Menü

Navaratna…


  Felöltöttem ezt a kavacsát, ami igazából a Földel, azaz a bolygónkal egy bolygórendszerben lévő másik 8 bolygó köveit tartalmazza, és együttesen fejtik ki (Állítólag) jótékony hatásukat, ha fel van szentelve.  Ami most nálam van, az Ladugopála (Salagrama-sila) lótuszlábai előtt hevert az oltáron majd egy hónapig, biztos ami biztos és Gangeszvízzel lett meg locsolva.

 

  Akkor reggel nagyon viszketett a lábam, sőt egy horzsolást is észre vettem ugyanott, de nem tulajdonítottam túlzott jelentőséget neki. Gondoltam biztos a szombati tréningen letaposták, és nem vettem észre. Aztán hajnalban kidobott az ágy és egy nagyon jót olvastam a Bhagavatamból (Szentírás). Majd mindjárt ezután az egyik Bhakta érkezett hozzánk látogatóba, akivel már rég nem láttuk egymást, de nagyon kedvelem és jót beszélgettünk, meg reggeliztünk..  Aztán  útközben a konyhára menet felhívtak, hogy érdekelné őket a Tulasi egy nagyobb mennyiségben és mi a módja, hogy rajtam keresztül hozzá jussanak. (Egy kis bíznisssz J.)  Mire oda értünk a konyhára, már hasogatott a fejem és még most sem múlt el. A horzsolás és viszketés a lábamon durván bedurrant és most már kiderült számomra, hogy valami komolyabb vadállat mart meg az este és mivel eléggé bedagadt, (kb olyan mint egy lódarázs csípés) meg fáj is az ő mérgének tulajdonítom azt a napszúrás szerű rosszul létet is, ami így a délután folyamán kerülget. Egyfolytában azon meditálok, hogy lelépek a Páda-Yátrára és ettől minden ami itt van értéktelennek tűnik számomra. Persze nem a szó szoros értelmében de hát a Yuga- dharma az mégis csak a Yuga-dharma. Meg az egri Yátra az az egri Yátra.

  Most még meg mondom a főnöknek, hogy elhatároztam, Jaganátha fesztivál után (Rátha-Yátra) lépek a szent zarándoklatra. Mert LÉPNI KELL!   „Görgő kő nem mohásodik”

 

  Nem tudom mit tulajdonítsak a Navaratnának és mit a saját karmámnak, de ez egy eléggé érdekes nap volt.

  Na mindegy, kap egy hetet…

  Ja és nagyon jól ment ma a jappa is.

  Jappázzatok ti is sokat…

GOURANGA!