Menü

Júdás evangéliuma.


Tegnap nagyon jó volt a templomban, a bhaktákkal bhajanozni.

Aztán a szállásra érve, egy dokumentum film fogadott, a címe: Júdás evangéliuma.

Alapjában véve nem nagyon szoktak érdekelni a vallásos dokumentum filmek, mert elég elvontak, de ezt mégis elkezdtem csekkolni.

 

Szóval néhány évtizeddel ezelőtt (Számítgatásaim szerint pont Srila Prabhupádanak idején.) Előkerült a sivatagból egy ősi irat. Felfedezői tudták róla, hogy értékes és kapzsiságuk, mohóságuk felülkerekedett adni akarásukon, ami még kalandosabbá tette ennek a szent iratnak az egészen napjainkig való elérkezését. Magyarossan, ellopták eldugták, öltek érte, elveszett, hogy 2005-ben ismét előkerülhessen és napvilágot láthasson ő és mindaz amit hordoz magában.

 

Az irat címe: Júdás evangéliuma.

A film arról, szólt, hogy 30evangélium volt még annak idején, amit kissé le egyszerűsítve négyre degradáltak, a könnyebbség végett. Vannak olyanok, akik ezt a konstantinápolyi zsinatokon össze-össze gyűlő érsekeknek és egyházi vezetőknek tulajdonítják és vannak olyanok, akik egy Ileneus nevű figurának.

 

A mi szempontunkból talán mindegy is, hiszen a lényeg az, hogy eltűntették, kiirtották az Isten tudományának ezen fejezeteit a bolygónkról az elmúlt 2000 esztendőben. (Kivéve persze a védikus filozófiát, amit soha semmilyen  erő nem tud eltűntetni.)

 

Aztán jött néhány tudós, akik az igazságot keresik, megszerezték, megvizsgálták és lefordították az evangéliumból megmaradtakat. (Eléggé megviselték az évezredek.)

 

Ezt az evangéliumot Júdás írta személyesen,

és ugyan az a történet van benne, amit már jól ismerünk a megmaradt másik négy evangéliumból (Máté, Márk, Lukács, János.) csak az ő szemszögéből.

 

Az egyház mindenáron úgy akarta beállítani Júdást, mint sátánikus személyt, aki árulásával a kereszthalálra juttatta Jézus Krisztust. De ez a mű, arról tesz bizonyságot, hogy bár a történet tényleg így zajlott, valójában ő volt az, akinek a legmélyebb megértése volt Jézus tanításaiból, és Jézus maga kérte, hogy cselekedje mindezt meg, noha ő maga nem akarta ezt megtenni.

 

Mi erre, a bizonyíték?

Számomra nagyon különleges élmény volt hithű keresztényeket hallani, amint arról beszélnek, hogy Jézus azt tanította, hogy a test egy börtön, és a benne lévő isteni szikrát kell kiszabadítanunk.

 

Mikor arról beszélgetnek, hogy tulajdon képen azért üldözték a rómaiak a keresztényeket, mert azok nem akartak húst áldozni a római isteneknek (Félisteneknek.). Sőt nagyon sokat arénákban kínoztak meg emberek 1000-ei szeme láttára, hogy adják fel hitüket. Nem egy mártír volt köztük, aki a kínhalál utolsó pillanatáig hű maradt hitéhez és Istenhez.

 

Ebben az evangéliumban van egy történet, mikor Jézus kineveti tanítványait, mert azok azt hiszik, hogy az az Isten, aki ezt a világot teremtette. Beszél nekik az eredeti Úrról, akitől az, aki ezt a világot létrehozta kapja a hatalmát.

 

Beszél Jézus Júdás evangéliumában arról, hogy a lélek a fontos, az Isteni szikra, ami halhatatlan és örök tudással teli.

 

Mikor kivonták a forgalomból a másik 26 evangéliumot, akkor ezzel egy ritmusban üldözni, sőt írtani is kezdték azokat, akik ismerték, vagy tanították ezeket. Júdásból például bűnbakot csináltak, aminek a látszatát a mai napig az úgynevezett Passió-játékokkal fent is tartanak, sugalmazva ezzel mindazt, hogy a zsidók például az ellenségeink.

 

Úgy mondják Hitlerre is nagy befolyással volt egy németországi ilyen Passió előadás.

Judas-Judeai   Juda=zsidó  ugye elég egyértelműen hangzik.

 

Valószínüleg ő volt az a tanítvány, aki valóban követte Krisztust. Erre pedig az a bizonyíték, hogy a tudás, amit az ő bensőséges kapcsolatukban átadott neki Jézus, az mind ott szerepel az ő evangéliumában.

 

Aki ismeri valamennyire Srila Prabhupáda üzenetét,

annak nem újak ezek a dolgok és azok számára sem, akik valóban tanulmányozták a Bibliát és volt szándékuk tényleg megérteni.

 

A vallás elvei egyek,

Isten egy. Az, hogy hányan szeretnének hatalomhoz jutni azáltal, hogy vallásos személyek képében tetszelegek és saját száj ízűk szerint magyarázzák mind az Evangéliumot, vagy akár a Védákat, vagy bármely más szentírást, arra a kérdésre a válasz csak az, hogy nem tudjuk megszámolni a különféle szekták és mindennap újonnan virágba szökkenő felekezetek számát.

 

Hamarosan a világ, két részre fog szakadni.

Mind a két rész azt fogja hinni, hogy a vallásos elvekért harcol. De igazából nincs más dolgunk, mint énekelni Isten szent neveit, mivel ebben a korban lehetetlen más módon valódi megvalósított tudást szerezni Istenről. Mert ez a Kali-yuga, a hazugságok és félre értések kora, ahol az emberek a hazugságról gondolják, hogy igazság, az igazságot pedig hazugságnak vélik, és az őszintéket állszentnek, az állszenteket, pedig őszintének látják.

 

Éppen ezért, ha valaki szeretne mindezekből valamit látni, akkor nem érdemes kutakodnia és spekulálnia, mint nekem :), hanem inkább fel kell keresni egy hiteles lelki tanító mestert, aki megtanítja őt az Isten neve éneklésének tudományára.

Addig is.

Hare Krisna Hare Krisna

Krisna Krisna Hare Hare

Hare Ráma Hare Ráma

Ráma Ráma Hare Hare

 

Ui:Elnézést azoktól az olvasóimtól, akiknek felzaklatta az elméjét ez a bejegyzés.

 

GOURANGA