Menü

Rendeződés


  Szóval voltam a Zanshin Dojoban, ahol senki nem haragudott igazából, főleg nem Attila sensei, aki egy mesterhez méltóan reagálta le a dolgokat, amiért nagyon tisztelem.

 

 Jó utat Sensi!

  Aztán elbúcsúzott tőlünk kedvenc sensim, aki tényleg elmegy a nagy Ausztráliába didzseridut tanulni. Meg megkaptam tőle a 8kyus oklevelemet amit Hatsumi sensei írt a saját kezével és japánból érkezett… (Majd teszek fel képet, de ez most kivitelezhetetlen…)

 

 Negatív-Pozitív, Ying-Yang.

  Találkoztam Blaze-val a Seijin dojoban és akkor most már kiderült, hogy ki is ő valójában, meg hogy már ismerem is régebbről, csak hát ugye a névmemóriámmal sosem büszkélkedhettem… Mikor váltottunk pár mondatot, megértettem, hogy mi az, amit övön alulinak titulált a fél magyar Bujinkan az I.Magyar buyukai bejegyzésben. Így megpróbálok ide most leírni egy másfajta szemléletet.

  Szóval ez az anyagi világ a kettősségekről szól. Egyszer hideg van és fázunk, egyszer meleg van és izzadunk. Aztán a sötét váltja a világost, egyszer boldogság van, egyszer meg boldogtalanság. Hideg-meleg, sötét-világos, fekete-fehér, fiu-lány, boldogság-boldogtalanság, stb, nem más, mint Ying és Yang. Ezeknek a kettősségeknek és a folytonos szünet nélküli váltakozásaiknak vagyunk a rabjai.

 

   Az általam használt szópár, amit a már említett senseiekre használtam a negatív és a pozitív voltak. Azt hiszem annak a megértésnek a hiánya borzolta fel a kedélyeket, hogy Attila senseit és a mentalítását negatívnak neveztem. Azért mert egy belénkvert dolog, hogy a negítív az mindig hiányt jelent, hiányosságot.

  Szóval ezt a szó fordulatot egyáltalán nem így ebben a formában írtam le, kétségkívül attól, hogy ha valaki a kettősségek szintjén éli a mindennapjait és megzavarják ezeknek a kettősségeknek a váltakozásai, akkor persze, hogy félreérthette szavaimat, mert az egyikhez az ellentét párból mindig jobban vonzódunk.

  Ahogy én értettem a negatívot, az csupán annyi lett volna, hogy azoknak a dolgoknak az emlegetése, amik nincsenek rendjén,  a rossz dolgok kihangsúlyozása az egy negatív hozzá állás. Mikor pedig valaki dicsér és a jó dolgokat emlegeti, azt pozitívnak nevezném. A magam részéről általában én is negatív vagyok, mert könnyebben veszem észre a rosszat, és próbálok segíteni a kijavításában, mint a jó dolgokért dícséreteket osztogatok. Én is ennek  a módszernek vagyok a híve inkább, mindattól függetlenül, hogy egyik szélsősőég sem jó, hanem meg kell találnunk az arany középutat. Mert ha megtaláljuk, akkor igazából elveszti a jelentőségét, hogy igen-nem, sötét-világos, vagy éppenséggel negatív-pozitív-ról van-e szó.

  Szóval ennek a fényében igyekeztem leírni még annak idején a tapasztaltakat. De eszem ágában sem volt, hogy valakit alacsonyabbnak, vagy magasabbrendűnek gondoljak, hiszen ezek a kettősségek, folyton változnak, ahogyan azt itt is láthatod. De ahhoz, hogy érthető legyen számunkra, ahhoz el kell nevezni a dolgokat, negatív-pozitívnak, vagy Ying-Yang nak…

 

GOURANGA