Menü

Kérlek add nekem azt a valamit magadból ami képessé tett arra…


Egy idős indián asszony éppen a hegyekben utazgatott,amikor egy napon egy folyómederben különleges, értékes kőre bukkant. Megnyugvással vette magához a kincset majd folytatta útját.

a varázskő. :)

Néhány nap múlva találkozott egy férfival, aki szintén a hegyekbe zarándokolt. Mivel a vándor éhes volt, de nem volt mit ennie, az indián bölcs megvendégelte őt a maga eledeléből. Ám amikor az asszony kinyitotta a csomagját, hogy megossza ennivalóját az emberrel, a férfi felfigyelt a táskába rejtett kőre.

Sokáig beszélgettek mindenféléről, közte az élet értelméről is, majd amikor elbúcsúztak egymástól, a vándor arra kérte az asszonyt, hogy adja neki a kincset. A bölcs belenyúlt a táskájába, némán kivette a drágakövet, és a férfi kezébe nyomta.

A vándor megköszönte, majd sietve tovább állt, mert még véletlenül sem akart alkalmat adni az indián asszonynak, hogy meggondolja magát. Innentől kezdve megkönnyebbülve utazott tovább, abban a nyugalomban, hogy olyan kincs birtokába jutott, amelynek hála sosem lesz már része nélkülözésben.

Ám ahogy vándorolt, egyre többször jutottak eszébe az indián asszony szavai. Néhány nap múlva visszafordult, megkereste a bölcset és visszaadta neki a követ.

– Gondolkoztam – kezdte mondandóját a vándor. – Tisztában vagyok vele, hogy micsoda kincs van a kezemben, mégis szeretném visszaadni. Abban bízom, hogy helyette olyasvalamit adhatsz nekem, ami még ennél is értékesebb. Kérlek add nekem azt a valamit magadból, ami képessé tett arra, hogy nekem add ezt a követ….