Menü

Majdnem fénykard


jedi lovag fénykarddalEz egy igazi komoly darab. -Vette elő némi áhítattal a hangjában a military shop tulajdonosa a lámpát a dobozából. – Fémvázas, vízálló, xenon pilács. -Tartotta a kezébe egy kis tőle nem várt gyöngédséggel. Hiszen mégis csak egy military boltban álltak mind a ketten, egy kicsivel zárás előtt és a fickó izomzata, mozdulatai, arcvonásai, hangja és gesztusai (az arcán azokról a hegekről már nem is beszélve) egy igazi ütőképes veteránt sejtettek a pult mögött álló alak személyéről. Most mégis nagy figyelemmel és lágysággal kínálta portékái közül azokat, amik kicsik, strapabíróak és lehet velük világítani a sötétben.

Röpke 3 perc alatt elő került 4-5 lámpa is a pultra, és végül ez bukkant fel melyet épp a kezében tartott. Volt ott mindenféle, terepszínű, műanyag, fém, vízálló, nem vízálló, ledes stb. De ezeket találta úgy, hogy megmutatja a záráskor érkező aznapi vélhetően utolsó vevőjének. Az meg a tisztelet jelének vette, hogy a gagyikat nem is kezdte el mutogatni, hanem mindjárt azokkal kezdte el mutogatni, amikkel már lehet is mit kezdeni, és nem abból a tápos fajtából valók, hogy leesik, vagy bepárásodik és vége.

Mi az a xenon? – Kérdezte kuncsaft-  Az meg kérdően rá nézett, de nem zavartatta magát a vevő tudatlansága láttán, hanem egy rövid kis fizikai előadás után, amikor már látta, hogy talán kínaiul hangzott amit mond,  hirtelen fogást váltott a lámpán, és egy kézzel suhintott jobbra, balra és a tőle várható modorban és stílusban sokkal keményebben mint eddig előadta, hogy nincs bent izzószál, így nincs ami eltörjön benne, vagy elszakadjon, ha leesik, vagy beversz vele valakinek egyet.

Erre mind a ketten elmosolyodtak, és a nagy örömre, hogy végre megtalálták a közös nyelvet, hangnemet és stílust, pár másodpercre talán barátok is lettek.

Megveszem. Mondta a vevő. A másik pedig már hihetetlen rutinnal tette a dobozába, vette elő kis reklám táskát, meg miegymás.

Kifele még félhangosan azon morfondírozott, hogy akkor ez világít is, meg verekedni is lehet vele, meg egy kézben elfér, úgyhogy akkor ez már majdnem fénykard…

Hihetetlenül fejlődik a technológia. Az ember csak pislant párat és már jönnek is az űrhajók…Az idő úgy rohan, mintha muszáj lenne neki, és mi meg együtt öregszünk vele, elpocsékolva, vagy épp jól kihasználva ezt a drága emberi születést…

Ne pazarold az idődet! Énekelj. :)