Menü

Légy önmagad, mert más nem lehetsz!


 

Elég izgalmasan alakul a nyár a harciszerzi háza táján.

"Akkor leszel csak boldog, ha a saját életed éled. Akkor éled a saját életed, ha szereted magad, szereted amit csinálsz, és szereted ahogy csinálod." harciszerzi.hu

“Akkor leszel csak boldog, ha a saját életed éled. Akkor éled a saját életed, ha szereted magad, szereted amit csinálsz, és szereted ahogy csinálod.” harciszerzi.hu

2005 óta írom ezt a blogot, illetve most az utóbbi időben nem sikerült annyi időt szakítanom rá, amennyit szerettem volna, és rengeteg bejegyzés nem született meg. Ennek természetesen több oka is van, melyek nem mentségek, csupán tények. Mivel több weblapot is szerkesztek, így azok is rengeteg időt elvesznek, valamint a fb térnyerésével, a rövidebb dolgokat történéseket az életemből már ott osztom meg. Ide csak a magvasabb, hosszabb publikációkat teszem, amikre mostanság nem volt időm.

De jövő héttől terveim szerint újra belendül a harciszerzi.hu és újult erővel állhatok neki végre a saját dolgaimnak ahelyett, hogy másokért kelljen aggódnom.

Ehhez persze el kellett végeznem néhány hosszabb önismereti és saját élet meditációt, de megért, és úgy érzem, hogy így, hogy hamarosan 33 leszek, egy hosszabb, 10 éves korszakot zárhatok le az életemben.

Na de mire sikerült rá jönnöm?

Az utóbbi években életemben mindig olyan emberekkel hozott össze a sors akik valahogy úgy álltak a dolgokhoz, hogy szerencsés vagyok, hogy velük lehetek (Tisztelet természetesen a kivételnek.). Na persze tényleg szerencsés is voltam, de a tegnapi nappal megelégeltem a dolgot, és csak olyan emberekkel ismerősökkel, üzlettársakkal vagyok hajlandó bármit is kezdeni, akikkel a kölcsönös, maximális tiszteleten túl képesek vagyunk egyenlő felekként tekinteni egymásra, minden tekintetben.

Ez amúgy még gyerekkoromból egy amolyan „Mormon” betegség. Amit nem neveznék betegségnek, csak azok az emberek között akik megpróbálnak ledominálni az élet bármely területén másokat. Mert a Mormonoknál úgy működik ez a dolog, hogy mindenki tisztel mindenkit, és semmiféle különleges meghunyászkodásra nincs szükség az egyház vezetői és a sima „mezei” egyháztagok között. Egy misszionárius úgy fogalmazta ezt meg nekem annak idején, hogy igazából ha úgy hozza az élet, oda mehetek a Prófétához (Nagy vezér) is és kezet foghatok vele. És ugyan ez a gyülivezik, meg egyéb titulusok között is. Nincs borulgatás, alázatoskodás, ájtatos képmutogatás, hanem egyszerű emberekként viselkedik és törődik mindenki a másikkal.

Éppen ebből kifolyólag elég nehéz volt beaplikálnom életembe a Hindu kultúrában a borulunk mindig mindenki előtt aki elvileg szentebb nálunk, meg szemlesütve, elcsukló hangon beszélünk a „nagyobbakkal”, alázatosan éreztetve velük, hogy ők az űbersokkal jobbak nálunk.

Aztán persze megértettem egy idő után, hogy ez miért is jó, meg mekkora agy kell hozzá, hogy meg tudjam igazából különböztetni azokat akiktől valóban lelki tudást kaphatok és fejlődhetek, és mindezt önzetlenül viszonzás elvárása nélkül adják, meg azok között, akik ugyan elmondanak titkokat, megtanításokat, de utána egész életemben hallgathatom tőlük, hogy bezzeg amikor még ez volt, meg az volt, akkor…

Szóval nem érdemes hagyni, hogy a mesterek rátelepedjenek az életünkre a mindennapjainkra, mert nem marad időnk magunkra meg azokra akik fontosak nekünk. Az elmúlt 10 évem alatt azt hiszem erről sikerült komolyabb megvalósításokat szereznem.

És bár semmi gondom a leborulással, meghódolással, sőt ha találkoznék a Mormonok Prófétájával, biztos vagyok benne, hogy előtte is rögtön leborulnék, felajánlva a tiszteletteljes hódolatomat, mint ahogy mindenki más előtt is, akiről úgy érzem, hogy olyan szintekkel komolyabb dolgokat tud mondani tanítani fejlődésem segítése érdekében, hogy csak így tudom kifejezni felé tiszteletemet.

De ugyan ez a tanítás szerepel a Ninjutsu tanításaiban is, ami Hatsumi Senseitől származik és így hangzik:

” Nem lenne szükség fokozatokra (danokra) a Bujinkanban.  Mindenki állandóan tanul minkenki mástól. “

(Masaaki Hatsumi Sensei, a Soke, a Bujinkan alapítója)

Szóval mint sikerült megvalósítanom az életemben, még egyel magasabb szintre kellett emelnem azt a megértést, hogy mindenki egyenlő. Mert bár mindenkire mint velem egyenrangúra tekintettem, saját magamat egy téves alázatosság értelmezésből mindenki alá helyeztem folyton és nem voltam hajlandó a sors által rám rótt szerepet érvényesíteni a rendelkezésemre álló minden eszközzel.

Persze ebből nem sok minden látható, vagy érthető kifelé, de tegnap egy hosszabb belső háborúban sikerült azt hiszem békét kialakítanom önmagammal.

Aminek a következménye az, hogy hamarosan remélem sokkal több időm lesz írni. Szóval szeretnék még egyszer elnézést és bocsánatot kérni azoktól, akik várták, várják rendszeresen az írásokat gondolatokat, de hogy egy nagyon kedves szintén exszerzetes barátomat idézzem „A csend is a szimfónia része”.

Most jövő héttől kicsit kivonulunk a hegyre a Klánnal, jógázni, meg edzeni, meg feltöltődni friss levegővel, meg hogy egy kicsit természet közelségben gyakorolhassuk azt amit a természet ad nekünk.

Aztán bízok benne, hogy találunk egy szép kulturált helyet is szeptemberre majd a foglalkozásoknak. De nem kapkodunk sehová, itt a nyár, itt az ideje szépen fejleszteni azokat a dolgokat amiket eddig elhanyagoltunk.

Ninjutsu Önvédelem Edzés Budapesten 2 hónap 1 áráért olcsó+ Ajándék Jóga Bérlet

Más irányzatokkal ellentétben a Ninjutsu nem akarja, hogy a nő létedre férfiként harcolj, sőt a nőiességed megőrzése mellett tanulhatod meg, megvédeni magadat. Ez a Kunoichi tradíció, avagy a Női Ninják önvédelmi művészete.

ZenDoin Japán Tartásjavító és Gerincterápás Jóga, nyári órák

‎"Gyermekeinket nem megvédeni kell az élet nehézségeitől, hanem alkalmassá tenni őket azok leküzdésére." önvédelem, harcművészet, ninjutsu gyerekeknek.