Menü

Mikor fejedre sz”ó”r az élet


Egy nap a parasztember szamara beleesett a kútba. Az állat órákon át szánalmasan bőgött, miközben a paraszt azon törte a fejét, hogyan is segíthetne rajta. Végül úgy döntött, hogy az állat már amúgy is öreg, és a kutat is ideje már betemetni, s mivel nem tudják kihúzni az öreg szamarat, szegénytől ideje búcsút venni. Át is hívta a szomszédait, hogy segítsenek.

Jöttek is azon nyomban! Mindegyik lapátot fogott és elkezdtek földet lapátolni a kútba. A szamár megértette mi történik és először rémisztően üvöltött. Azután, mindenki csodálatára, megnyugodott.

Pár lapáttal később a paraszt lenézett a kútba. Meglepetten látta, hogy minden lapátnyi föld után a szamár valami csodálatosat csinál. Topogva lerázza magáról a földet, és egy lépéssel feljebb mászik. Ahogy a paraszt és szomszédai tovább lapátolták a földet a szamárra, lerázta magáról és egyre feljebb mászott. Hamarosan mindenki ámult, ahogy a szamár átugrott a kút peremén és boldogan elszaladt!

Az élet minden fajta szemetet és földet fog rád lapátolni. De a kútból kimászhatsz, lerázhatod magadról a súlyt, és tehetsz egy lépést. Minden nehézség egy újabb lehetőség a továbblépésre. Bármilyen helyzetből van kiút, ha nem adod fel, ha nem állsz meg! Rázd meg magad és lépj egyet feljebb.

  Ezt sztorit az ájkidós csávó blogjából nyúltam. Kajakra komoly kis mondanivalója van. :)

GOURANGA!