Menü

Nő Vs Férfi. avagy Boldog Nőnapot mindenkinek!


Nőnap alkalmából, gondoltam megosztok néhány gondolatot a nőkről… Először is nagyon boldog nőnapot szeretnék kívánni minden kedves olvasómnak. Igen, a férfiaknak is. Az pedig, hogy miért igazából most következik.

férfi Vs Nő,

Alapjában véve mindannyian lelkek vagyunk, ez a gondolat remélem elfogadható mindenki számára és nem kell róla vitatkoznunk, hogy testünket, e parányi lélekszikra hatalmas, végtelen energiája ragyogja be és tölti meg élettel, érzésekkel. Mihelyst ez a lélek nincs a testben, abban a pillanatban a test egy halott test, vagyis élettelen, vagyis lélektelen. Abban a pillanatban nem vagyunk kíváncsiak rá. Mert nem lehet szeretni, nem lehet vele beszélgetni, nem lehet tanulni tőle, stb…

Bocsánat, hogy belekevertem a halált, a de a vége jó ha tudjuk, hogy ez lesz a test számára, és míg hallhatatlan lelkünk tovább vándorol, hogy vágyaink és tetteink alapján kapjon egy újabb férfi vagy női testet, addig jelenlegi porhüvelyünk, amit szintén előző életünk végén kaptunk, az enyészeté és a felejtésé lesz.

De ezzel nincs is probléma, hiszen ez a világ rendje. Viszont az már sokkal komolyabb kihívás mindannyiunk számára, hogy megértsük: mi magunk nem csak férfiak és nők vagyunk, attól függően, hogy milyen nemi szerv van a lábunk között, hanem férfiak és nők egyszerre. Merthogy mindenkinek van férfi és női oldala is. Olyan ez mint ahogy sötétség nélkül nincs világosság, fekete nélkül fehér, jó nélkül rossz, ugyan így nő nélkül nincs férfi sem. Vagyis ez egy ellentét pár, amit ha ki akarunk zárni magunkból, csúfos kudarcot fogunk vallani életünk minden területén.

A kulcs mindig a harmónia.

Az a harmónia, ahogy megpróbáljuk női, avagy férfiúi énünket is edzeni, erősíteni. Nem, nem azt mondom, hogy egy fiú vegyen szoknyát. Hanem azt, hogy vannak olyan tulajdonságok, amiket el kell sajátítanunk, meg kell erősítenünk. Ez azért nehéz, mert manapság ezek a tulajdonságok nem számítanak erénynek még a nők körében sem. Például a szelíd beszéd, kedvesség, gondoskodás, nem olyan dolgok, amiket erősít bennünk a világ. Sőt azt tanítják, ha ilyen vagy, el fognak taposni. Ennek köszönhetően a nők is nehezen élik meg nőiességüket, és ebből kifolyólag a férfiak is nehezen lesznek férfiak.

Azt gondoljuk, hogy egyedül lehet, de egyedül nem lehetünk férfiak és nők. Egyedül a lelki önmegvalósítást gyakorolhatjuk, ahol csendben árulom el, hogy a lélek eredeti természete szerint nő, mivel Isten az eredeti férfi. De ez egy sokkal mélyebb és bonyolultabb téma annál,  hogy nőnap alkalmából ilyenekkel traktáljalak. Így csak annyit mondanék, hogy a férfit csak a nő képes férfivá tenni, a nőt pedig csak a férfi nővé. Így, ahogy ebben a kettősségekkel teli világban, egyik ellentétpár sem létezhet a másik nélkül, így férfi sem a nő nélkül, illetve a nő a férfi nélkül.

Persze csinálhatunk úgy, mintha egyedül is jók lennénk, de igazából mindenki tudja, hogy ez hazugság. Hiszen mindenki teljes életre vágyik. A teljes életet pedig nem lehet egyedül megélni. Maximum Istennel, de ahhoz szerzetesnek kell állni, vagy remetének… J

Kinek melyik oldala az erősebb…

Ezek a példák nagyon le lesznek egyszerűsítve, de nagyon fontos, hogy harmónia szempontjából annyira vagyunk kiegyensúlyozottak, ha mondjuk nők vagyunk, amennyire megerősítettük hozzá a férfi oldalunkat, és férfiként annyira vagyunk harmóniában önmagunkkal, amennyire megerősítettük a női oldalunkat.

Például, ha egy nőnek a férfi oldala erősebb, akkor hívjuk amolyan „csöcsös faszinak”, vagy ha túl erős a női oldala és nem sikerült megerősíteni a férfit, akkor pedig „hülye p…nak”. Ha egy férfinek sokkal erősebb a női oldala, akkor csak simán le „buzizzuk”, ha meg a férfi oldala van felturbózva, akkor „Arrogáns disznó”-ként ismerhetjük. Aztán ez a két széle között húzódik meg a nagy átlag, hol-hol átbillenve, megnyilvánítva valamit a másik széléből, mert azért ez a dolog sem fekete, vagy fehér szimplán.

Tehát ha szeretnénk harmóniát elérni az életünkben, akkor itt az ideje tanulni a másik nemtől, és megérteni, hogy nem egyik és másik, hanem mindkettő része a világnak, és nem ellenséget látni az ellenkező nemben, hanem partnert, akitől tanulhatunk, aki segíthet abban, hogy azzá váljunk, aminek lennünk kell. De ez csak akkor működik, ha mi meg abban tudjuk őt segíteni, amivé neki válnia kell a teljes, harmonikus élethez…

Ennek fényében boldog Nőnapot kívánok minden kedves lélektársamnak, aki csak hozzáfér valaha ehhez az írásomhoz, akár férfi, akár női testben tengeti percnyi kis életét. :)