Menü

Mi az igazság?


Az igazsás kanjiManapság a Kali-yugában, a hazugságok és az álszentség korában, az emberek imádják a csalókat és a hazugságaikat. Ez mindenhol így van. Azért van így mindenhol, mert csak nagyon kevesen képesek értékelni az igazságot, vagyis csak nagyon kevesen hajlandóak elviselni azt, hogy bizony vannak olyanok akik nem értenek egyet velük, vagy átlátnak azon a képen amit mutatni akarnak magukról.

Mikor valaki szeretné, hogy mások elhiggyék a hazugságaidat saját magáról, akkor ő is hajlamos olyan kompromisszumokra, hogy jó, ha elhiszed a hazugságomat, hogy én ki vagyok, akkor én is elhiszem a te hazugságodat, hogy te ki vagy. Ezt hívják úgy manapság nagyon népszerűen, hogy párkapcsolat. Természetesen nem házasság ellenes bejegyzés kerekedik itten ebből, hanem egészen egyszerűen csak annyi, hogy az emberek szeretnék ha szeretnék őket, ha tisztelnék őket, ha lenne aki felnéz rájuk, vagy aki megvédi őket, és ezért hazudnak egymásnak, hogy megkapják amit akarnak…

Aztán ha mondjuk jön egy harmadik is aki akar hazudni meg valaki lenni, akkor azt mondja ennek, vagy épp egy másik kettőnek, hogy ok, én elhiszem amit ti hazudtok, de akkor ti is higgyétek el amit én hazudok. Ha igent mondanak, akkor már hárman vannak és így mennek hárman és bandát, céget, vallást, vagy bármi mást tudnak alapítani, ezekre a hazugságokra.

Manapság mindenki így működik. Vagyis legalább az emberek 98%-a. És egy szemernyi kétségem sincs, hogy ennek a blognak az olvasóinak a 98%-a így éli a kis életét. Ez nem jó, vagy rossz, vagy nem egy olyan dolog ami miatt meg vetendő lenne bárki, hiszen mint az elején említettem ezt a kort éljük, a hazugságok és álszentségek korát.

Viszont ha valaki akarsz fejlődni akár a lelki, akár az anyagi életben, akkor ezen sajnos változtatnod kell. Különben, bár most tűnhet úgy, hogy minden rendben van, egész magas karrierig elviheted, egy szép napon arra fogsz ébredni, hogy össze omlik körülötted a világ. Mint ahogyan a Király körül omlott össze, mikor a kisfiú be kiabálta, hogy meztelen.

De van egy jó hírem. Van gyógymód. A bátorság. Mikor egy nap rá jössz, hogy igazából a hazugságokból felépített életed nem tesz igazán boldoggá, mert Istent nem verheted át, hiszen Ő mindig mindent lát, akkor úgy fogod érezni, hogy ezentúl szeretnél bátor lenni és az igazságról beszélni. Ehhez azért van szükség nagyon nagy bátorságra, mert mikor az ember erre az útra lép, akkor a körülötte lévő 98% még nem biztos, hogy készen áll erre a változásra és ilyenkor elveszik minden ami a hazugságokra épül.

Sri Krisna az Istenség Legfelsőbb Személyisége, Ő az abszolút igazság, aki mindig mindent lát és hall, Ő az akinek nem lehet hazudni.

“Mikor az ember el kezd igazat mondani, akkor nem marad más, csak az ember és Isten