Menü

Premiere: Govinda dasa – Puria Raga avagy – Akhanda Náma Kóstoló


akanda nama Govinda dasa

Köszönöm a sok ötletet, főleg Sentinellnek, aki emilek formájában elhalmozott a különféle megoldási lehetőségekkel. Végül a legegyszerűbbnek tűnőt választottam megoldásként az mp3megosztásra…

Szóval akkor sikerült a kivitelezés és fennt van a világhálón a kóstoló Govinda és a Vrindavanai zenészek új albumáról az Akhanda Namaról. Hallgasd meg, nálam napok óta ez megy non-stop. Amolyan színtiszta "Vrindavani-könyörgős".

Vagyis akkor küldöm minden kedves Kezdokrisnas olvasónak a Puria mix című számot sok-sok-sok szeretettel, meg mindenki másnak is aki szereti. :)

Amúgy azóta megint tudtam beszélni Govindával és kicsit meséltettem erről az új albumról.  Sok mindenről beszélt, de a lényeg, hogy ez egy Rága-Gyűjtemény és ez a dallam amit hallhattok ez az úgy nevezett Puria Rága, ami az a hangulat, illetve abban az időszakban éneklik Vrindavan lakói, mikor Krisna  elmegy a tehénpásztor fiúkkal és ők meg várják, hogy mikor ér már vissza. Persze Govinda azt sem akarta, hogy csak ennyit is leírjak erről, hiszen nem akar ő úgy tetszelegni, mint valaki aki el van mélyülve bármelyik rágában is, vagy ért ezekhez a témákhoz, de nekem az a véleményem, hogy ha csak fele annyit tudhatnék a bhajanozás művészetéről, vagy a Rágákról mint ő, már akkor ezerszer magasabb tudatállapotban létezhetnék mint most…
Na meg a másik nagy sztori, hogy általában Vrindavanai zenészek játszanak és énekelnek az albumon, de az utómunkálatok azok itt zajlottak szerte Európában, így lehetőséget kapot az én nagy barátom tücsi is, hogy villanthasson. Szóval a Vrindavanában nincs ilyen hegedűs mint ez a magyar fiú. Aki Síratja a vonóst, az nem más mint Balázs Gergely alias müvcsi… (Már csak ezért nagyon nagy a cucc…)

Na mindegy is. Szerintem nagyon nagy ez a bhajan és remélem meghallgathatom az egészet. Hamarosan…

Rádhe-Rádhe