Menü

Srila Prabhupáda vyasapuja felajánlás 2009


Kedves Srila Prabhupáda! Drága lelki nagypapám!


Kérlek fogadd tiszteletteljes hódolatomat, minden dicsőséget neked és az Úr Caitanya sankirtana mozgalmának!

Srila Prabhupáda

Idén egy nagy közös könyvbe írták a felajánlásaikat a bhakták. Csak nekem nem sikerült valahogy elkészülnöm vele, olyannyira, hogy most a megjelenési napod előtti éjszakán írom ezeket a sorokat, szinte már tényleg a legutolsó pillanatra hagyva.


Hogy egy kicsit ráhangolódjak, elolvastam a 2007-es felajánlásomat amit neked írhattam, és szégyenkezve vettem észre, hogy akkoriban mennyivel előbbre jártam a lelki életben. Igazából nem tudom, hogy helyes, Krisna-tudatos döntéseket hozok-e az életem pillanataiban,de amíg azt látom, hogy körülöttem minden bhakta szépen fejlődik a lelki életben és csodás megvalósításokra tesznek szert, addig én egyre nyomorultabbul érzem magam, saját hibáim felismervén.

Úgy értem, hogy tisztában vagyok vele, hogy Krisna-tudat a legtökéletesebb út amin csak járhatok, és igazából minden más csak egy unalmas hobbinak lenne elég, valahogy nem nagyon haladok előre, hanem csak úgy érzem egyre csak vissza felé.

Tavaly óta igaz, hogy elég sok minden változott, hiszen most már hivatalosan is csatlakozhattam ahhot a lelkitanítómesteri láncolathoz, ami rajtad keresztül érkezett el ebbe a nyugati világba, meg most épp Dayal-Nitay Vijaya Gaurangára vigyázhatok esténként, szóval egy szempontból sokkal jobb lett a helyzetem, de azt kell mondjam, odabent legbelül sehol sem vagyok ahhoz a fiúhoz képest, aki először megkapta a Bhagavad-Gitádat, majd csatlakozott a mozgalomhoz.

Mostanában szembesültem vele, hogy milyen végtelen is ez a bölcsesség amit leírtál a könyveidben és sokszor elkeseredem, hogy bizony nemhogy megérteni, még talán végig olvasni sem fogom bírni egy élet alatt rám és a világra hagytál örökségül.

Már olyan sok szolgálatom van, hogy igazából egyfolytában el vagyok havazva és igazából el kellett engednem a teljesen megfelelni akarás szándékát, hiszen csak igyekszem valahogy annyit csinálni olyan ritmusba, meg tempóban, hogy épp ne bicsakoljon ki alólam az út.

Már egy jó idelye építgetem, alakítgatom, meg tanulmányozom a modern kor vívmányait és dolgozom egy autómatikus prédikálási szisztémán, mert a világ annyira felgyorsult, hogy igazából az én meglátásom szerint csak valami nagyon ütős módszerrel lehetne az emberekkel megismertetni a védikus kultúrát, és Sri Krisnát, az Istenség Legfelsőbb Személyiségét. Ez a rendszer igazából már el kezdett működni és jelenleg teszt üzemmódban van, de így megjelenési napod alkalmából akkor szeretném neked felajánlani ezt a munkát, hogy valóban sikeres legyen.

Igazából nem értek semmit a filozófiából, igazából nincsen tudásom és egyetlen megvalósításra sem tettem szert. Csak képmutatásból vagyok itt, és mert van hitem abban, hogy ha éneklem Isten szent neveit, akkor egy nap mindez majd meg fog változni. Kérlek add a kegyed és áldásod, hogy tisztán tudjam énekelni Isten szent neveit, mindenféle anyagi motívációtól mentesen.

Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráma Hare Hare