Menü

Miért Bhima Clan a Dojo neve?


MahábhárataSokan kérdezik, hogy miért is lett Bhima Clan a Dojo neve, meg hogy mit is jelent. Szóval a Dojo nevét Lelki tanítómesterem Srila SivaRáma swami maharája adta. Ő mondta, hogy hívhatnák így, mert ő egy nagy harcos volt.

Bhima első szinten azt jelenti Sanskrit nyelven, hogy erő. Valamint az 5 harcos fivér közül, a Pándavák közül a középső testvének volt ez a neve. Bhima, Váya, a szélisten fia volt, s mint ilyen a híres és ma is a földön járó, legyőzhetetlen majomharcos, Hanumán testvére. (Mivel egy az apjuk)

Sokáig bevallom bírkóztam a névvel, hogy miért nem kaphatott a dojo, valami fennköltebb nevet, valami sokkal misztikusabbat, vagy jobban hangzót, de aztán azt hiszem megértettem Lelki tanítómesterem szándékát és tanítását vele.

Bhima 10000 elefánt erejével rendelkezett, és mint olyan, legyőzhetetlen harcos volt. Mentalítását és gondolat menetét tekintve számomra a legszimpatikusabb harcos a Mahábháratából. Mondhatni ő az aki megfogalmazta azokat a gondolatokat amiket egy szituációban én is gondolnék, és megtette azokat a lépéseket amik számomra is a legkézenfekvőbbek volnának.

Ugyanakkor szépen kontrollálja tettei, úgy ahogy idősebb bátyjai néha kérik tőle, hogy tegye.

Nem is olyan régen, itt járt Budapesten egy nagyszerű Vaisnava Tanító, Srila BhaktividjaPurna Swami Maharája, aki a Mahábhárata nagy tudója és mesélője. Az alábbi 8 leckén, nagyrészt a Mahábháratáról és Bhima tetteiről mesél.Az élet nagy dolgaival egyetemben, lenyűgöző intelligenciával és stílussal…

Úgyhogy ha van egy kis időd, érdekel a Spirituális tudás, meg az, hogy ki volt Bhima, a Bhima Dojo névadója, akkor javaslom meghallgatni őket:

Srila Bhaktividya Purna Swami Maharája

Budapest 2011 MAHÁBHÁRATA

1

2

3

4

5

6

7

8