vízben fürödtem, reggelente minimum 2 órát meditáltam és rengeteget dolgoztam azon, hogy jó ember lehessek. Persze nem tudom, hogy sikerrel jártam-e, de megérett bennem a vágy, hogy a magamon való munka eredményeit és kudarcait megosszam másokkal, így veled is, hogyha esetleg hasonló úton járnál, könnyebben ki tudd kerülni ugyan azokat a buktatókat amik nekem nem, vagy éppen igen csak működtek.

A szerzetesi éveimről és kalandjaimról olvashatsz nagyrészt a Blogban körülbelül 2010-ig, amikor is a sokadik kolostorból és 5-szörre lettem kirúgva, körülbelül azért a mentalitásért amit képviselek. Ha érdekel bővebben a történet, akkor azt javaslom kezd az elején olvasni a blogot. Csak egy dologtól intelek óvva , hogy elítélj engem, vagy azokat akik miatt így alakult az életem. Hiszen a karma törvényei kiszámíthatlanok, és csak az biztos, hogy mindent vissza kapunk, mégha előző életünkben is követtük el azt.

Ma leginkább a Hinduizmus áll közel hozzám, de nem vagyok tagja egyetlen vallásnak, felekezetnek, gyülekezetnek sem, de nagyon szeretek és tisztelek mindenkit aki bármilyen módon megpróbál közeledni Isten felé. Mondhatni úgy is, hogy Mindenben hiszek, és nekem teljesen mindegy, hogy valaki Buddhának, Allahnak, Krisnának, Jahvenak, Univerzumnak, vagy Nagy Manitunak nevezi Istent, avagy az Ős-tent, hiszen ugyan úgy ahogy engem is életem különböző szakaszaiban és kapcsolataiban másként ismertek és neveztek, és ezzel gondolom te sem vagy másként, úgyan úgy Istent is mindenki egy másik oldaláról ismeri, közelíti meg.

Persze sok minden megmaradt a szerzetesi és papi évekből, így például vegetariánus vagyok 2003-óta, ami szerintem minden spiritualítással, vagy önmegvalósítással foglalkozó ember kötelessége, ha valóban szeretne fejlődni a lelki életben. Erről persze sok száz bejegyzést és hozzászólást publikáltam már, így nem mennék bele, és arra kérnélek, hogy te se tedd, mert nem fogok erről gépelni, viszont egy filmet mindenképpen ajánlanék a figyelmedbe, ami arról szól, hogy én magam miért élek és gondolkodom így erről a témáról:

2. Miért vagyok vegetáriánus?

Aztán kalandos történeteim során nagyon érdekelt az is, hogy vajon minek az eredménye képpen születtem meg annak ami és aki éppen most vagyok? Hiszen minden ember életében el jön a pillanata, amikor felébred, úgy mond öntudatára ébred és tudatosan el kezd gondolkodni azokról a dolgokról, amik az ébredőket el kezdik foglalkoztatni. Mégpedig, hogy “Ki vagyok én?” “Mi ez a világ itt körülöttem?” “Kicsoda Isten?” “Mi a kapcsolatom vele?” Aztán vannak akik az első gondolatok után egyből vissza dugják a fejüket a pénz és a csöcsök világába, és hajtják azt amit a reklámok sugalmaznak nekik, és csak nagyon kevesen kezdik el figyelni azt a halk, csendes, de minden pillanatban jelen lévő hangot, aki a reklám dömpingen keresztül próbál súgni nekünk. Mivel nekem vannak 2-3 éves koromból is emlékeim, amikről tudatos vagyok, hogy ezen-meg ezen, gondolkodtam akkor, és erre meg erre jöttem rá, így kíváncsi voltam, hogy mivel érdemelhettem ki ezt a fajta kora vénséget, így részt vettem egy előző életes utazáson, hogy megtudjam miért is lettem az aki most vagyok, éshogy megtudjam miért kellett újra megszületnem. Leírtam természetesen ezt a történetet is, erről itt olvashatsz:

3. Mi voltam előző életedben?

Na meg persze még egy csomó minden másról is olvashatsz itt a blogban. Mivel persze nem régen költöztettük át a barátaim segítségével az egészet, egyenlőre még nem túl nagy a rend, de idővel igyekszem mindent szépen összedrótozni és profi minőségűre összehozni a harciszerzit, mint amilyen eddig is volt.

Ki az a harciszerzi?

Mi a kedvenc hobbija?

Mások mit gondolnak a harciszerziről?

Ninjutsu: Több mint önvédelem!