Menü

Ninjafilmek és áldásos hatásuk


10 év Ninjutsu után még mindig bele szaladok olyanokban akik a régi idők a "Ninják orvgyilkosok" és főellenségek sztorival jönnek elő nekem, valami gyerekkori rossz Ninjafilm által okozott trauma következtében. Az első pár évben persze vitába szálltam velük és igyekeztem megvédeni a magam igazát, de aztán manapság már csak rájuk hagyom az egészet és sajnálom őket, hogy olyan dolgok alapján alkotnak véleményt aminek semmi köze a valósághoz és ezt élik meg igazságként. 

Igazából eleinte fájt, hogy így gondolkodnak emberek és szeretik az ürüléket dobálni olyan dolgokról amikről egyáltalán nem hiteles a tudásuk. El gondolkodtam, hogy vajon miért nem az én véleményem nekik a mérvadó, aki már x ideje foglalkozik a dologgal. Aztán rájöttem, hogy semmit nem tehetek, hiszen a pengék idelye még nem jött el, a szavaké meg már rég lejárt. Így csak és kizárólag a személyes példamutatásommal próbálhatom meg megváltoztatni az emberek véleményét.

Pár évtizeddel ezelőtt minden filmben a Ninják voltak a rosszak, a gonoszak és az ellenségek, mert az emberekenk szükségük volt az arcnélküli sötétben bújkáló ellenség képére. Ezért elkészítették azt a rengeteg szemetet, aminek semmi köze a valósághoz és amik alapján én is megítéltem a Ninjákat és a Ninjutsut. Aztán mikor rájöttem, hogy a tévé nagyrészt csak a hazugságokat nyomja, valszeg ez sem a teljes igazság és magam mentem utánuk, hogy megismerjem miről is szól.

Manapság már csak nevetek egyet a felhozott érveken és torz arcokon, mikor cáfolni próbálnak, hogy miért Ninjutsuzok. Csak sajnálat él bennem azok az emberek iránt, akiket ez zavar, vagy azt gondolják, hogy nem helyes. Mert sosem fognak megismerni valamit ami talán őket is sokkal nyitottabbá tenné a világgal kapcsolatban, melynek bár úgypróbálnak tenni mintha nem is, de mégis csak a részei.

Szerencsére úgy néz ki az elkövetkező generációknak már más jellegű problémái lesznek, vagy legalábbis mindenképpen egy egészen más oldalát ismerik meg a Ninjutusunak és a Ninjáknak,  ezeknek az ősi és méltán híres harcosoknak, akikről egyszer így, egyszer úgy, de mindenképpen legendákat mesélnek mióta világ a világ.

Íme néhány manapság készült Ninjafilm, ami egészen más nézőpontba helyezi a Ninjákatés a Ninjtsut: