Menü

„Légy a változás amit látni szeretnél”


Mindannyian szeretnénk ha a dolgok másképp lennének az életünkben mint ahogy vannak. Persze szeretnénk lépéseket is tenni azért, hogy ezek a dolgok megváltozzanak. A legfájóbb szembesülésünk azonban az, hogy a dolgok nem mindig akarnak megváltozni, úgy ahogy mi szeretnénk.

változás, change

Hajlamosak vagyunk boldogtalanságunk okát munkatársainkban, ismerőseinkben, szomszédainkban, rokonainkban, vagy épp az ország vezetőiben megjelölni. Mikor pedig így teszünk el is tudjuk hanyagolni azokat a dolgokat amiket meg kéne tennünk boldog létezésünkért. Mert ugye nem én vagyok a hibás, hanem ez vagy az, vagy éppen a forint árfolyama…

A helyzet azonban az, hogy mi magunk vagyunk azok akik miatt a dolgok úgy vannak és alakulnak ahogy. Akár tetszik akár nem, egy jó pár évvel ezelőtti sértés valaki ellen, ha nem kezeljük, évek alatt, egy gyűlöletes méregponttá alakulhat az életünkben. Pedig lehet, csak bocsánatot kellett volna kérni.

Nekem például emberek hazudnak azért, mert nem akarnak velem őszinték lenni, mert ha nekem nem tetszik az őszinteségük, akkor azt nehogy megírjam a blogba. És talán igazuk van, talán nincs. Én azt gondolom, hogy ha mondok valamit valakinek,  vagy ellenkezik a véleményem az övével, akkor azért vállalom a felelőséget, még ha meg is írja az interneten esetleg. Inkább mint hazudozzak, meg játszam neki az eszem, hogy igazából szerintem minden rendben van veled.

De persze magamnak köszönhetem, hogy így alakult, hiszen néhány éve egy beszélgetést megírtam a blogba. Hiba volt, vagy nem, megírtam. És azok akiknek jelentett valamit magukra vették. Amivel nincs is baj, csak nekem lett belőle egy ilyen helyzetem, amin most változtatnom kell.

De ugyan ilyen dolgok vannak mindenkinek az életében, ha ír blogot ha nem. Vannak olyan emberek akiket egy-egy félre értés miatt veszítünk el, vagy egy nem kezelt problémáért.

De legalább nem lett belőle gyűlölködés, és most kiderült, hogy mi is az igazság. És bár hazudtak nekem, mégis csak az én hibám, hogy úgy érezték hazudniuk kellett…

Ezért aztán most kezdődhet a munka, hogy valahogy változtassak ezen, ebben a hazugságokkal teli világban. Az pedig, hogy ki volt a hibás, nem egy kérdés. Hiszen ha elkezdeném, hogy szerintem azok akik hazudtak, hiszen vállalni kellett volna a szavukat akár megírom akár nem, akkor igazából nem tanultam volna semmit az esetből. Így igazából rá kellett jönnöm, hogy én vagyok aki hibázott és nekem kell változnom, fejlődnöm. Mert így fogok fejlődni, nem pedig úgy, hogy másokat szembesítek azzal, hogy szerintem hol tartanak és miben kéne változniuk.

Ez a hozzá állás már sok problémát sikerült megoldani, és csdak javasolni tudom mindenki életébe, így Neked is. :)