Menü

Szilveszter a mesés Indiában!


Gaura Náráyana, Kisora a harciszerzi

2007-ben voltam utoljára Indiában és a lelkem egy nagyobbik darabja ott maradt, talán örökre. Azóta vissza vágyom, és sajnálom, hogy nem maradtam ott és akkor. A Varázslatos India az ami megborzongatja azt aki csak egy pillanatra betekintést mer nyerni ebbe az Ősinél is ősibb mesebirodalomba, ahol garantáltan egy új dimenzióba kerül a létezésünk és a világról alkotott képünk. Gore-al Gyógyító mesteremmel, aki Indiában nőtt fel és beszéli a helyiek nyelvét, egy olyan utazást szervezünk, amilyet garantáltan nem csinál senki.

Ez az út miben más mint amit az utazási irodák szerveznek?

Indiába sokféle motivációval lehet menni. Én olyan emberekkel szeretek utazni, akik a dolgok igaz, spirituális lényegét keresik, akarják látni. A Nepáli utazást a Világ tetejére is ebben a hangulatban szerveztük barátommal, mesteremmel Baktai Ádámmal, GauraNáráyannal. Az ő személye a garancia arra, hogy ne csak a szép épületeket meg a hangos zenéket lásd meg indiában és közben takargassák a szemed elől India igazi arcát, ahol sok millió koldus él, hanem betekintést nyerhess a valódi misztikus Indiába, ahol sok-sok ezer történet és szent él.

Agra vörös erőd

Olyan történeteket ismer és mesél el amit csak a helyiek, hiszen ott nőtt fel közöttük velük, és olyan helyeket ismer amik az útikönyvekben benne sincsenek, mert egy utazási irodának nem biztos, hogy érdekesnek tűnhet pl egy több ezer éve magányosan álló vasoszlop, ami nem rozsdásodik. (Amiről mellesleg azt mondják, hogy aki hátulról át tudja ölelni, az a világ ura lesz…)

És még rengeteg más olyan apróság, olyan hangulat amit nem lehet szkeptikus dokumentum filmekből, útikönyvekből megtudni, hanem egyszerűen csak úgy vehetsz észre, ha megnyitod a szíved és beleolvadsz te magad is Indiába. Baktai Ádám azt hiszem a legjobb útikalauz ehhez.

Mikor megyünk?

Karácsony után, December 27 kb…

Eredetileg az út most lett volna novemberben, de Gaura azt mondta, hogy olyan jó csapat voltunk Nepálban, Ő a tyúkanyós, mindenkit szeretős, meg minden kérdésre válaszolós, anyanyelvi szinten bengáliul beszélős stílusával a csapat élén, én meg a kedves aranyos, mindenkire vigyázós hátvéd szerepében a csapat végén, hogy inkább eltolta szilveszterre az utat, hogy tudjak én is jönni velük. (Mert a fősuliról nem tudtam volna hiányozni két hetet…)

Szóval így aztán elmegyünk Szilveszterezni Indiába, hogy a csúnya télből, a jó melegben és trópusi hangulatban különféle szent helyeken kezdjük az új évet…

Milyen utazás lesz?

Ez az Indiai út hasonlóan spirituális töltetű lesz mint mikor Nepálban voltunk. Lesz minden benne, Vrindavan az 5000 templom városa, Agra, A legendás Jaipuri harcosok erődje, amit elefánt háton fogunk bevenni, vonatozás, riksázás, a legendás TajMahal megcsodálása, meg minden amit India csak adhat…

Azt mondják minden mindig olyan lesz ahogy neki állsz, szóval kezd velünk, jó emberekkel, jó helyen az új évedet, és az egész jól fog telni. Olyan szent zarándok helyekre megyünk, ahol csak megjelenni is felégeti az összes eddigi karmánkat és olyan különleges áldásokban részesülhetünk, ami nagyban segíti a spirituális fejlődésünket.

India TajMahal

Kivel megyünk?

Baktai Ádám ott nőtt fel indiában és anyanyelvi szinten beszél jó pár helyi nyelvet, így sokszor olyan ajtókat nyit ki ami sima turistáknak fel sem tűnne, nemhogy megpróbáljanak belépni rajta. (Nepálban béldául Boudhanáth-ban Buddha születés napján, ahol több ezer nepáli gyűlt össze, csak minket felvittek a Sztúpa tetejére és onnan néztük a hófehér hatalmas építmény tetejéről az odalent hömpölygő tömeget és épp felkelő napot egy karnyújtásnyira az épületbe rejtett Buddhafogtól. Hogy csak egy példát említsek az előző útról.)

Ne meg ott leszek én, ami annyira nem felemelő élmény, de mindenképpen jó lehetőség a hosszabb beszélgetésekre és nagy találkozásokra. Én személy szerint imádom Indiát, mióta meg kint voltam azóta egyenesen rajongok érte. A Védikus kultúrát India Ősi tradícióinak elveit igyekszem megérteni tanulmányozni és napjainkban alkalmazni itt, a nyugati világban… (Több s kevesebb sikerrel ahogy láthatod.)

Ezen kívül csak jó és különleges emberek tudnak jönni, mert Ádám útjain mindig csak jó emberek vannak. (Nepál is ilyen volt.:) Főleg azért, mert egy ilyen túrát meglépni már alapból megköveteli azt a tulajdonságot, hogy vonzódj Kelethez, a változáshoz és legyen bátorságod velünk tartani. :)

Szóval nem akárhová megyünk, nem akárkivel és nem akármit csinálni, hanem igazából azt tenni amiért az ember utazni szokott. Vagyis kikapcsolódni, elengedni azt a sok ostobaságot amivel itt a hétköznapokban szakadunk. Csak ez egy igazi Kirándulás, egy igazi Út-járás lesz rengeteg Spirituális élménnyel és megvalósítással közben, de a végére biztosan. Egy olyan csapattal tarthatsz, akikkel talán még sosem találkoztál, de mégis egy nagy családként fogunk együtt egymást segítve és egymást támogatva olyan helyekre eljutni, amiről egész életedben csak álmodtál.

 

Az út maga a boldogság, nem a cél…

Gyere és tarts velem a világ tetejére!

Ha jobban is érdekelnek a részletek, illetve a pontos útiterv, program, árak, akkor add meg a neved és emiled, elküldöm a részleteket.

Név : *
Email : *
telefon: *