Menü

Nawaratna kavacha


2 éve van nawaratnám, és szerintem még sokáig lesz...
Azt ígértem neked 2006 június 26.-án, hogy egy hét múlva be számolok arról, hogy milyen érzés viselni a Nawaratnát.

Kicsit megcsúsztam ezzel a bejegyzéssel, hiszen ma 2008 október 11.-e van. De elárulom, hogy mindeközben egyetlen percre sem vettem le ezt a különleges ékszert. Sőt körülbelül egy éve tudatosan is elkezdtem foglalkozni vele, hiszen bár sablon duma, mióta hordom, tényleg megváltozott az életem és kíváncsi lettem, hogy vajon mitől?

Nekem mi változott az életemben, mióta Nawaratna kavachám van?
Azóta többször is voltam külföldön, méghozzá hosszabb időre, nagyon sok új barátom lett, sokkal nyugodtabban tudok kezelni szituációkat, az élet pedig olyan lehetőségeket dob fel, hogy csak kapkodom a fejem. Jelenleg például egy nagyon különleges helyen dolgozhatok, ahol olyan munkát csinálok, ami nagyon fekszik nekem és nem kell aggódnom, hogy mi lesz holnap, és az egészségi állapotom is jelentősen javult. Már nem mintha olyan beteges lettem volna előtte, de sokkal kevesebb kólika talál meg, mint előtte.
Azt kell, hogy mondjam, egy percre sem bántam meg, hogy viselem a nawaratnát.

Bár voltak nehéz pillanatok, nem voltam rájuk olyan érzékeny és igazából mosolyogva tudtam várni a következő kalandot. Nem mondom, hogy ez csak a medálnak köszönhető, de biztos vagyok benne, hogy ez is közre játszott…

Egyéb speciális jó tulajdonságok
Nem hordtam ékszert azóta, mióta a biztosító tűt kiszabták a szemöldökömből. Nem akartam, hiszen tréningeken balesetveszélyes, meg amúgy sincs rá szükségem. Ezért a nawaratnát is jobb könyék fölött kezdtem el viselni, még két másik kavachával, amik társaiul szegődtek az idők folyamán. Télen nem látszik, eltakarja az ingujj, nyáron viszont, mivel nehezen viselem a meleget ujjatlan pólóban sokan észrevették és többen is kérdezték, hogy mi ez a különleges ékszer.
az én navaratna kavachám már 2 éve itt van velem
Igazából azért is így hordom, mert egy jó mérce is magamnak. Mikor kezd lecsúszni, akkor tudom, hogy neki kell állnom komolyabban az erőnléti edzéseknek, mikor viszont feszül rajtam, akkor tudom, hogy „versenysúlyomnál” vagyok… :)

De van olyan ismerősöm, akit azóta kerül a depresszió (persze, hogy engem is ), vagy akinek a párkapcsolata jött helyre tőle…

Szóval mindez most így kalyakra gagyin hangozhat, de hát ez van, valamit tud ez a cucc az bizto…


Mi is a háttere a Nawaratnának?
A védikus asztrológia több mint 5000 éves. Azt kell hogy mondjam, ez a legősibb asztrológiai rendszer, ami ráadásul megdöbbentően pontos. A védikus asztrológusok ritka kincsnek számítanak világszerte, mivel ha tudod a születésed idejét, akkor nagyon sok mindent, illetve mindent meg tudnak mondani rólad, a múltadról a jelenedről és a jövődről is. (Én sem hittem ezekben a hókuszpókuszokban, de mikor legelőször védikus asztrológusnál jártam és mindent elmondott rólam addig, akkor elkezdtem gondolkodni rajta. Azóta meg nem is kérdés.)

Szóval a rendszer a 9 bolygóra épül, amik a legközelebb vannak a földhöz. Ezeknek mindegyiknek van egy uralkodó istensége, aki a bolygóért és annak hatásaiért felelős. Ez a medál pedig mivel mindegyik bolygónak a kövét tartalmazza, így felerősíti a bolygó hatását.

Ez persze nem biztos, hogy jó biznisz, főleg mikor egy rosszhatású bolygó fejtené ki a hatását éppen. Ezért a navaratna kavachát elkészítése után felszentelik, vagyis egy rituáció során felajánlják  a legfelsőbb Úrnak, aki így elveszi a medál rossz hatásait…

Mióta hordom a kavachát, tapasztalom az áldásos hatásait és fejembe vettem, hogy adok lehetőséget mindenkinek aki erre téved, hogy hozzá juthasson. Nem ajánlanám jó szívvel, ha nem működne. Ezen kívül még jól is néz ki. :)

Ez nem gagyi ami széthullik, vagy kipotyog
A nawaratna kavacha, mivel egyre divatosabb, így egyre több lesz belőle a forgalomba, ami azt jelenti, hogy megjelentek az olcsó, gagyi hamisítványok.
Sikerült viszont egy nagyon jó barátommal, aki rendszeresen jár ki indiába egy navaratna készítő mesterhez megbeszélnem, hogy itt a blogon adhassak lehetőséget, hiteles, eredeti, valóban drágaköveket tartalmazó kavachához hozzájutni Neked is.

Tőle van egyébként az enyém is, ami immáron több mint 2 éve velem van hóban, szélben, fagyban, télben, forróságban , vízben és még tréningeken is. Eleinte én is aggódtam, hogy mi a garancia rá, hogy nem gagyit veszek, de az idő (meg az ékszerész :)  ), bizonyította, hogy ez valódi és tényleg működik. Ráadásul mivel igazi mester rakta össze, így esély sincs rá, hogy széthulljon, vagy kipotyogjanak belőle a kövek, akárhogyan ütnek vágnak…

Itt tudsz választani, hogy melyiket szeretnéd

Gouranga