Menü

Krisna-völgyből


El voltunk pár napja Simán az “Ezoéknál és nagyon nagyot kirtanoztunk velük. Van néhány nagyon komoly fotó, meg néhány nagyon komyoly sztori is. De ezeket mely később jegyzem le, ha utunkat folytatjuk a Páda-Yátrával. Most itt vagyok Krisna-völgyben…

Krisna-völgy hihetetlen. Egy pár év leforgása alatt akkora fejlődésen ment keresztül, ami ha nem látnám a saját szememmel,el sem hinném. A fák legalább a háromszorosára nőttek, mint mikor először jártam itt és ettől, már most kezd nagyon szép ligetes hangulata lenni az egész völgynek.

Az itt élő bhakták, pedig egyre nagyobb szeretettel fogadnak mindenkit, ami már önmagában szokatlan ebben a dzsuva világban. Mondhatni az elmúlt 4-5 napban teljesen elvarázsolódtam és jópárszor csak azon igyekeztem, hogy nehogy elsírjam magam az itt látott és tapasztalt különlegesen szeretet teljes kapcsolatok végett.

Na jó lehet, hogy ez így ebben a formában kissé szentimentálisnak tűnik, de az én életem mindig a keménységről szólt és arról, hogy minél jobban elrejtsem azt a természetet, amivel Isten “megajándékozott”. De itt nincs rá szükség. Mert itt olyan emberek élnek, akiket nem érdekel, hogy mit hallanak rólam vagy, hogy mennyi ideje nem találkoztunk.

Mindig ugyanolyan nagy kedvességgel és figyelemmel fogadnak. Sőt egyre mélyebb kapcsolatok és barátságok alakulnak ki, amik Hála Istennek nem arról szólnak, mint még annak idején, én mit tudok meríteni ebből a kapcsolatból, hanem pontosan az ellenkezőjét. Mit tudok adni? És mikor két ember képes amolyan őszintésen elbeszélgetni, vagy csak leülni egymás mellé és elmeditálni a lenyugvó nap fényében (Még egy kis szentimenti, bocs nem bírtam kihagyni.) a világ leggyönyörűbb helyén, akkor gyakran támad sírni kedve, ha eszébe jut az a nyomorúságos lét, amit eddigi élete során mondjuk egy lakótelepi feelingben átélt.

De amikor aztán ez tényleg komolyra fordul, az az mikor belegondolsz, hogy annyi sok millió ember senyved még hasonló körülmények között, mert elhitték, hogy nekik Isten nélkül kell élniük egy kopár BETON SZEMÉTDOMBON:..

Gyere el mindenki ide Krisna -völgybe.

Várunk sok szeretettel.

(Bocs a sok hibáért. Főleg Balcsónak bocsesz…)

GOURANGA!