Menü

Miért rángatod Isten haját?


  Egyszer csak jött két fiatal fiú. Amolyan szakadt pólós, gatyás divat-rocker épp növesztett hajjal. Keresztény iskolába járnak és nagyon tudtak mindent Jézusról, meg a Bibliáról. Neki álltunk beszélgetni Istenről…

  Azt mondták, hogy szeretik Istent és mindig velük van. Azt is mondták, hogy a test az Isten temploma. De közben épp egyik cigiről gyújtottak rá a másikra. Szó esett a húsevésről, meg a miseborról is, meg hogy Jézus borrá változtatta a vizet. Hiába mondtam nekik, hogy aligha hinném, hogy a klasszikus rothasztott szőlőléről ír itt a biblia, hanem az inkább must volt. Persze erre kitalálták, hogy de a mustban még több az alkohol, mint a borban stb. stb… Mindent kiforgattak, és elég nehéz volt velük szót érteni. De végül egy valami átment nekik. Méghozzá ez:

  -Mondjuk, hogy van egy barátnőd… Akit szeretsz… Ő is nagyon szeret téged és veled akar lenni… Na most… Ő, azt szereti, ha simogatod a haját. De te meg rángatni szereted neki… (És itt meghúzkodtam az egyikőjük frizkóját a nyomatékosítás kedvéért… Szóval mit fogsz csinálni, ha szereted? Rángatod tovább, hiszen ő szeret és úgyis veled fog maradni, vagy inkább megpróbálsz változtatni és örömet okozni neki és ezentúl mondjuk simogatod a haját???  (Erre nagyon elgondolkodtak)

  Szóval ugyan így vagyunk Istennel. Ő nagyon szeret mindannyiunkat, és igen, mindig itt van velünk. De a szentírásokból tudhatjuk, hogy mi az amit szeret, és mi az amit nem… Akkor, ha valóban szereted Istent, akkor miért rángatod a haját???

 

Gouranga!