Menü

Isis/félidő :)


 

  Az Isis sztorival kapcsolatban elég sok e-mailt és üzit kaptam, úgyhogy felvázolom mi állt eddig össze abból, amit segítettek.

 

  Szóval az egész abból indult, hogy Szombathelyen van egy Isis szentély a város közepén, ami bár le van rombolva, azért csak ott van. Védettsége, pedig arról árulkodik, hogy a mai napig Shaktis hely, tehát valami még most is védelmet nyújt neki. Valószínűleg maga az Istennő, aki az egyiptomi kultúrában a (egyszerűen mondva) a Hűség Istennője. Viszont ez egy Római kori lelet…

 

  Akkor Isis az egyiptomi kultúrából érkezett ide hozzánk. A Rómaiakon keresztül. Nem volt alap római Istennő, hanem egy Egyiptomból vétetett kultuszként említik a jelenlegi „történelmi” ”tudományos” szerzemények. Vagyis a rómaiak, mint oly sok mindent őt is beolvasztották a kultúrájukba. (Aztán voltak akiknek ez tetszett annak idején, meg voltak akiknek nem.) Minden esetre a sok harc és pusztítás ellenére Isis még mindig itt van.

 

  Attól érdekes az egész (Legalábbis számomra), mert Parasurám, aki nemrégiben szintúgy szóba került GourangaPapa üzenetén keresztül (vagy bekukkantott ide hozzánk.) mikor elpusztította az egész Föld eldémoniasodott Ksatriáit (Harcosait, királyait.). És itt had kérjek elnézést tőle, amiért csak úgy dicsőítettem, hogy háromszor, mert igazából ezt 21-szer tette meg.  Srila Parasurama Ki Jaya!!!

  Szóval a „túlélők” ugye a védikus kultúrában köztudottan kétfelé menekültek, azaz két harcos kultúrát alapítottak bujkálásuk közben illetve abból kifolyólag. Az egyik a Japán illetve azon környék mai napig tagadhatatlanul harcias kultúrája, a másik pedig az Egyiptomi. Ugye, már ahogyan én tudom a Ksatriák annak idején (5000éve mikor is az utolsó kis csapat is elhagyta ezt a világot átadva a harcot az állatias szabályok nélküliségnek.) a Nap Istent imádták fő Istenség ként, aki a Védikus filozófiában a Surja nevet viseli, egyiptomban pedig Rá-kétnt tisztelik.

  A teljes igazsághoz pedig hozzá tartozik, már ha értesüléseim nem tévesek, hogy pár millió éve az akkor aktuális Nap Isten elpusztult egy ütközetben, Így Krisna személyesen vállalta be a posztját mint egy inkarnáció; Vivasván néven, amit a mai napig Ő tölt be. Ezért úgy tudom, hogy aki most a Nap Istent imádja, illetve imádta az említett idő intervallum alatt, az magát a Legfelsőbb Urat Krisnát, Jehovát, Allahot (Sok neve van, de Ő mégis 1.) imádta.

  Már ez a kis kitérő után az a következő házi feladat :), hogy kiderüljön, Isis személyében is egy hasonló a védikus Kultúrában illetve a védikus szentírásokban is szereplő Fél Istent tisztelhetünk-e (Ami ezen információk fényében elég valószínűnek tűnik) és ha igen, akkor mit köszönhetünk neki, vagyis miért felel és mi az ő szanszkrit neve?  Vagy nem.

 

 Köszönöm a sok e-mailos segítséget mindenkinek, az eddigi kép így állt össze.

 

  Ne hagyjátok abba!!!

 

Gouranga!