Menü

Miért? 1rész


Eart, a föld

Zenei aláfestés a bejegyzéshez:

Szentimenciából való visszatérésem után ismételten csak szembe találkoztam azzal a valakivel aki az állandó kérdések és kérdések megválaszolásának keresésébe temeti vágyai özönét. Már nem is azt kérdezem, hogy van-e ilyen meg ilyen vágyam, hanem csak annyit, hogy miért van bennem ilyen.


Eszembe jutott azaz írás amit 10 évesen írtam a Mormon könyvembe a keresztelésem után. Hogy mikor alámerítettek és elmondták az imát, mekkora megkönnyebbülést és felszabadultságot éreztem mikor kifele lubickoltam a medencéből. Sőt utána még napokig tartott ez az eufórikus érzés.

A pillanat mikor először Isten oldalára állsz…
Az volt az a pillanata mikor életemben először Isten oldalára álltam hivatalosan is. Nagyon komolyan gondoltam, mert elhittem, hogy milyen jó lesz ha megkeresztelkedem és Jézus Krisztus evangéliumi tanításai szerint fogok élni. Sokat hallgattam mások élményeit a keresztelőről és így bennem is valami hasonló alakult ki. Mert erre vágytam. Asszem az a kis alig egyoldalas fogalmazás az első irományom ami megmaradt az életemben. Aztán van még egy füzet amibe a leckéket és beszédeket írtam amiket még gyerekként tartottam a gyülekezetben, de most a lényeg nem ez.

Annak idején mikor csatlakoztam az „egyetlen igaz egyházhoz” azt gondoltam, hogy akkor mostantól én már az Isten katonája vagyok és minden nagyon jó lesz. Aztán nagy törés volt végignézni gyerekfejjel azt a sok hamis hatalmi viszályt ami az egyházban folyt néhány emberek között. Olyannyira, hogy el is hagytam emiatt a csalódás miatt azt az utat és a pokol felé vettem az irányt, hogy akkor hátha az „Isten útjáról lelépő Bátraké a szerencse”. De nem így lett. Csak megerősítést nyertem, hogy a teremtő jó tanácsai ellen cselekedni nem okoz boldogságot, sőt csak végtelen gyötrődéseim forrása az efféle élet.
Aztán találkoztam ezekkel a Krisnásokkal és mivel a sok-sok keresés és kipróbálás ellenére sem találtam ennél jobbat elkezdtem tanulni tőlük.

Sőt a helyzet odáig fajult, hogy találkozhattam lelki tanítómesteremmel aki felavatott tanítványává és most már vagy két hete hivatalosan is közéjük tartozom. S bár hazugság volna azt állítanom, hogy némely dolgok amik miatt annak idején még kölyökfejjel ott hagytam a Mormonokat itt sosem fordulnak elő, most már tudom, hogy ezek csak olyan apróságok az úton melyek fölé kell emelkedni.

Mert ha az ember törődik állandó jelenlétükkel, csak elfelejti a lényeget, hogy miért is lépett az útra. Politizálás, ki- kinek-a kicsodája, hatalmi helyezkedések, pletykák, híresztelések stb… ezek csak olyan dolgok, melyek zavart keltenek az ember életében és azért vannak jelen az életünkben, hogy eltereljék a figyelmünket Krisnáról. Szerencsére itt nagyon felnőtt és érett fejjel gondolkozó, őszinte emberek vannak és így könnyű elejét venni a dolgoknak és így ha csak nem kifelyezetten kíváncsi az ember ezekre a dolgokra, akkor észre sem veszi őket. :)

Nem több ez mint mikor elmész egy gyönyörű helyre, de nagyon hideg van és nagyon fúj a szél is. Rettenetesen fázol és akkor el kezd esni az eső is és nagyon szenvedsz. De mindez csak azért történik, mert ezt vonzottad a gondolataiddal, vágyaiddal és ezért ezt kaptad. Ha nem mész tovább mert megzavar a hideg a szél, vagy az eső, sosem fogsz eljutni oda ahová szeretnél. Az eső, a hideg szél csak olyan dolgok amik próbatételek igazából a cél felé az úton. Egészen egyszerűen olyan cuccok amikkel nem kell törődni. El kell engedni őket…

Azért szeretem a Krisna- Tudatot
Mert sok nálam fejlettebb és tanultabb ember van benne, akik ismerik az út részleteit és tudnak mesélni, beszélni róla. Némelyikük jóval előbbre jár nálam és a velük való társulás, mikor figyelmeztetnek előre, hogy nézzek a lábam elé, mert ez-meg ez után ez meg ez fog történni. Aztán vagy elhiszem, vagy nem. De az idő mindig őket igazolja, így már igyekszem figyelni ezeket az üzeneteket, amik igazából nem mások mint Krisna figyelmeztetései másokon keresztül.

Előre mondták ezek a jó barátaim, hogy avatás után kicsit másképp lesznek majd a dolgok és mivel már másoktól is hallottam ezt, így készültem rá, hogy így legyen…

Folyt köv…