Menü

Szent Név napi mulatságok.


 Tegnap reggel négykor
indultunk Debrecenből és hála az ex-rallis pilótánknak, röpke 4 és fél
óra alatt Somogyvámoson, azaz Új Vraja-dháhmaba találtuk magunkat.

Govinda maharája minden bizonnyal transzcendentális hangvibrációja és a nem mindennapi zenészek oda adó szolgálata olvasztotta épp az anyagi világban megdermedt szíveket. Mikor oda értünk, már javában izzott a templom és csak fejest kellett ugranunk a nektárral teli "fazékba". Gyorsan elolvadtunk mi is. Rég táncoltam ilyen jót.  Rádhe-Syamasundara sok barátját meghívta a szent név napi ünnepségre így találkozhattam én is jópár ismerőssel :).

A Krisna-völgyi Prasadam még mindig végtelenül ínycsiklandozó. A vidék pedig a legszebb amit csak ember megpillanthat ebben az életben. Volt egy törött bokenem (fakard) aminek a végét kicsit Fater megdolgozta így gyerek méret lett belőle. Az egyik ifjú Vrajadhámai lurkónak adtam, mert régóta rágta már a fülem érte. (Nagy kegy, hogy elfogadta. Ő Manohara és egy kő kemény kis kölyök) Aztán 4-kor már jöttünk is vissza a debreceni helyőrségbe, mivel ma folytatni kellett a szolgálatunkat.

  Egy szívemnek különösen kedves bhakta mesélte, hogy kint volt pécsen könyvet osztani vaisnava felszerelésben (Dhóti, tilaka stb.) és betámadták a "skinheadek" . 5-en. Kicsit megtépázták, meg elszabtak néhány Bhagavad-Gítát. Nos én is tartoztam valaha rég az e-fajta "népséghez" és bár nem tudom el jut-e valaha ez az üzenet hozzájuk:  

 

  c.:Pécs Sk

 Nagyon nagy könnyebséget okoznának kedves elmémnek, ha a jövőben mellőznék az effajta viselkedést sőt elkezdenék inkább terjeszteni vagy legalább énekelni az Úr szent nevét: Hare Krisna Hare Krisna Krisna Krisna Hare Hare Hare Ráma Hare Ráma Ráma Ráma Hare Hare. Meg Pécs max 5óra innen kocsival és egyáltalán nem egy nagy WAS IST DAS! 

Gouranga!

         

 Ma nagyon különleges ajándékot kaptam Krisnától. Rég vágytam már egy Vaisnava himnuszokkal teli kottás énekes könyvre. Megkaptam. Egyszer csak ott volt a templomban az egyik polc tetejére készítve. Nekem. Mert senki nem tud róla semmit.

cintámani-prakara-sadmasu kalpa-vriksa-
      laksávitesu surabhir abhipálayantam
laksmi-saha
sra-aata-sambhrama-sevyamánam

     govindam ádi-purusam tam aham bhajámi

 

 „Govindát imádom, az eredeti Urat, az első ősnemzőt, aki lelki drágakövekből épült,millió és millió kívánságteljesítő fával körülvett hajlékán legelteti a teheneket, és aki teljesít minden vágyat.Sok százezer szerencseistennő szolgálja Őt örökké nagy tisztelettel és szeretettel.”

 

 Most megyek kipróbálom az ajándékot. Utána edzés…

GOURANGA!