Menü

Mit kapsz, ha el jössz a Női önvédelem tanfolyamra?


Akkor úgy néz ki, a múltkori poszt óta több érdeklődés is megtalált a Női önvédelem tanfolyammal kapcsolatban, ami a dolgok jelenlegi alakulása szerint áprilistól indul a belvárosban, méghozzá a Blahalujza térnél.

samurai girl

Mit kapsz, ha el jössz az alapfokú önvédelmi tanfolyamra?


– Jó hangulatú tréningen, nagy mértékben pozitív, de realista világszemléletet adok Neked, mely segít elkerülni azokat a helyzeteket, ahol bármi bajod eshet.


– Önbizalom doppingot is adok Neked, hogy ki merj állni magadért és meg merd védeni magadat. Ne omolj össze egy-egy stresszesebb helyzetben.


– Egészségesebb lesz a tartásod, ennek következtében javulni fog az energetikád, amitől sokkal dinamikusabb leszel a hétköznapokban és több energiád lesz mindenféle más dologra is.


Továbbá Garantálom hogy:


– Ha elvégzed az alapfokú Női önvédelem tanfolyamot, akkor meg fogod tudni magad védeni egy támadóval szemben biztosan. (De a haladó után akár többel szemben is)


– Ha nem tetszett a tréning, vagy a tanfolyam, vagy úgy érzed, hogy nem tanultál ott semmit, akkor vissza kapod a tanfolyam díját is. (Amit most még nem tudok mennyi lesz, de vaszeg a Dojo árai szerint fog itt is működni a dolog.)


Akik emilben, vagy személyesen megkerestek, hogy esetleg érdeklődnének, azoknak a következő kérdései merültek fel:

————-

-Csak lányok lesznek?

-Igen, ez az első hullám, egy teljesen alapfokú önvédelmi tanfolyam lesz, ahol nagyrészt csak lányok lesznek, főleg az elején, amikor a teljesen alapokat fogjuk tanulni, vagyis megtanulunk szépen egészségesen állni, járni, lépni, mozdulni, hogy aztán erre tudjuk építeni a többit. Amúgy ugyan így kezdjük a fiúkkal is, csak nekik egészen más megközelítésben, és ez annyira nem szokott be jönni a lányoknak.

-De akkor hogyan fogom tudni megvédeni magam, a fiúktól?

-Ez az első részt úgy nevezném, hogy alapfokú önvédelmi tanfolyam, ami 4 hónapos lesz, és aki tényleg el jár edzésre és tényleg tesz azért, hogy fejlődjön, az el fog jutni, az első két három hónap után, hogy akkor ki tudjuk próbálni fiúkon is. És a negyedik hónap, vagyis a tanfolyam végére, egyszerű és alap dolgokkal teljesen tisztában leszel, vagyis meg fogod tudni védeni magadat egy támadóval szemben, de elméletben akár többel szemben is.

-De többel szemben én nem mernék semmit sem csinálni.

-Valóban a több ellenféllel való küzdelem nem az alapokat jelenti, viszont a valóságban általában nem egy támadóval kell szembe nézned, hanem minimum kettővel. De az alapfokú tanfolyamon nem szaladunk a dolgok elébe és nem akarok hazudni neked, hogy ilyen meg olyan kemény leszel, mert egy nőnek nem kell keménynek lennie, sokkal inkább okosnak.

-Meddig tudok fejlődni ezzel?

-Ez az egész önvédelem tanfolyam a szerves része az általam tanított Ninjutsunak, amit a Bhima Dojoban tanulunk. De egy másfajta megközelítésben, női szemszögből igyekszem majd megközelíteni a dolgokat. Nekem is jó kihívás lesz, de szerintem menni fog.

Szeptemberben indul a haladó női önvédelem tanfolyam, ami szintén 4 hónapos lesz, és ha azt is elvégzed, akkor az fel fog érni egy Ninjutsu 8-9 kyu-val, amivel már egész jól el tudsz mozogni.

-Milyen kemény lesz egy edzés, mert én nem bírom a fájdalmat, meg nem vagyok túl erős sem?

-Na pontosan ezért indulunk külön női tanfolyammal, mert a női test és elme  egészen másképp reagál dolgokra. Nem kell emiatt aggódnod, mert itt főképp azt fogjuk megtanulni, hogy te miként tudod megvédeni magad, nem pedig azt, hogy miként legyél kőkemény. Ezért is hívom alapfokúnak, ahol nem azt tanuljuk, hogy amit mondjuk egy harcművészeti edzésen, hogy miként győzd le a fájdalmat, meg a tested, hanem azt, hogy hogyan védd meg magad. Aztán ha tetszik a mozgás, meg a gondolkodás, akkor utána ahogy feljebb is írtam, lesz haladó edzés, és ha azon is túl vagy, akkor addigra garantálom, hogy simán képes leszel eljárni a Bujinkan Bhima Dojo edzéseire is a fiúkhoz, ahol simán meg fogod állni a helyed.

-Tanítottál már más lányokat?

-Persze. Sőt most is van egy nagyon kitartó, aki el jár hozzánk a Dojoba edzésekre. De tanultam is Női trénerektől, méghozzá nem keveset. És főleg ezért is gondoltam, hogy elindítanám ezt a tanfolyamot.

————-

Szóval kedves hölgyek, ilyen kérdéseket kaptam eddig, de állok elébe a továbbiaknak. Viszont azt szeretném kérni, hogy akkor itt a kommentben tegyétek fel, hogy akkor hátha másoknak is jó a válasz és akkor nem kell megírnom x-emilt, hanem itt meg tudjuk beszélni a részleteket

 

Meg még egy csomó minden más is van, amit most nem írnék le, hiszen már a Bujinkan Bhima Dojo honlapján ott van. Ha ennél bővebben is érdekel, akkor itt megtalálod.

Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy ha érdekelnek az edzések, akkor légy szíves azt is jelezd, hogy a heti 2×1 óra neked milyen időpontokban lenne jó, mert igazából ezt is még csak most egyeztetem a teremmel…

írj kommentet