Menü

Költözz be!!!


 

Akkor holnap indulunk hajnalban vonattal Ajkára. Kb 6-7órás vonat út lesz, amin 20bhakta vesz majd részt. Aztán mikor meghérkezünk, indítjuk a Harinámot.

Caitanya prabhu tartott egy nagyon jó kis leckét arról, hogy ki az aki prédikátor. Mivel Srila Prabhupáda azt mondta, hogy mindenkinek prédikálnia kell, mert ez egy prédikáló mozgalom. Ami nekem át jött az annyi kb, hogy mindegy hol élsz, mindegy mi a munkád terjeszd a Krisna-tudatot, vagyis az Isten-tudatot. Beszélt arról, hogy olyan nincs, hogy valaki nem prédikál.

Mindenki beszél mindig valamiről, akkor miért ne Krisna-tudatról beszéljünk. Az egyik felszabadít az anyagi létből, sőt vissza visz Istenhez, a másik visz a pokolba. Prédikálás nem csak az, hogy valaki beszél, hanem az életünk minden pillanata az, főleg, ha mások számára is nyilvánvaló vallási hovatartozásunk. Igazából, főleg ha dótiban járunk, tilakkal a homlokunkon, akkor mások az alapján ítélik meg Krisnát, amit rajtunk keresztül látnak.

Ha valakivel beszélgetünk erről, akkor Krisna-tudatot adjuk át, magunkon átszűrve. Senki sem képes mást átadni, csak amit ő megértett, illetve megvalósított belőle. Igazából mind ugyan arról beszélünk, vagyis Krisna Isten, nem ez a test az énünk, de az, hogy ebből ki mit értett meg az már személyenként változó.

Jómagam is sok templomban jártam és sokféle prédikációt, sokféle megértést hallottam már. Nem csak Krisna templomokról beszélek itt. Hiszen igazából minden ember hisz valamiben, de hogy az mennyire áll közel a valósághoz az már más tészta. Igazándiból mindenki meg van róla győződve, itt az anyagi világban arról, hogy amit ő tud a világról az egy nagyon különleges és magasrendű dolog.

Ez a rothadt nyugati civilizáció ezt neveli belénk: Nem számítanak mások, csak az amit te gondolsz. Így tulajdon képpen néhány gondolat menet úgy végződik, hogy akkor semmi gáz ha ezt itt most agyonlövöm, vagy megerőszakolom, mert nekem van igazam.

Az Istentelen eltorzult gondolkodásmódnak általában az a vége, hogy az élőlény nagyon bűnös életet él és ettől rettenetesen szenved. Ezt a szenvedést pedig rá akarja zúdítani másokra is, mert irigy. Vagyis van egy álca, ami arról szól, hogy a körülöttünk lévőkkel el akarjuk hitetni, hogy nagyon Mayerok vagyunk és lazák, meg mi aztán kajakra vágjuk a témát, de legbelül ami van az csak depresszió és gyötrődés. Mert igazából nem tesszük elégedetté valódi énünket a lelket.

Csupa olyan boldogságban van részünk, ami az anyagi érzékeken át tapasztalható és olyan mint a füst, ami az egyik pillanatban ott van, de a következőben már el is illant. Amíg efféle dolgok hajkurászásával telnek a napjaink, addig lószart sem ér az életünk. (Már elnézést a kifejezésért, de ez a helyzet.)

Úgyhogy most van egy különleges lehetőség, hogy bárki csatlakozhat a mozgalmunkhoz és elkezdheti járni az önmegvalósítás útját. Bárki jöhet és beállhat Krisnásnak 1napra,1 hétre,vagy akár egy életre. Gyertek bátran és próbáljátok ki. Nem kerül semmibe, kajakra ingyen van. Az egész csupán annyi, már ami azon a szűrőn keresztül át megy ami én vagyok, hogy gyere és énekeld velünk az Úr szent neveit:

Hare Krisna Hare Krisna

Krisna Krisna Hare Hare

Hare Ráma Hare Ráma

Ráma Ráma Hare Hare

Gouranga!

:)  (Akkor holnap találkozunk Ajkán!) :)