Menü

Jó pap holtig tanul


Akkor ma megkaptam a magamét ismét a gyönyörű és napfényes ShálgóTárjánban.

Az úgy történt, hogy megjöttek a pénteken ott leendő fesztiválunk szórólapjai és megnyertem egy utcázást a legforgalmasabb kereszteződésbe. Érdekes volt, mert ott feltünően setét a bőre a nagy átlagnak és nem a szoli miatt. Csak ott áltam Vaisnavának álcázva a kereszteződésben és azt hittem, hogy külföldön vagyok. Persze van a helynek egy kisMoszkva csúf neve, de nekem nem ez jutott először eszembe.

Igazából nagyon nyomtam és pörgésben mentem egyik embertől a másikig amolyan Nyugati-pályaudvar előtti hangulatban… Megdobáltak hát a helyiek apróval ahogyan szoktak, mikor így vagyok. :)
Viszont rengeteg emberrel beszéltem és nagyon sokukat hívtam meg a programra rengeteg surikent (Gourangás matrica) és sok szórólapot is szétdobáltam. Szent név terjesztése szempontjából úgy éreztem teljesen gut minden.

Amúgy meg nagyon szerencsés vagyok, mert az út túloldalán maga GovindaHari prabhu osztott személyesen. Rengeteg erőt merítettem belőle, ahogy rendíthetetlenül ott ált és mosolygott és beszélgetett a rohanó emberekhez, akik ha felnéztek rá és meglátták tiszta tekintetét mindig meg álltak, pedig reggel még azt gondoltam, hogy az egész napot ágyban fogja tölteni, annyira beteg szegény. 1991óta ismeri a bhaktákat és az utcai prédikálást is több mint 10. esztendeje végzi már kiéghetetlenül. Mindig lelkes és nagyon szeretem ezért. Szóval ma vele oszthattam. Ő amolyan élő legenda, legalább az én szememben biztos.  (Ja ne mondjátok neki, hogy ilyeneket írok róla ide, mert el látja a bajomat. :) :) :) )

Aztán még mikor Pécsen jártunk a Krisna udvarnál vendég Harinámon :) akkor elmentem a helyi ninjákhoz egy tréningre és ott találkoztam egy fiúval, aki nagyon pozitív volt és érdeklődött Krisna tudat iránt. Na szóval most ő jött szembe velem az utcán és nagyon örült, hogy lesz itt egy programunk, mert pécsett nem volt túl sok időnk beszélgetni. Holnap együtt megyünk el a salgótarjáni ninják tréningjére, amit nagy érdeklődéssel várok.

Ja, meg úgy néz ki Gyöngyösön van egy Ninju dojo és belátogatom őket még a héten. Mert ma felhívtam a vezírüket, aki nagy örömmel újságolta, hogy szombaton jön a magyarországi nagymester David Jesse Holt 5Dan és ő tart egy 3órás tréninget. Persze nem kérdeztem meg tőle, hogy akkor Szabó Pál a 9Danjával akinél eddigi övfokozataimat szereztem ki a csuda itt a mi ki hungarinkban, mert nem akartam már az elején senkivel sem rosszban lenni. Minden esetre kedves elmém megint hozta a formáját és efféle gondolatok kavarogtak a fejembe egy ideig. De hát el kell fogadnom a jó Isten akaratát, hogy most ide kell eljutnom.

Minden bizonnyal sok tanulni valóm van még ebben a műfajban is. 

Most már biztos…

"Mert jó pap holtig tanul."

GOuranga!