Menü

Isten hozott a MATRIXban!


Isten hozott a MATRIXban!

 

A Védikus filozófia szerint 2 világ létezik. az egyik a lelki világ ahol a lélek azaz te is és én is (meg mindenki más is) Krisnával él együtt teljes boldogságban és tudásban örökkön örökké. A másik pedig az anyagi világ, azaz ez a világ amit jelenleg tapasztalunk. (A MATRIX)

 

A lélek (jiva) vágyai alapján kap egy testet (cica, nyuszi, kutya, amőba, polip ember, fa, fű, félisten stb.) amivel azonosíthatja magát. Ez a test 5 durva fizikai elemből áll: föld, tűz, víz, levegő, éter. Ezekből épülnek fel a durva érzék szervek 6db.:

Szemek (3dimenziós kamera),

Fülek (dolby suround),

-Orr (hogy még hihetőbb legyen a dolgok valódisága),

Nyelv (mert a íz is kell ehez),

Gyomor (az elégedettség érzéséért),

Bőr (hogy tapasztalhassuk így is a teret),

Nemiszervek (hogy legyen valami amiről azt gondolhatjuk, ez a boldogság).

Meg van még 3 finom fizikai elem az amik egyben finomfizikai-érzékszerveknek is nevezhetőek

Elme ami össze fogja a durva érzékeket.

Hamis-ego amivel elhisszük: Én igenis ez a test vagyok és ami bejön az érzékszerveken keresztül azokat én tapasztalom, átélem, megélem stb…

Inteligencia, ami ha mindezt mi lelkek (jivák) elhisszük (mármint azt a sok információt ami be érkezik), akkor az érzékek szolgálatában áll és azzal van elfoglalva, hogy hogyan juttassuk magunkat még nagyobb élvezethez. (Hogyan legyünk mégjobban rabjai a MATRIX -nak.)

Ezek az érzék szervek ha nincsenek kontrollálva, akkor egyre többet és többet akarnak. Ezzel megőrjítve bennünket. Mert a karmánk alapján nem biztos, hogy kaphatunk még többet és mégtöbbet.

dhyáyato visayán pumsah

sangas tesúpajáyate

sangát sanjáyate kámah

kámát krodho'bhijáyate

Bhagavad-Gita 2.62

 

Az emberben ragaszkodás ébred az érzékek tárgyai iránt, miközben rajtuk elmélkedik. Az ilyen vonzódás vágyat, a vágy pedig dühöt szül.

Joda is erről beszélt az ifjú Skywalkernek (Star Wars) mikor azt mondta:

"-Nem szabad félni, mert a félelem rettegést szül, a rettegésből gyűlölet lesz, a gyűlöletből pedig háború."

Amikor már nincs elég karma az élvezethez, de a kontrollálatlan érzékek mégtöbbet akarnak élvezni, akkor feltámad a félelem attól, hogy nem lesznek ezek a vágyak kielégítve és ebből, attól függően, hogy mennyire ragaszkodunk az épp aktuális vágyunk beteljesítéséhez düh lesz. (3 Út vezet a pokplba: Kéj, Düh, Mohóság.) Pl: Mindenki szereti élvezni az életet és mivel ezt nem akarja abba hagyni ezért álltalában fél a haláltól. Az is a haláltól való félelemnek számít, ha nem szerets erről hallani, beszélni, stb… és amikor bármilyen formában találkozik a témával (Mint most itt.) akkor zaklatottságot fedezhet fel magában.Pedig a halál igenis bárkiért,bármikor eljöhet GAME OVER. (Akár mindjárt.)

– –New Game?

Az emberi élet nem arra van, hogy állatok módjára létezzünk (Ahol és amikor, ami eszünkbe jut, ösztönösen.) Az emberi létformában képesek vagyunk kontrollálni a vágyainkat (Nemet mondani az élvezetnek), képesek vagyunk hinni Istenben. Mert ez a világ annyira összetett, hogy lennie kell valaminek…

Van is. Ő Krisna a MATRIX Ura. A védikus(több ezer éves, változatlan állapotban fennmaradt, szanszkrit nyelven íródott) szentírások nem Matrixnak, hanem MAYA -nak (Nem létnek, Illúziónak) hívják ezt az állapotot amiben jelenleg vagyunk. Továbbá javasolják a sürgős elhagyását, mivel itt csak szenvedhetünk. Mert itt nincs ÖRÖK BOLDOGSÁG. ÖRÖK TUDÁS és BOLDOGSÁG amit mindannyian keresünk, az a lelki világban van. Isten pedig mivel mindenkit egyformán és őszintén szeret adott ehhez a monumentális játszótérhez (Ahol a jedi.lovagoktól a szellemeken, vámpírokon át a tündéreken és sárkányokon stb… keresztül minden játszik) szabálykönyvet amivel kiszabadúlhatunk a kettőségek (hideg-meleg, sötét-világos stb…) birodalmából.

Mert megszülethetsz bármiként (Tényleg bármi lehetsz következő életedben.)de a

-SZÜLETÉStől,

-BETEGSÉGtől,

– ÖREGSÉGTŐL

– HALÁLTÓL

MINDENHOL SZENVEDNI FOGSZ.

Mert ez A TÖRVÉNY.

Ez Isten Törvénye

Hare Krisna, Gouranga!!!