Menü

Női önvédelem / Harcművészet lányoknak


Elég nagy szakadék van férfi és női harcművészet gyakorlók között. Mivel a Bujinkan Bhima Dojoban főleg fiúk járnak, mert hát ugye ott azok a nézetek szerint tréningezünk, amit jónak gondolok, ezért kevés a lány és azok is csak pár edzésre jönnek.

Ebből arra következtettem, hogy a lányok nem szeretik ha mindjárt az elején szét verik őket, meg kékek zöldek lilák, sőt először egészen más dolgokat kell megtanulniuk mint a  fiúknak. Mert például finomfizikai szinten jobb képességekkel indulnak alapból mint egy fiú, hiszen alapból megérzik, hogy nézik őket, vagy akár könnyebben következtetnek egy-egy támadó következő lépésére miegymás. Ezeket a dolgokat nekünk fiú gyakorlóknak bizony ki kell fejlesztenünk hosszas gyakorlással.

A nőknél viszont a testi képességeket és adottságokat, a formákat és mozdulatokat kell sokkal jobban fejleszteni indulásnál,  hogy azokból lehessen felépíteni egy az intuíciókkal összehangolt hatékony tudást.

Ezért úgy tervezem, hogy áprilistól, női önvédelmet is indítunk a dojoban. Illetve a belvárosban egy bizonyos helyen. Egyrészről, mert egyre többen keresnek meg ezzel, másrészről, mert a Koniuchik, női ninják a kezdetek kezdetétől részei a Ninjutsunak így nem zárhatjuk ki őket mi sem azzal, hogy olyan tréningeket tartunk amit nem bírnak.

Szóval ha van kedved áprilistól kezdünk egy 4 hónapos alapfokú Bujinkan Budo taijutsura épülő önvédelmi tanfolyamot, kizárólag nőknek, olyan követelményekkel és edzéstervvel összerakva, ami menni fog nekik is.

Telefonon, vagy emilben a Kontaktnál tudsz jelentkezni, vagy érdeklődni a részletekről.

Mert most már azt is vágom ám, hogy a nőket sokkal jobban érdeklik a részletek mint a férfiakat.

Addig is itt egy kis ízelítő  igazi koniuchiról: