Menü

Live Fantasy & Live Sci-fi Vs. Live ami most van…


„Addig sírtam, hogy nincs cipőm, míg láttam egyszer valakit, akinek nem volt lába”

 

  Vannak olyan dolgok, amikről csak akkor tudjuk meg, hogy mennyit értek, mikor már elveszítettük őket. Ez az ostobaság. Meg kell tanulnunk értékelni a jelent.

  Ma délelőtt övet festettem. Szép zöldet. Bár nem a szokványos árnyalat lett. De valamiért ilyet akartam valahol legbelül. Ki tudja, talán megint a kitűnési vágy. De lehet, hogy csak simán sóher voltam 1000-2000 Ft-t fizetni a kelmefestőnek és inkább megvettem a legolcsóbb ruhafestéket 125Ft, meg paintkodtam egy órácskát.

  Délután bevettem a két még ismeretlen bástyát (Ahol egyébként már nagyon vártak állítólag.) Így azt hiszem Szombathellyel végeztem is „Tulasilag”.

  Holnap elméletileg meglépem, egy régi ragaszkodásomtól való megszabadulás felé vezető első lépéseket. Igazából már nem is ragaszkodás, csak lim-lom.

   Nagyon sokféle szerepjátékot játszottam, mire rájöttem, hogy ez az élet egy igazi live szerepjáték. Meg gyűjtöttem hozzájuk az alkatrészeket, melyek nagy részétől mikor beköltöztem Krisna-völgybe megszabadultam, csak egy-két „értékesebb” darabot tartottam meg, hogy azokat, majd egy kedvezőbb időpontban tegyem pénzé, vagyis úgy tűnik mostanában (Warhammer 40000, magus stb…). Krisna kegyesen úgy intézte, hogy hétvégén  lesz egy magus kártyaverseny a városban, ahol a zsuga készletemtől is megszabadulhatok (Végre). Igazából engem is érdekelt most, hogy nem lakom bhakták között vajon kedvem szottyan- e újra játszani ezekkel a régi játékokkal, de minekutána most sem látom értelmüket, így megléphetem ezt is.

  Az a helyzet, hogy nagyon sokan szeretnek egy-egy Fantasy vagy egy sci-fi világról ábrándozni, álmodozni, meditálni rajta, de ezek ugyanolyan unalmas helyek, mint ahol most élünk. Azok az élőlények pedig, akik azokon a bolygókon szaladgálnak lehet, hogy épp egy ilyen helyről álmodoznak mint a mi Bhumink (Földanya). Ha valaki egy kevés figyelmet szentel kedves elmélyének, észreveheti, hogy ő- kegyelmének az ami van, soha nem felel meg. Mindig valami mást szeretne.De csak azért, mert még nem tudja, hogy a születés a betegség az öregség és a halál minden bolygón és minden létformában jelen vannak az életünkben…

  Mert keressük az örök boldogságot. De az örök boldogságot, csak örökkévaló dolgokban lehet megtalálni, mivel minden más elmúlik, tehát ideiglenes. Az első, amit fel kell ismernünk, hogy mi vagyunk azok ami örökké való. Mi a lélek. Nem a test. A test csak egy burok. Egy karakter, akinek a szerepébe belebújhattunk egy 100 vagy még annyi se évre.  A lélek viszont örökké létezik és az örök boldogság forrását keresi. Ez Ráma. (Má nem a margarin, hanem Isten egy szanszkritt neve.) Ráma az jelenti, hogy minden boldogság forrása. Ahhoz, hogy valóban megtaláljuk ,meg kell tisztítanunk a szívünket a Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráma Hare Hare mantrával. Ezt elég csak egyszer elmondani. De azt tisztán kell. Viszont, ha valaki nem képes rá akkor gyakorolnia kell, azaz sokszor kell elmondania, míg nem egy szépnapon megtalálja Rámát, azaz Jehovát, azaz Allahot, vagy Manitut illetve Krisnát. A végső célt, a mindenkit vonzót.

(Szóval ne akarjatok Jedi lovagok, meg Anath-akan mortellek lenni, mint én akartam lenni annak idelyén. Kajak uncsi lehet annak aki most épp az..)

Sok sikert…

 

Gouranga!