Menü

Szent név napi mulatságok Krisna-völgyben


Fergeteges volt aSzent-név napja Krisna-völgyben. Szóval mondjon bárki bármit, minden hódolatom, meg tiszteletem akik eljöttek erre az ünnepre és sajnálom azokat akik nem lehettek ott. Hiszen nekünk Krisnásoknak, ez a legfontosabb lelki gyakorlatunk. Mikor a többi Vaisnavával együtt énekelhetjük Isten Szent neveit. És amikor ezt két napig tehetjük megállás nélkül, akkor az ritka nagy kincs.  Itt is köszönet a szervezőknek.

Eleinte persze a púpom nem akart lemenni, hiszen alig aludtam 3 órát, de szerencsére jó nagy buszt béreltek a tempiben, amin ráadásul majdnem mindenkinek 2 hely jutott, így ott sikerült valamennyit még pihenni. De nem eleget, így az első nap közepéig végig a le-le konyuló fejemmel küzdöttem, meg azzal, hogy ne össze-vissza verjem a hangszert, mert belealszok a ritmusba…

Aztán kiderült, hogy nincs szállásom, de ezen már meg sem lepődtem, hiszen általában mindig eképpen alakulnak a Krisna-völgyi kalandjaim.

Vraja Tehénpásztorainak menedékében:

Első utam hát örök menedékemben, Vraja tehénpásztorainak hajlékához vitt, ahol kiderült, hogy a nagy vezér épp Franciáknál van malomért, így jó barátom Anthardi prabhu a főnök. Több se kellett, egyből ellátogattam hozzá Ashramájába, ahol épp kedves feleségével készítettek reggelit, és bőségesen megvendégeltek, ha már így betoppantam.

A szent név és Gurumaharája menedékében:

Utána  egész nap énekeltünk és hála Gurumaharájomnak, este 10 körül azt mondta, hogy akkor mára vége, mert ez egy két napos ünnep és holnap is legyen valami, menjünk aludni. Le is dőltem, hogy na akkor most majd itt a végtelen csend, béke és nyugalom szigetén kipihenem magamat végre, a mindennapos11-kor fekvés és 3:30-kor kelés után, végre alszok egyhuzamban vagy 8 órát.

Vraja tehénpásztorainak kegye:

De 1-kor jöttek ébreszteni végtelen kegyükben a tehénpásztorok, hogy bizony megjött Franciaországból a szállítmány, és bazinagy, úgyhogy jöjjek segíteni lepakolni. Mivel jól bevacsoráltam, hogy jobban tudjak aludni, így kicsit valószínűtlennek tűnt, hogy egyből kiugorjak, így nem is vettem túl komolyan a tréfát és pár másodpercen belül vissza aludtam. Mire jött Taladvája prabhu és nagyon alázatosan megkért még egyszer, hogy jöjjek, mert tényleg el kél minde segítő kéz.

Az UFO-s film:

Valahogy erőt pumpáltam a karjaimba és letámolyogtam az istáló alsó részébe, ahol ugye nincs áram, meg gyertya sem égett épp, csak az istáló hosszú falán, meg zárt fa kapujának résein vert be  a teherautó reflektora, ami mivel nagyon durva köd volt amolyan brutál UFO-s film hangulatot kölcsönzött a jelenetnek.

Nem változott a fíling, ahogy kinyitottam a kaput úgy sem, mivel az egész udvar csak egy nagy ragyogó tejföl volt, ami épp elvakított. Épp senkit sem találtam sehol, ezért elindultam a fény felé, ahol egyszer csak a ködből kibontakozott egy hatalmas fém monstrum, ami vagy két emelet magasan tornyosult fölém. Először tényleg azt hittem, hogy valami UFÓs filmbe csöppentem, de ekkor megcsapott Govindanandana prabhu kedves köszönése, hogy Gauranga!

Végül egy óra küszködés után lebírkóztuk a hatalmas szénaszedő gépet, amit 1955 óta senki  nem használt, és lefeküdtünk aludni.

Másnap 7-8-ra értem át a tempibe, ahol már javában folyt a kirtan, íg belevetettem magam és ki se szálltam egészen késő estig, amikor is elindultunk Gaura-Nitayal vissza A Bázisra.

Devi Deva Prabhu kegyéből itt juthatsz hozzá a nektárfelvételekghez mp3:

Letöltőlink : http://data.hu/get/1866391/Madhava_Bhajan.mp3.html 
Letöltőlink: http://data.hu/get/1866880/Niranjana_S_bhajan1.mp3.html 
Letöltőlink : http://data.hu/get/1866909/Niranjana_S_bhajan2.mp3.html 


Letöltőlink : http://data.hu/get/1866950/Kesava_Bharati_M_kirtana.mp3.html 

 

VIDEÓK:

Nap közben pedig elkaptam néhány exklúzív pillanatot, amit most szeretnék csak veletek megosztani. A kép nem biztos, hogy mindenhol frankó, de a zene azt hiszem kárpótol mindenért. Ezek a nap leglájtosabb részei voltak, ahol kidugtam annyira a fejem ebbe a világba, hogy na akkor felveszem neked a cuccot:

 

Madhava

Gurumaharája