Menü

Miért nevezed magad szolgának? Lehet Lelkitanítómesterem az Interneten keresztül?


Kérdések válaszok a Krisna-tudatról rovat következik. Ismét jött néhány kérdés, amikre akkor így ez úton próbálkoznék…

Kedves Vass!

"***szolgád:mcdas*** ???? Bocs de erre rá kérdezek ,mér lennél már te az én szolgám ???

Szerintem szolgálni Krisnát kell ,nekem max út mutatást esetleg tanítani stb kell. Ezt nem értem. Na mindegy majd egy szép napon lehet meg értem ."

-Mivel kérdezel, én meg válaszolok, így szolgállak. Tehát a szolgád vagyok. Mivel igyekszem minden élőlényt szolgálni, mivel minden élőlény szívében ott van Krisna, így rajtad és mindenki máson keresztül őt szolgálom. Krisnát a legjobb a bhaktákon keresztül szolgálni. Mivel gyakorlod a Krisna-tudatot, így egy bhakata vagy, akit örömmel szolgálok és akinek örömmel vagyok a szolgája, vagy örömmel igyekszem az lenni.

"Lehet hülyeséggel fordulok hozzád. A szent irás elő írja ,hogy
lelki tanító mestert kell ö választanunk. No nekem nem nagyon akad
semmi se. Esetleg valahogy ezt neten keresztül nem lehet csinálni vagy
valahogy ???
Szerintem nem . De azért rá kérdezek.
"

-Lelki tanítómestert ma már lehet az interneten is szerezni. Nem kell hozzá túl sok dolog, csak egy bizonyos összeget át kell utalnod egy bizonyos bankszámlára. Persze én személy szerint nem ajánlom ezt a módszert, mert általában azok akik ilyen dolgokra igyekeznek rávenni másokat, azok nem hiteles lelki tanítómesterek.
A Mi filozófiánk az, hogy Krisna egy személy és Ő az abszolút igazság. Ez a személyesség ez jelen van a tanítvány és a lelkitanítómester kapcsolatában is, vagyis fontos, hogy legyen személyes kapcsolat mester és tanítvány között.
Szóval ha egy hiteles lelki tanító mestert szeretnél, akkor azt ajánlom, hogy ne Interneten keresztül csináld. Persze van néhány oldal amit hiteles Lelki tanítók csinálnak és azon keresztül társulhatsz velük, de nagyon fontos, hogy ha tanítvány szeretnél lenni, hogy legyen egy személyes kontaktod is azzal akinek a kezébe adod az életed…
Ha valakinek van bármi kijavítása, vagy hozzáfűzni valója, esetleg további kérdése, akkor jöhet itt a kommentekben.
Gauranga