Menü

(Na bumm!)


A
reggeli meditáció, egy csőd volt. Nem jó, ha az ember nem
kiegyensúlyozott. Habár igyekszem minden megtenni elmém higgadtságáért,
azért a szenvedély kötő-ereje, az csak a szenvedély kötő-ereje marad.
Sebaj mondom, legalább nem aludtam. Aztán gondoltam 1 séta majd jót
tesz. El is indultam.

Persze nem jutottam messze (10m). Egy idősebb, hajléktalannak tűnő, enyhén kocsmaszagú hölgyel találkoztam. Mosolygott és megszólított. Kiegyensújozatlanságomban először pattintani akartam, hiszen részeg embernek prédikálni nem tartozik az egyszerű feladatok közé (pláne egy ilyen jappa után.) Saját hibáimtól háborgó tudatomig csak annyi jutott el, hogy éhes. Mondtam is neki gyorsan: -Bocsánat, most nincs nálam semmi ennivaló, meg csőtörés van, úgyhogy majd talán délután. Erre elkerekedett szemmel mondta, nem is éhes, csak nem oly régen kapott "ilyen fehér golyót"(Gopinatha golyó) , és annak a receptjét szeretné megtudni, merthogy itt lakik a szomszédban és a múltkor valaki vitt át neki és nagyon jó volt. (Na bumm.)

Szóval ő volt a szomszéd alkoholista néni… Kicsit beszélgettünk. Mondtam neki, nem kocsmába, hanem templomba kéne járnia, mert ha piál, megy a pokolba, de legalábbis az élete mindenképpen olyan lesz mint ott.

Meg megtanulta a Gourangát! Ha más nem is, legalább ezt biztos megkapta, mert kimondta. Aztán vissza fordultam a templom ajtaja felé. Amitől egy pár lépésre (5) megpillantottam az "öreget", aki szokás szerint részeg volt. Múltkor megtanulta ő is a Gourangát (Meg kezet is csókolt…volna. Csak elkaptam a kezem. Na bumm). Régi ismerősként üdvözöltük egymást. Aztán nem variáltam, neki szegeztem a kérdést, ami 1pár hete már foglalkoztatott vele kapcsolatban: Jó ember! Mond már meg mit árulsz te abból a szatyorból?

Kicsit meglepődött, de némi mellébeszélés után elárulta, házi pálesszal seftel. (Na bumm.) Erre én: -Jó ember figyelj csak,(bökök az ujjammal a központ felé.) ez itt egy templom. Nem elég, hogy kora reggel be vagy tintázva, még itt árulod a lőrét a templom kapujában. Miért nem hagyod ezt abba és kezdel imádságba.? Azt mondta, már 70éves és nem tudja abba hagyni. Mondtam, hogy így csak a pokolfelé evez, ami most már ennyi idősen közelebb van mint gondolja. Kérte, segítsek valahogyan neki. Úgy nézett, mint aki egy csődbe ment végig szenvedett élet után tökéletesen tisztában van vele, hogy miután meg hal, sokkal rosszabb lesz… -Csak ne felejtsd el soha, hogy Gouranga!. Persze a múltkor ugyan ezt mondtam neki, de mára elfelejtette. Nagy nehezen (4.próbálkozásra) utánam mondta, aztán elment. Viszont jött egy másik alkesz.

Kérem a következőt

A tegnapi csőtöréses, pumpálós buli után, az ikrek nem tétováztak és szét bombázták a falat a vízvezetéknél. Meg hívtak egy szerelőt. Akiért el kellett menni kocsival a helyzet halaszthatatlanságára való tekintettel…

Szét volt csapva… (Hát ez már csak egy ilyen nap…)

De legalább teljesen pozitív volt, és nagyon érdeklődő. Még Pancha-tattva előtt is leborult és amolyan durván-spicces, hőbölgős hangulatban 2órán át szóval tartotta a bhaktákat.(alig akart elmenni.)

"-Persze, hogy megcsinálja holnap de10-ig." -Mondta magabiztosan. A többiek meg voltak ijedve, hogy Krisna egy őrültet küldött a megmentésünkre. (Nem sokan vették észre, hogy piás.)

Szóval ő jött reggel. Teljesen komoly és szótlan volt. A tökéletes ellentéte az előző esti önmagának. Amúgy már 7-kor telefonált, hogy mikor megyünk érte. Aztán nagyon nagy rutinnal 10-re valóban megcsinálta. Ráadásul alig kért érte valamit. (Na bumm) Felajánlotta, hogy a többi buherás szerelvényt is megjavítja, meg viccesen, mintegy a tegnap esti hangulata emlékére hozzátette: meg akkor már beállna ő is Krisnásnak. (Na bumm, csak rajta :) )

Délután a templomszoba ablakán kitekintve a múltkori idős nénivel pont ellentétes oldalon egy motorost láttam meg furcsán kicsavarodva a zebrán. Tűzpiros sprintere pár méterre tőle feküdt. Rendőrök körbe, meg hirtelen 1 mentő a semmiből, amibe gyorsan bapakolták és el is illantak vele sejtetvén, hogy fele se tréfa a helyzetnek.(Na bumm)

A lefolyóval elvileg most jó ideig nem lesz problem. (Imáim meghalgattattak. Halleluja+HareKrisna.) Ez a nap pedig még nem ért véget, mert most indulok edzésre, ahol mindig ott van a másik nagy kedvencem: A részeges-ninjamester. (Na bumm)

Amúgy Debrecenbe mindenki alkesz?

GOURANGA!