Menü

Muniraja levele Londonból


Ezt a levelet Jó barátomtól és edző partneremtől, Muniraja prabhutól kaptam, akivel nem is olyan régen még együtt tréningezhettem a Bhima Dojoban, de most épp messze, Anglia földjén járja útját:

“Hetfon tortent egy nagyon isnpiraló dolog. Ezt szeretnem leirni.

Szoval mostanában, ahogy az anyagi es mindenfele helyzet szepen rendezodni latszik, egyre komolyabban veszem az eddzeseket. Amellett hogy heti négyszer jarok 2000et uszni (sui-ren:) ez most ugy nez ki, hogy szerdankent este 7-10ig, es ujabban hetfonkent 8-9.30ig csak a ninjutsun van a fokusz. Az elso, a 3oras trening inkabb hasonlit egy szeminariumhoz felepitese szerint.

zongora, bujinkaj, piano, harcművészet

Igazabol nagyon elvezem, sok-sok teknika, minden heten mas-mas tema: csipo, karok helyes hasznalata, egyensuly es sulypont, tavolsag. Ugyes a trener, a mozgasan latszik hogy evente egy honapot a Sokeval tolt Japanban. Birom. Alkalmankent kb 40-50 buyu szokott oszegyulni mindenfele korban bor es ovszinben. Vannak feheroves fekak :), es feketeoves feherek is. Ott ismerkedtem Dirkkel, aki nemet, de itt tanul es dolgozik. Mitmondjak, a nemetek kemeny gyerekek, oszefutottam nehannyal, eddzettunk, aztan masnapra meg lilultam. Jol is van ez igy. Mondtam Dirknek, hogy a magyarorszagi eddzeseim ota nem volt ilyen kemeny partnerem.. o meg mondta, hogy neki is bejott, miert nem latogatom meg a dojojukat Hetfon a CrystalPalace-nal (ami tolem 10 perc busszal). Gondoltam miert ne. Aztan a munkabeosztasom eloszor kozbeszolt, aztan masodszor kemenyebben megkuzdottem a fonokkel, es akkkor mar el tudtam szabadulni. Aztan ott is voltam jo koran a helyen ami nagyon furcsa.

Vagy 10 perccel elobb erkeztem, ugye biztos ami biztos. Telt mult az ido, de sehol senki, csak a szambazni tanulo lanyok jottek ki a terembol, amirol egy helybeni junkeetol megtudtam hogy a dojo helyeul szolgal. Na, gondoltam, ezek akkor vegeztek, mindjart befutnak a tobbiek, aztan majd tovabb maradunk. Aztan nem igy lett. Vartam meg jo fel orat, es hazamentem. Kovetkezo hetfon megint munka volt, ezert csak este mentem ki a parkba egy kis gurulgatos szabadfoglalkozasra.

Ez a Hetfo mar mas volt, megint idoben odaertem, es a Junkee baratom mondta, hogy legutobb 5perccel tavozasom utan jottek a sracok. Mondtam OK, legalabb jottek, ez jot jelent, akkor ma is biztosan itt lesznek es akkor hadszoljon. Monda, hogy nyugodtan menjek be a Galeria terembe, a szambazos lanyok mar nincsenek itt. Mondtam jolvan, addig bemelegitek. Be is leptem.. hangulatos terem fogadott. Az egesz az elso emeleten volt, egy olyan park-parkolora nezo hatalmas ablakokkal, amit felkete fuggonyok lepleztek. A talaj hajopadlo volt. Valamikor szep lehetett, de mostanra mar az osszes lakk, amivel anno bevontak felpergett, es az a fajta felig lelakkozott szalkas faillatu padlo lett belole. Nagyon jo, gondoltam, ezen ovatosnak kell lenni. Latszott hogy a hely sokfele celt szolgal. Rengeteg arulkodo jel volt ott. Festovaszon, szekek az oszejovetelekhez, sotetitok a vetiteshez miegymas. Ami legjobban megragadta a figyelmet, az megis a terem hatso reszenek egy egesz sarkat elfoglalo ejjfekete zomngora volt. Es a kis zongoristaszek elotte.

Na, gondoltam, ez most igy stimmel. Szoval alaposan bemelegitettem, es nekilattam a sabaki kata gyakorlasnak. addigra mar 8.20 fele jart az ido, es komolyabban elgondolkodtam, hogy apam, mit keresek en itt ebben az idegen teremben tokegyedul egy idegen dojot kepviselve, mert ugye a Junkee baratom(mint kiderult o a tulaj) baratnoje kifaggatott hogy mit is csinalunk `mi` itt. Toprengtem, aztan arra jutottam, hogy ejj, ha Kisor itt lenne, akkor ket eshetoseg allna fenn most. Az egyik, hogy leulne es zongorazna, meg enekelne, en meg utnem a ket gazkonvektor tetejet, es dobolnek, vagy B, eddzenenk egy jot, megha nincsenek is nalam airsoft fegyverek, meg Roka-hegy a kornyeken.

Es akkor atfordult az elmem, es meg egy jo orat treningeztem egymagamban. Volt minden, eronlet, kento, szupermen, haspres, rak es tarsai-jaras korbe-korbe, gurulasok minden iranyba, fegyverfelvetel ugrasbol a foldrol. szoval szines programot allitottam osze magamnak. a vegen alaposan lenyujtottam mindenem. Kifele bekopoktam a fonokurhoz, hogy koszonom a lehetoseget, es hogy mivel tartozom, o meg bocsanatot kert mert korabban mondta, hogy ma is biztos jonni fognak a sracok, es nem igy lett, meg hogy nem tartozom semmivel. Montam neki hogy jo az a kis zongora, meg hogy ha az a zongora nem lett volna ott, akkor biztosan hamarabb tavoztam volna a helyrol. Erre csak nezett egyet, aztan mondta hogy No Problem :) en meg hogy see you later. Majd megsimogattam azt a rohadtkover macskat, akivel mar odafele is bemertuk egymast, es irany haza.

Ma pedig szerda, fegyveres eddzes-nap.

Remelem veled minden ok, haladnak a dolgok. Jun 21en hazalatogatunk 2 hetre, nem szeretnem kihagyni a Bhima dojo treningjeit.”

sz, Muni
Dear Muni!
Az biztos, hogy az első a zongora lett volna. :)