Menü

Miért olyan kusza az időjárás mostanában, avagy hogyan süttessük ki a napot?


A nap forrón sütötte az aszfaltot. Sugarai onnan pattantak vissza a városba a házak közé. Persze közben átalakultak forrósággá, mert az aszfaltnak sötét színe van, ami forrósággá alakítja ezt az energiát. Na persze voltak olyan gazdagabb részei a városnak, ahol világos színű burkolattal vonták be a már a járdákat, de ez nem feltétlenül segített sokat a hirtelen érkező forróság hullámra.

Miért olyan kusza az időjárás mostanában, avagy hogyan süttessük ki a napot?

Hirtelen érkezett, mert előtte még tél volt, aztán árvíz, majd kánikula, aztán hirtelen tavasz, hogy majd megint nyár lehessen. Az embereket is összeborzolta rendesen. egy kicsit azok is megzavarodtak, akik eddig törekedtek az egyensúlyra, akik meg zavarodottak voltak, még zavarodottabbak lettek.

A kiszámíthatatlan szeszélyesnek nevezett időjárás, persze nem volt váratlan. Sőt egyre szeszélyesebb lesz ahogy az idők telnek és múlnak. És nem azért amiért az emberek, vagy az embereket akaratukon kívül manipuláló tudósok gondolják. Globális felmelegedés, környezetszennyezés, meg mindenféle okosnak gondolt elképzelés látott már napvilágot, hogy miért fogjuk elpusztítani a földet, és hogyan lehetne megakadályozni ezt. Na meg persze lehet rá pénzeket adományokat gyűjteni, hogy vigyünk hűtőszekrényeket az északi sarkara, és gyártsunk ott helyben jégkockákat, amiket aztán visszadobálhatunk a tengerbe. Vagy hasonló hatalmas ötletekkel próbáljunk meg valami mást csinálni.

De a helyzet az, hogy semmi nem fog működni. Mert a hőség és összevissza időjárás, nem egy csapás, hanem egy következmény. A teremtett világban minden ok-okozati összefüggésben áll egymással. Ha sok zsírosat eszünk, akkor például dagadtak leszünk. Ha mindenkivel gonoszan bánunk, akkor senki nem fog szeretni bennünket és magányosak leszünk, de legalábbis egyre magányosabbak. Ha épp az ellenkezőjét tesszük, akkor pedig épp az ellenkezője fog történni.

Az időjárás viszont egy kicsit keményebb dió. Mert ha erkölcsösen élünk, akkor rendben lesz az idő is. Ha nem élünk erkölcsösen, akkor nem olyan idő lesz amilyet mostanában kapunk. Na persze lehet lázadni ez ellen, meg magyarázni, hogy hülyeség, meg minden mással próbálkozni, de ugyan úgy, ahogy egy jó cuppogós zsíros étel a saját testünkre rakódik le, ugyan úgy van gondolkodás módunk és életvitelünk hatással a világra körülöttünk.

A kajálós dologgal szerintem nem vitatkozik senki nagyon, hiszen ebben majdnem mindenkinek van tapasztalata. Meg egyértelmű is. Viszont ez a belső világunkra hat. Úgy is mondhatnám, hogy a mikro kozmoszunkra, ami egyszerűen kifejezve a testünk tulajdon képpen. Ahogy bánunk vele, ahogy használjuk, úgy fogjuk benne érezni magunkat benne.

Az élet vitelünkkel, tetteinkkel, viszont nem a saját belső világunkra hatunk, hanem a körülöttünk lévő makro kozmoszra. Míg egy cuppogós zsíros szendvics csak a bennünk lévő dolgokat változtatja meg, hiszen mi élvezzük, addig a tetteink szavaink, kifelé lőtt gondolataink a körülöttünk lévő világot befolyásolják. De hát igazságtalan is lenne, ha nekem kéne meghíznom azért, mert valaki sokat zabál nem?

“Gondolat hullámaink tetteink, amiket látnak és éreznek mások, olyan hatással vannak a körülöttünk lévő világra, aminek a következménye például az efféle időjárás. “

Te is biztos érezted már úgy magad, hogy bementél valahová, és az ott lévő boldog vagy boldogtalan emberek hangulata átragadt rád is. Mert megtöltötte a szobát, és te magadba lélegezted, teljesen magadba érezted az ő hangulatukat. És mivel nem vagy akkora személyiség, vagy mert úgy gondoltad, hogy jó így, ezért te nem megváltoztattad ezt a vibrációt ott a levegőben, hanem magadévá tetted, és néhány perc elteltével erősítetted. Persze az is lehet, hogy nem tudtál vele azonosulni, és megváltoztatni sem tudtad, és ezért inkább kimenekültél az „Ufók” közül.

Gondolataink, tetteink, mások felé táplált érzéseink, belül dúló harcaink pedig ahogyan látszanak rajtunk a minket kívülről szemlélőknek, ugyan úgy hatással vannak a körülöttünk lévő világra is. Minél több boldogabb és kiegyensúlyozottabb ember él egy területen, azon a területen annál kedvezőbb lesz az időjárás is.

A szüleim mesélték, hogy régen még volt ilyen, hogy a tavasz első napja, meg a tél, meg a nyár, meg a minden. Vagyis minden óramű pontossággal működött, még ha a szeszélyes időjárásról is volt szó. A népek is megfigyelték, hogy a fagyos szentek, Szervác, Pongrác, Bonifác, csibészek, meg hogy, Sándor, József, Benedek, zsákban hoznak meleget. De azokban az időkben még nem voltak koedukáltak az iskolák, nem volt olyan elterjedt divat drogozni, meg össze vissza nemi életet élni mindennel és mindenkivel. Aztán ahogy szépen be jött a kulturális forradalom, vagyis az emberek elengedték a boldogság szabályozó elveit, úgy borult fel szépen az időjárás is.

Nem, nem azért, mert Isten gonosz, és azt akarja, hogy ha nem játszunk az ő szabályai szerint akkor rohadjunk meg, Ő küldi a jégesőt, árvizet, földrengést (és hamarosan a sáskákat is talán.) Hanem egészen egyszerűen azért, mert úgy rakta össze a világot, hogy minden vágyunk teljesülhessen benne. Tehát bármit megtehetünk ma már tulajdon képpen. Még van egy két ölésre vonatkozó törvény, de az is csak ideig óráig lesz érvényben, amíg ki nem tör valami háború, vagy lázadás, vagy válság, vagy össze nem omlik a rendszer, mert akkor meg majd ugye az „erős kutya…” –elv fog érvényesülni.

Belső Vihar= szorongás, depresszió, stressz

De ne szaladjunk ennyire előre, egyenlőre maradjunk az időjárásnál, és a gondolat világunknál. Szerintem Neked is nyilvánvaló, ha már néhányszor figyelted a kis gondolataidat és érzéseidet (Ezt hívják úgy, hogy a tudatos meditáció első lépése.), hogy néha annak hatására amilyen tetteket elkövetünk, vagy amilyen emberekkel amilyen életkörülménybe lépünk, néha belső viharok tombolnak bennünk. Persze az okosak ezt a vihart elnevezték már sokféle képpen, mint például: szorongás, depresszió, stressz. Na és ugyan ezek az okosak akik elnevezték ezeket a dolgokat, ők úgy gondolják, hogy ezek tulajdon képpen csak különféle vegyi anyagoknak a keveredései a szervezetünkben. Ráadásul, ezen az elven is próbálják meg kezelni ezeket a dolgokat. Vagyis ha be veszel valami kemikáliát, akkor el fog múlni.

De ne bántsuk az okosakat, hiszen mi magunk is ezt gondoljuk, mert ha bár nem megyünk orvoshoz, hogy megállapíthassa, hogy ezek közül szenvedünk valamiben, azt gondoljuk, hogy némi vegyszer hatására elmúlhatnak ezek a dolgok bennünk. Ezért üzemelnek a kocsmák, és ezért születnek igazából a kábító szerek. Mert akkor el tudod felejteni ezeket a dolgokat. Ahelyett, hogy megpróbálnánk érteni és oldani ezeket az élet helyzeteket, gyakran fordulunk valami segéd eszközhöz, mert azt gondoljuk, hogy jobb lesz.

De nem lesz jobb, sőt. Elmúlik a hatás, és újra ugyan ott vagyunk. Na és minél több emberben tombolnak ezek a dolgok, az annál jobban befolyásolja a köztük élő esetleg normális embereket, és ez a kollektív emberekből áradó vibráció, pedig megnyilvánul fölöttük az égen, mert Isten azt mondja, hogy jó, hát ha ilyen sokan szeretnétek így érezni magatokat, és nem túl lenni rajta, akkor én adok hozzá megfelelő háttér zenét, meg fényeket, körülményeket.

Ezek a körülmények természetesen ebbe az irányba befolyásolják azokat az embereket is, akik szeretnének kiegyensúlyozott békés életet élni, és ezért vagy elmenekülnek, vagy írnak egy ilyen segítő szándékú cikket, vagy maguk is depressziósak lesznek…

Az Ősi Védikus Jóga szentírások természetesen írnak is erről a jelenségről. A Védák szerint, ha valahol az emberek nem követik a Dharmájukat (Nem az életfeladatukat végzik), ott nincs rendben az időjárás. A Védák pontosan leírják, hogy mikor melyik napokon lenne az évszak váltás, meg minden mást is. A legkönnyebb és egyszerűbb módja annak, hogy ellenőrizzük azt, hogy mennyire kiegyensúlyozott emberek élnek azon a környéken is ahol mi, az az hogy milyen az időjárás. Például az eső normális esetben csak este esik, és akkor is szépen finoman, nem hurrikán és tornádó formájában.

Néha persze vannak olyan esetek is, amikor egyetlen ember képes olyan pusztító természeti csapásokat elő idézni a puszta érzéseivel, gondolataival, gyűlöletével, mint például hurrikán, tornádó, jégeső, de manapság ez nagyon ritka szerencsére (meg mindig is az volt.). Viszont ha mi magunk nem vagyunk hajlandóak magunk megváltoztatni az érzéseinket, akkor a kollektív tudatnak köszönhetően könnyen csinálunk együtt olyan időjárást, mint amilyen mostanában van.

Persze lehet azt mondani, hogy ez nem így van, de ettől még így lesz… A Védikus Jóga szentírások például ezért jelölik meg a lelki gyakorlatok, meditációk idejének az ősi idők óta a hajnalt. Nem azért, hogy szívassák azokat akik szeretnének sokáig aludni, hanem egészen egyszerűen azért, mert a sok frusztrált, élvező, tomboló, bulizó ember hajnalra általában elpilled, és álomba zuhan. Amikor valaki álmodik, alszik, akkor általában a belső világában jár, így nincs hatással olyan nagy mértékben a zakkant elméje, mint mondjuk nappal, vagy az esti órákban.

De ha szeretnénk saját magunkat vagy elménket lecsillapítani, mert mondjuk nem sikerül meditációval, nincs az a tomboló elme, amit nem lehet megnyugtatni egy kiadós hideg zuhannyal. Ezt a módszert egyébként alkalmazták régen, és talán még most is orvosilag is, vagy hisztiző gyerekeknél, de saját magunkon sem rossz módszer. Ha nem szeretjük a hideg vizet, akkor csináljunk váltó zuhanyt, egyszer hideg, egyszer meleg, és amikor hozzá szoktunk a cucchoz, akkor álljunk a hideg alatt kicsit tovább, és azzal fejezzük be a tudatmódosítást. Az eredmény azonnal is garantáltan hatásos.

Na meg persze pozitív hozzá állás és az, hogy sose felejtsük el, a felhők felett mindig süt a nap, meg azt, hogy minden vihar véget ér egyszer…

Egyébként eszembe jutott, hogy csinálnék egy személyiség kiegyensúlyozós, és és önhivatás megtaláló meditációs tanfolyamot. Csak az a kérdés, hogy érdekelnének-e mondjuk téged a módszereim, amiket használok a magam életében? Ha igen, akkor egy hozzá szólással jelezd, hogy igen, érdekelne a harciszerzi meditációs tanfolyama, és akkor keresünk egy jó időpontot.

, , , , , , , ,