Menü

Miért ülnék “vén” fejjel be a padba?


-Csak simán azért, mert az intelligenciám szeretné folytatni azt az utat amibe belekezdtem. De a ragaszkodásokkal teli megtört szívem nem engedi. Vagyis minden vasárnap meg kell erőszakolnom magam. Hogy legalább egy pár órára felmenjek a templomba zenélni a barátaimmal. Persze amikor ott vagyok tök jó, de aztán mikor eljövök akkor megint tök jó, és nekem megint meg kell magam győzni, hogy újra oda menjek.

Bhaktivedanta hittudományi főiskola

-Szóval ha minden nap suliba mennék, akkor minden nap mennem kéne templomba is, hiszen ott van az iskola a templom mellett. És akkor már minden nap benéznék. Sőt mivel a Szentírásokat tanulnánk a suliban, így minden nap olvasnom kéne, és végre befejezném talán a Srimad-Bhágavatam 12 énekét is.

-Ezen kívül az elmúlt egy évben olyan emberek társaságában éltem akik másfelé mennek, így ismét napi kapcsolatba kell lennem olyan emberekkel akik arra felé haladnak amerre vagy 8 éve elindultam.

-Mert végre van egy olyan oktatási intézmény aminek a tananyaga érdekel és azt gondolom róla, hogy érdemes elsajátítani. (Na meg persze akkor már had örüljön Anyukám is, hogy lesz még egy diplomás gyereke és nem kell miattam szégyenkeznie tanár létére, hogy engem nem érdekelt amit tanítanak.)

-Jót fog tenni egy kis tanulás, meg rendszeresség az életemnek, valamint elvileg a terveim szerint az időmből bőven kitelik.Bár azt még nem tudom, hogy miként fogok megbirkózni a sanszkrit nyelvű versek magtanulásával, mert az még magyarul se nagyon ment, de valahol legbelül most egy hang azt mondta, hogy próbáljam meg. :)

Azt, hogy felvettek-e még nem tudom, mert a felvételin, amiről írtam és amihez nagyon köszi, ha drukkoltál, hogy egy hónapon belül értesítenek. Ha igen, akkor neki vágok, ha nem, akkor meg tudomásul veszem, hogy az 5 év templomban eltöltött idő alatt míg szerzetesként éltem, még ennyit se sikerült elsajátítanom, hogy ide bekerüljek. :)

De van tervem természetesen mind a két esetre. Köszi a sok segítséget mindenkinek, meg a jókívánságokat is. (Úgy néz ki hamarosan költözök is, de erről majd később.)