Menü

Srila Sivaráma Swami Vyasapuja ünnepe 2006


Nagyon nagy ünnepség volt a hétvégén Krisna-völgyben. Igazából leakartam írni az egészet szépen pontról pontra, mindent ahogyan számomra történt, de Rádhe-Syamasundara és a Vrindavana lakók kegyéből valahogyan kimaradtam néhány dologból, azért, hogy valami egészen másban lehessek benne:

 

Szóval odafelé a két busz, ami indult Bp-ről megállt pihenni az egyik parkolóban ahol is leszálltam kicsit nyújtózni és az első örömteli meglepetés ekkor ért. Hatalmas Gourangával GourNitay Prabhu (Gourangapapa) köszöntött a másik busz felől. Kicsit meg is illetődtem, vagyis nehezen akartam hinni a szememnek, de végül kiderült tényleg ő az. Vissza jött Párizsból lelki tanítómestere Vyasapuja ünnepségére (Krisnáas Szülinapi Buli :))

 

Aztán mire beértünk a templomba addigra már javában zajlott a kirtan, amibe nem volt más dolgunk, mint fejest ugrani. Hamarosan egyébként Kamsári Prabhu húzta Neki, ráadásul ugyan azt a dallamot, amiről pénteken Harinámon, közkincsé téve ezzel mindenki számára.

 

Aztán elkezdődött.

Valahogyan kikeveredtem a folyosóra, ahol Sri Govardhanlala Prabhu megkért, hogy ugyan menjek már vele, mert ő a prasadam vezír és az előkészületekben segíthetnék neki. Nagy örömmel vállaltam be a missziót, hiszen …

 

Jött még 3 Bhakta, megszereztük a kullót átmentünk a vödrökért, amik a későbbiekben az osztásban vettek részt. Az egyik prabhu megdöbbenve tapasztalta, hogy az egyik vödörben egy egerentyű hever mozdulatlanul, amit Sri G.Prabhu  a tőle már jól megszokott fa-arcú Csak alszik, ne bántsd! Beszólással konstatált.

 

Aztán ebből kifolyólag el kellett mennem trágyáért, amivel meg lehet tisztítani a vödröt, amit a tetem beszennyezett, de közben még kaptam két vödröt előző napi ételmaradékot is, hogy azt meg vigyem el a Gosalába (tehenészetbe). Viszont a vödrök olyan nehezek voltak, hogy útközben beugrottam a kertészetbe és „kölcsönvettem egy lapátot, hogy azt a vállamra téve enyhítsek terhemen.

 

Abban bíztam , hogy senki nem veszi észre és még mielőtt bármi történne vissza is teszem a helyére, de kifelé megbuktam a nyakamban a teherrel és Brajamanadala Prabhu adta a kegyét, hogy ezt így nem lehet csinálni…

 

Folyt köv…

 

Most mennem kell…

 

Gouranga!