Menü

Neked is van ilyen történeted?


Neked is szoktak olyan időszakok lenni az életedben amikor úgy néz ki mintha minden ellened fordulna és semmi sem működne? Néha nekem is szokott így lenni. Például most. De nagyon fontos tudnod, hogy ezt nem panaszkodásból írom, hanem csak érdekesség képpen, hátha te is fogod tudni alkalmazni az életedben.

Horváth Ádám Ninjutsu és Jóga oktató, ZenShiatsu terapeuta

EZ NEM PANASZKODÁS:
Szóval 2 hónapja vacakoltam egy bordarepedéssel, amiből a múlt héten egy törés lett, aminek a következménye ként most mozgás ügyileg eléggé be kellett óvatosodnom.
Aztán még mindig nincs meg, hogy hol fogunk edzéseket tartani szeptembertől, így ezen is aggódhatnék.

De nem teszem, mert ezek a dolgok mid-mind tanítanak. Persze erre lehetne azt mondani, hogy ez nem túl sok probléma, de nem írok hozzá még, mert ennyi bőven elég annak a látásmódnak a szemléltetéséhez ami miatt most írok neked.

Mint önvédelem és jóga oktatót egy bordatörés eléggé lekorlátoz. Vagyis semmit nem tudok megmutatni, mindent csak körülírni vagy elmagyarázni vagyok képes. Persze nincs rossz beszélőkém, de azért gondolhatod, hogy ez egy milyen komoly kihívás ettől még.

A másik az új hely, ami pedig már körvonalazódott több formában is, volt úgy, hogy ide, vagy odamegyünk, de igazából minden rendre meg hiúsult. Persze nem probléma, hiszen legrosszabb esetben szabadtéren leszünk még télen is.

Ami viszont fontos, hogy ezekkel a dolgokkal nincs semmi problémám, próbálom a legtöbbet tanulni belőlük, meg a többi mindenből is ami a háttérben húzódik. Ez az a látásmód, ami a megfelelő tud lenni minden kihívás és nehézség idején.

Persze mondjuk próbálnék csak meg idegeskedni törött bordával, egyből kapom a visszajelzést, hogy ez nincs így rendjén. Viszont a sok megpróbáltatás, viszontagság, amik még mindig nem olyan durvák mint mondjuk ha Afrikában születtem volna meg kislányként, de azért le lehetett belőlük szűrni némi élettapasztalatot, valamennyire már a részemmé váltak.

Ennek következménye képpen pedig az izgalmas helyzetet, egyáltalán nem érzékelem csapásként, vagy nehézségként. Hiszen még soha nem gyakorolhattam törött bordákkal pl.

Amitől pedig érdekes az egész dolog, az legfőképpen az az érzés, hogy legbelül teljesen úgy érzem, hogy minden rendben lesz, és nem kell aggódnom amiatt, hogy mi fog történni, mertminden jól fog alakulni. Hiszen a jó ügyért dolgozom, és dolgoztam eddig is, és ezt az égiek mindig segítik, mégha néha úgy is tűnhet, hogy nem.

Egyébként ilyenkor a módszerem az szokott lenni, hogy amikor rosszul alakulnak a dolgok, akkor mindig el kell kezdenem még többet adni mint amit most így.

Ezért azt találtam ki, hogy pár éve össze állítottam egy könyvet, illetve inkább egy könyv trilógiát a harciszerzis bejegyzésekből, ami azt a címet kapta, hogy “A boldogság egy döntés, nem pedig egy érzés.”, na és ezt fogom oda ajándékozni mindenkinek aki csak szeretné. Remélem neked is jó ötletnek tűnik, és érdekel a dolog. HA igen, akkor nem baj, ha egy lájkkal, vagy hozzászólással jelzed. :)

A másik pedig, hogy gyűjtést kezdek el szervezni a Dojonak, hogy hátha úgy könnyebben jutunk majd új helyhez, ezért a következő szemináriumot amit tartok, adományozósra fogom megcsinálni. Vagyis bárki el jöhet, és annyi adományt ad a 4 alkalmas szemcsiért, amit jó szívvel tud. A Téma egyébként Bo, vagyis hosszú bot lesz és vasárnap, vagy szombat délelőttönként fogjuk tartani.

Aztán még a nyáron szeretnék egy Mantra commando estet, mondjuk a Kopaszi Gáton tartani. Oda kiülnénk mint barátok, és csinálnánk egy nagy örömzenélős mulatságot. Már csak össze kell hoznom a zenekart.

Szóval ezek a nagy terveim így hanyatt fekve, a nagy melegben, és remélem veled is hamarosan találkozhatunk majd valamelyik programon, és együtt lehetünk nem csak így virtuálisan.

Ja, és ha most hétvégén vasárnap ráérsz, akkor sok szeretettel várlak az r33 Disco Szemináriumon is, ahová még van 3 szabad hely:

A 3 napos túlélőtúra képeit ahol múlt hét előtti hétvégén voltunk, itt tudod megtekinteni:

,