Menü

Ninjutsu, ahogy Erika látja


Benke erika Kunoichi Női önvédelemA minap ahogyan utaztam a buszon valami különös, számomra is érthetetlen oknál fogva megmozdult bennem egy gondolat. Az elmaradt házi feladat. Nem tudom mennyire késő, vagy mennyire korai ilyesmiket írnom, csak leírom, amit sikerült megemésztenem, felfognom.

Az első és legfontosabb dolog, amit megtanultam a tréningek alatt, megbecsülni, és értékelni azt, ami vagyok. Ez azért is jó, mert most már el is hiszem, hogy érdemes megvédenem magam. Az önbecsülés mindig kényes téma. Aztán eljön az a pont, amikor ez már nem érdekel, mert azzal szembesülsz, hogy egy külön családban vagy. Ahol nem azt nézik ki vagy, milyen ruhában, vagy milyen idős, csupán tanultok egymástól. A ninjutsu maga az élet. A lehető legtöbb értelemben.

Mondhatni egy tudatra ébresztő vekker, ami folyton ott ketyeg benned. Megtanulod értékelni a napfényt, hallani és érezni kezded a környezetet. Tudatosan figyelsz kifelé, és nem csak bámulsz ki a fejedből. Élni kezdesz. Fél év alatt elképesztően sok dolgot tanultam meg. Például, hogyan alkalmazkodjak, legyek alázatosabb, vagy agresszívabb, ha a szükség éppen úgy kívánja. Ritmusba kerültem önmagammal.

Az ok amiért ninjutsut kezdtem tanulni az volt, hogy ne gondoljak annyit a páromra. Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy már hárman vagyunk. Mindenkinek kell egy otthon, amit a magáénak érez. Amiben menedékre találhat. Ami nem fogja visszautasítani, ami nem fogja kizárni, de tartást és elveket ad, másféléket.A mai rohanó világban, hogy az ember őszinte legyen magához, kellenek olyan pillanatok, amiket befelé tud megélni.

Az őszinteség pedig nem az, amit tudatosan alakítottunk ki, hogy beilleszkedjünk egy felszínes társadalomba, hanem az, amikor engedjük az ösztönlényt, teljes valójában mozogni (érzékelések).Te megelégedsz a létezéssel, vagy élni akarsz? Én élni akarok. Ninjutsut akarok, minden pillanatban. És minden pillanatban azt teszem. Amikor kocogok, amikor a buszmegállóban shizenben állok, amikor körbepillantok, vagy megtorpanok. A ninjutsu egy érzésként lüktet bennem, ebből táplálkozik az ösztönlény-felem.

Hát ez az a bizonyos. Ennél jobban azt hiszem, már képtelen volnék megfogalmazni mit kaptam, hogyan érzek most. Egy hatalmas köszönömmel tartozok Neked, amiért megtanítottál ezekre a dolgokra:) Életem legszebb fél éve volt, amit a Bhakti Kutir termében „szenvedtem el”. Te mondtad, nehézségek árán fejlődünk. Azok továbbra is jelen vannak, de már kihívásokként kezelem őket, és a világ máris több, és szebb, jobb, mint ahogy ezelőtt hittem.

Köszönöm:)

Benke Erika