Menü

Rádhastami 2005


Hajnali 3-kor keltünk
4-kor pedig nekivágtunk a 400 km-es útnak, hogy mi is részt vehessünk
Srimati Rádharáni szülinapi buliján. Ahogy ki értünk Debrecenből,
akkora vihar lett, hogy nem láttunk ki a kocsiból csak 2-3métert.
Karcsi a sofőrünk, meg 120-szal nyomta neki. Kérdezem is tőle: Te
Karcsi jó ez, hogy ilyen gyorsan mész?

Erre mondta, hogy rally-zott régebben, meg amikor pénzszállító volt, ezen az úton ment minden másnap Pestre, úgyhogy csukott szemmel is tudna vezetni annyira ismeri az utat. Ok-mondtam. Aztán megpróbáltam nagyon figyelmesen jappázni, hátha mégis rosszul emlékszik majd egy kanyarnál… :)

9-körül épenegészségesen megérkeztünk a Szent Dhamaba. Beszaladtunk a templomba ahol RádheSyamasundara már javában ünnepelt a bhaktákkal. A kirtan kezdett a tetőfokára hágni Sri Prahláda prabu vezetésével, úgy hogy nem is törődtem mással, inkább gyorsan fejest ugrottam én is. Aztán egy mély megható lecke Devamrita maharája lótusz ajkairól, majd nektár prasadam a Brijvásik odaadásával elkészítve (A tejszínes kesus subjival az élen.). Majd némi filozófiai diskuráció után Nitai Bhavana pr. áldását adta, hogy maradjunk még, így résztvehettünk Rádhe-Syamasundara csónakázós kedvtelésében és az avatáson.

Áryan deve Prabhu ki Jaya!!! (Lufti)

Syama Bihari Prabhu ki Jaya!!! (Zsolti)

Nagyon szép avatási ceremónia vollt (Most láttam először életembe ilyet.) Majd fél nyolckor elindultunk vissza Debrecenbe, mert másnap indítanunk kellett a menzát. Útközben beugruttunk Pesten a még ott maradt holmijaimért.

Fél 1-re vissza értünk Debracenbe, akkor lefeküdtem és elájultam. (SivarámaSvami azt mondta, hogy ne aludjunk az autóban, ezért végig ébren voltam)

GOURANGA