Menü

Régi és új ismerősök


   Kamsari pr. Tartott programot és miután befejezte megmutatott egy dallamot, amire már régóta kíváncsi voltam, mert sehogy sem bírtam leszedni.

   Mindezek fejébe még találkoztam Károllyal az egyik olvasómmal. Nagyon kedves személy és jót beszélgettünk úgy kb. a lelki életről, legalábbis ami szerintünk az… Aztán feltankoltunk egy kis prasadamot és közben találkoztunk egy másik fiúval, aki régen kiszállító volt a VegaFOODnál. Akkoriban is jókat lehetett vele beszélgetni, és most se volt rest feldobni egy témát egy könyvből, ami arról, hogy a szerző szerint mindenki elszámolta magát és most nem Kali-Yuga, hanem Dvápara-Yuga van…

  Nekem jó hosszú időnek tűnt, de vagy fél óra eszme futtatás után, melyben igyekeztem csupán a Srila Prabhupáda könyveiben olvasottakra és a bhaktáktól hallott dolgokra hagyatkozva rávenni, nagyon finoman célozgatva arra, hogy dobja a fenébe azt a rothadt spekulációt és kezdje el tanulmányozni komolyan Srila Prabhupáda könyveit. Karcsi is végig ott ült mellettünk és az ő kegyéből sikerült a fiúnak adnunk egy Sri Isopanisadot, aminek igazából a végén lévő Tökéletes Kérdések és Tökéletes Válaszok c. beszélgetés a lényege. Már az ő szempontjából… Aztán Károly nagy kegyesen elfuvarozott még a szállásra, és így betudtam mutatni őt Vrajadháma prabhunak, a legalázatosabb személynek, akit eddigi életem során megismernem sikerült.

  Holnap már valószínűleg nem jelentkezem, majd talán legközelebb Indiából.

  Adjátok a kegyeteket, hogy fejlődhessek a lelki életben. Most nagyobb szükségem van rá, mint valaha…

Gouranga!

Az Isten áldjon!