Menü

“Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod…”


 

Caitanya pr buzdított, hogy folytassam a napló írást a Páda-yátra alatt is. Felajánlotta, hogy használhatom a gépét erre a célra.

Jelenleg az egri templomban vagyunk, mindenki próbálja kipihenni a fesztivál viszontakságait.

Itt szeretnék elnézést kérni az előző bejegyzés enyhén szólva kaotikus mondat szerkesztéseiért és kusza esemény leírásaiért, de a netkamionban, ahol a bejegyzés született körülbelül 2-3 percenként érkeztek a legkülönfélébb tudatmódosító szerektől zavaros tekintetű emberek a legkülönfélébb óhajaikkal, melyeket igyekeztem kedvesen hárítani, aminek az lett az eredménye, hogy mindig kizökkentem a gondolatmenetből. Visszaolvasás után azt kell mondanom, mindenki meg van győződve róla, hogy amit csinál az jó és fontos. Ebben azok a félrészeg sajtós csávók jártak az élen, akik folyton zaklattak meggyőződve arról, hogy ha most ők nem küldenek ide meg oda ezt + azt, akkor összedől a világ… Szóval bocsesz…

Amúgy a program legalább az én látásmódom alapján sikeres volt. Minden nap több mint 1000adag ételt osztottunk, a zenészeink pedig nagyon ügyesen rá vették az embereket, a táncolásra és arra, hogy együtt énekeljék az Úr szent neveit. Sokan kipróbálták a Mantra ösvényt is. Ha valaki nem ismerné: Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráam Hare Hare. :) Rengeteget prédikáltak azok akiknek az volt a szolgálata. Caitanya pr Puri maharája módszerét megelevenítve buzdított mindenkit, hogy csak beszéljünk, és beszéljünk az embereknek Krisnáról. Kajakra jó volt, ez a helyzet…

Sajnos egyenlőre még nem költözött be senki, de bízom benne, hogy a magok amiket a bhakták elültettek idővel szépen mind kifejlődnek. (És ha lehet kedves Krisna, akkor minél hamarább, mert a mahamantrát sokan jó énekelni. 😉 )

Képet is csak a tavalyi fesztiválról találtam, de ideteszem, mert kb idén is ugyan ez volt. (Csak “Megint egy évvel öregebb lettél”)

Bhajan

Az előbb beszélhettem Govindahari pr-val aki kedden utazott Párizsba erősíteni jelenlétével és aktív részvételével az ottani prédikálást. Mesélt a környékről ahol a szállásuk van. Gouranitay pr naplójában olvashattatok erről. Ő meg azt mondta, olyan hely, ahová még fényes nappal sem menne be… Mesélte, hogy ők ketten voltak tegnap az Eifel toronynál Harinámozni és, hogy mennyire elkélne arrafelé a segítség.

Azért érdekes ez a számomra, mert Caitanya pr feldobott egy lehetőséget, hogy nekem is ki kéne menni oda Harinámozni a páda-yátra után (Vagy még előbb is akár.) De szerdán csatlakozik Srila Sivaráma swami a zarándoklathoz és majd akkor fognak beszélni erről. Talán megkaphatom az Úr Caitanya (Gouranga maháprabhu) és a bhakták kegyét, hogy részt vehessek én is az ottani prédikálásban.

Persze már nézegettem a Párizsi dojok honlapjait is (khm…:) ) mert hát csak feltételekhez vagyok kötözve, (amit egyenlőre eszem ágában sincs feladni) de talán ha eleget énekelem a szent nevet, akkor megértek én is valamit Krisna-tudatból. (Egy kis álszentség.) Sőt megkérdeztem Gyuri senseit is, hogy tud-e ezzel kapcsolatban mondani valamit és persze, hogy tudott, egy 15-danos mestert ajánlani, aki a szerinte is megfelelő vonalat képviseli.

Persze megtanultam eddigi életem folyamán, hogy túlságosan ne éljem bele magam semmibe, de ha Rádha-Párizsisvara is úgy látja megfelelőnek, akkor bármi megtörténhet.

Mert ” Jöjjön el a Te országod, legyen meg a Te akaratod…” Ámen…

 

GOURANGA!!!