Menü

Kartik-Az ezerszeres hónap


Szerelem?
Megkérték kezét. A világ rettenetesen maga alá sűlyjedt, hogy már a nők szaladgálnak a férfiakhoz, hogy akkor most tényleg nem kellenek-e nekik. Legszívesebben jól felpofozta volna a lányt, de igazából sajnálta szerencsétlent, úgyhogy nem bántotta.  Még megkérdezte a legvégén, hogy de senki mást sem? Amire mi a fenét mondjon valaki aki nem is foglalkozik azzal, hogy mi ez az egész. Ha úgy kell lennie, úgy is úgy lesz. De mivel nem úgy van, ezért nem kell úgy lennie. Csak az önző emberek szenvednek attól, hogy nem teljesülnek a vágyaik. Akik el tudják engedni saját elméjük rögeszméit, azok el tudnak indulni a boldogság felé vezető úton.

ősz

Ajándék.
Szülinapjára meg kapott egy csomó gyakorló, meg nem gyakorló fegyvert. A gyakorló fegyverekkel nincs is semmi gond, hiszen nincs élük, meg gyakorolni lehet velük, fejlődni. Fejlődési lehetőséget adni ajándékba pedig egy jó dolog. Ráadásul egy régi jó barátjától jöttek, aki a saját kezével készítette őket.  De éles fegyvert nem adunk ajándékba. Mert az éles fegyver az harcra van. Harcot nem adunk senkinek ajándékba. Azt egyszerűen nem illik. (Ha csak direkt célozni nem akarunk valamire az illetőnek)

Mozdulat!
Aztán edzésen valami olyat látott amit meg akar tanulni minden képpen. Sok új dolgot gyakorol amit nem nagyon lehet észre venni, csak azoknak akik látnak is nem csak néznek. De ezekről már csak néhány emberrel lehet beszélgetni. Azokkal akik elég tudással rendelkeznek hozzá, meg azokkal akik elég alázatosak ahhoz, hogy meghallgassanak másokat. Mind a kettőből elég nagy a hiány a környezetében.

Egyház-vallás
Volt a Templomban is. Lelki tanítómesterével beszélt az elmúlt dolgok történéseiről. Hosszasan beszélgettek a világ dolgairól. A mester türelemre és béketűrésre intette a történtekkel kapcsolatban és biztosította, hogy hamarosan minden meg fog változni, mert befejezi az új könyvét, élete fő művét, mely miatt annyira hátravonult a dolgok kontrolálásától. Aztán hamarosan ismét részt vesz a vezetésben és akkor minden jó lesz.

A mester egyébként nagyon szeret minden tanítványát, így őt is, így nem volt értelme elmondani, hogy ki miért kutya. Nem akart fájdalmat okozni neki. Meghagyta ezt a dolgot az időnek, hogy majd az elmeséljen mindent azok a dolgok közül amiket azok az emberek tesznek Isten szent nevében akik „vért izzadnak” nap-mint nap, hogy egyáltalán annyira menjenek a dolgok mint amennyire most.

A mester egy fontos kérdést tett fel neki. El kell döntenie, hogy ő egy Ninja aki Krisnás-, vagy egy Krisnás, aki Ninja. Úgyhpgy most ezen gondolkodik, mert nem nagyon érti a különbséget. :)

Ráhu
A Bolygó hatása teljes mértékben kiteljesedni látszik az életére. Az év végére tartogatta úgy látszik hatásának csúcsát. Így a föld alatt meghúzva magát a négy falnak mesél Istenről, és a négy falnak énekel, hátha nekik is számít kicsit a Védikus mantrák hatása. Persze elmében már sok-sok millió barátjával bhajanozik együtt, akik közül most csak néhány igazi nyilvánul meg a minden napokban. De hamarosan vége az évnek és le járnak az anyagi visszahatások is.

S bár a nap közben szépen süt, meg  a dolgok közben szépen alakulnak,  az élet pedig megy tovább, egyre több minden áll össze egy nagy egésszé, hogy az Isteni végakarat beteljesedjen s nyilván valóvá váljon számára kétségek nélkül a sors melyet bár legbelül úgy is nagyon szilárdan tud, de azért csak kinyilatkoztatások által válik világossá azok számára is akik nem látnak, nem hallanak, és főleg nem hisznek. Csak reménykednek abban, hogy jó úton járnak…

Kartik

Most ez az időszak van. Egy hónapig tart. Körülbelül a felén vagyunk túl, vagyis November közepéig megy még a dolog. Ebben az időszakban minden lelki tett ezerszeresen számít. De nem ezért, vagy azért, hanem csupán mert ez lelkileg egy nehéz időszak mindenki számára. Ezért mikor valaki ilyenkor fordít figyelmet a fejlődésére, akkor különösen sokat fog fejlődni, mert ilyenkor minden a feje tetejére áll…

Mindig a remény hal meg utoljára…