Menü

Iwiw-el meg lehet menteni a világot?


iwiwÁltalában sokat agyalok azon, hogy miként tudom javítani az emberekkel, ismerősökkel való kapcsolataimat. Ezt általában egy elalvás előtti számvetéssel szoktam kivitelezni, hiszen, lehet hogy a hajnal már holtan talál, én meg nem akarok úgy Isten ítélő széke elé állni, hogy valamit nem tettem meg amit megtehettem volna és tudásom szerint jobb lett volna tőle a világ. Többek között ezért írom ezt a bejegyzést is. (Na meg persze az összes többit is… :)

Szóval Van egy Iwiw nevű magyar portál, amiről már szerintem mind hallottatok, sőt úgy gondolom, hogy még regisztráltatok is rá. Karácsony környékén jelentették be, hogy 4millió beregisztrált tagja van, szóval az azt jelenti, hogy mindenkinek van profilja aki Magyarországon netet használ. Meg tudod keresni az ismerőseidet, a barátaidat, tudsz nekik üzenetet küldeni és esetleg láthatod, hogy mi van velük. Ez egy nagyon jó kezdeményezés és igazából ha úgy vesszük teljesen egyedi a maga nemében, hiszen Magyarul van, Magyaroknak. (Mert úgy veszem észre, hogy népünk kicsit másképp gondolkodik mint mások :))

De a lényeg nem is ez, hanem az, hogy folyamatosan fejlesztik az oldalt és most nem olyan régen lett egy új alkalmazás, amitől eleinte én is ódszkodtam, vagyis csak ráncoltam a szemöldököm, hogy ez meg minek… De aztán a minap jött egy gondolat amit azóta el kezdtem tesztelgetni és úgy veszem észre, hogy nagyon jó kis gyakorlat.

Az alkalmazás lényege annyi, hogy véleményt tudsz írni az ismerőseidről és ők azt elolvashatják, vagyis moderálhatják és ha tetszik nekik, vagy úgy gondolják jóváhagyhatják és akkor megjelenik a profiljuk mellet, hogy ezt a véleményt bizony te mondtad róluk és akkor onnantól mindenki más is olvashatja ezt.. Na már most, eddig a cuccnak sima egó-fényezős hangulata volt a szememben is, hiszen senki sem fogja kirakni magáról a fikázós véleményeket, meg történeteket amikre mások emlékeznek velük kapcsolatban, csak azokat amik tetszenek.
Aztán elkezdtem eleinte csak úgy kipróbálás szintjén egy olyan gyakorlatot, aminek azt a címet adtam, hogy

"Lásd a jót és emlékezz a jóra."

Ok, tudom, hogy ilyen ezós, szentimentális hangzása van neki, de jobb nem jutott eszembe. (Ha van jobb ötleted, mondjad bátran.) Viszont amit takar az nagyon komoly kis élmény.

A lényeg annyi, hogy elindultam az első oldal első emberétől az ismerőseim között, és kitűztem célul, hogy mindenkiről mondok  egy nagyon jó véleményt. Tiszta érdekes, hogy régi ismerőseimtől is mennyi mindent tanulhattam még annak idején és bár már régen nem találkoztunk, mégis ha egy kicsit visszapörgetem az életem, akkor eszembe jut egy tök jó kis sztori, vagy csak egy egyszerű jelenség vele kapcsolatban. (Csakhogy akkor már személyes is legyek és ne csak annyit írjak mindenkinek, hogy nagyon jó fej, tök jó arc, hanem meg is indokoljam, hogy miért…) Amúgy egy elég komoly misszió és eleinte azt hittem, pikk-pakk megcsinálom pár nap alatt, de aztán mikor kiderült, hogy jelenleg 411 ismerősöm van és bizony van akinél kicsit többet kell gondolkodni, mert mondjuk 10 éve nem találkoztunk, akkor vissza vettem a lendületből. Most napi 6-os szisztémával haladok. Vagyis nem fekszem le addig aludni, míg nem írtam legalább 6 ismerősömről véleményt a wiwen. Most a 4.oldalnál tartok és nagyon jó élmény. Sokan egyből írnak levelet, vagy írnak egy vissza véleményt, meg minden, szóval így beindul az élet, nem is beszélve arról, hogy egy ilyen pozitív élmény, mekkora lökést jelent az életében annak is akiről írok, meg nekem is, mert ilyen dolgokon meditálok, hogy milyen jó tulajdonságai vannak neki. :)

Aztán persze kicsit elcsüggedtem, mert az eddigi Krisnás ismerőseim egy része, 25% megköszöni, de nem teszi ki a véleményt. (Meg nem tette ki a szent Biblia sem, amin meg megdöbbentem, de ezt most nem elemezném…) Erről az a véleményem, hogy azzal, ha valaki bár értékeli a véleményemet és tényleg még hálás is érte, de nem teszi ki, akkor azzal  csak magát próbálja áltatni, hogy ő alázatos és nem reklámozza magát, meg nem akarja, hogy őt dicsőítsék…

De a helyzet az, hogy senki nem kérte, hogy ezt írjam, senki nem kényszerít, hogy jó véleményt alkossak róla, viszont ha nem állnak az útjába a jó véleményemnek a kedves ismerőseim, akkor azok a többi emberek, akik esetleg idővel az adatlapjukra tévednek, akkor láthatják, hogy bizony erről az emberről sok embernek nagyon jó a véleménye, így biztos tényleg jó ember és lehet, hogy érdeklődni kezdenek, hogy vajon miért is van ez…

iwiw, ha jelölöd...Azt gondolom, hogy mivel nálunk a Krisna-tudatos közösségben igazából úgy vagyunk mint egy nagy család és tényleg általában mindenki jóban van mindenkivel, meg mindenki jó véleménnyel van mindenkiről, ezért ezt nem szép dolog eltitkolni. Főleg azért, mert az egész internet, meg az egész világ gyűlölettel és szemétségekkel van tele és akkor ez egy jó lehetőség lenne, hogy mi emberek megmutassuk egymásnak, hogy bizony így is lehet élni, hogy mindenkiről jó véleménnyel vagyunk, és inkább ők is ezeken meditáljanak, mint a régi sérelmeken, meg sértődéseken…

Csak arra szeretnélek buzdítani ezzel a bejegyzéssel, hogy kezd el te is ezt a missziót és írja jó véleményt minden ismerősödről, hiszen ha Krisnás vagy, ha nem, ettől lesz szebb és jobb a világ, ha megtanuljuk szeretni egymást, és utána ezt megtanítjuk másoknak is, például egy ilyen módszerrel.

Gouranga