Menü

Te milyen hajóval szelnéd át az élet óceánját?


Az életünkben egy biztos, az örök változás. Több kevesebb sikerrel ezt mind megvalósítottuk valamilyen szinten. De valójában akkor derül ki, hogy milyen szinten vagyunk képesek alkalmazkodni a körülöttünk folyamatosan változó világhoz és emberekhez, amikor valami olyan történik velünk aminek nem örülünk. Vagy amiről azt gondoljuk, hogy számunkra kedvezőtlen.

vitorlashajo

Az örök változáshoz való alkalmazkodás képessége és fejlesztése egy olyan kötelességünk, mely a boldogságunk kulcsa. Persze ehhez az kell, hogy képesek legyünk, akarjunk és merjünk is változni. Mert változni azt jelenti, hogy valamit másképp fogunk gondolni,vagy csinálni mint ahogy eddig azt megszoktuk. Ez pedig egy rendkívül kemény feladat, mert manapság ezt nem tanítják az iskolákban, manapság épp az ellenkezője, a békés belenyugvása dolgok alakulásába a társadalmilag elfogadott viselkedés mód.

De csak amióta elkezdted olvasni ezt a bejegyzést változtál egy csomót. Például megismerted, vagy felidézted ezeket a gondolatokat amiket eddig olvastál, nőtt a hajad pár ezred mili-métert, és a szíved is dobbant vagy 10-15-öt. Vagyis ennyivel minden bizonnyal több lettél mint mikor ide kattintottál. Ha pedig bele gondolsz abba is, hogy a körülötted lévő világ is ugyan így változott alakult ennyi idő alatt, sőt a körülötted lévő emberek is,akkor talán számodra is nyilvánvaló, hogy mire elszakadsz ettől a kis gondolat és érzelem gombóctól ami ez a bejegyzés, egy teljesen más világba fogsz csöppenni, akár tetszik, akár nem.

Persze ez a változás nem biztos, hogy szemmel látható, hiszen talán minden ugyan ott van az íróasztalon, és a házak sem mozdultak, de a fákon és a füvön sem látod, hogy mennyivel lettek magasabbak. De néhány nap, hét, hónap év alatt feltűnhet, hogy a világ és te is változol.

Kétféle ember van. Az egyik megy előre és ő befolyásolja a változást. Már amennyit tud. Tanul, fejleszt, gyakorol, alakít, alakul. A másik pedig csak sodródik és létezik, próbál valahogy ellenni. Olyan mintha egy viharos tengeren lennénk különböző hajókban. Csak az elsőnek mondjuk egy motoros, jól kiegyensúlyozott biztonságos hajója van egy jól képzett, odaadó és hozzá értő legénységgel, a másik meg egy kis ladikban próbál egy evezővel, vagy sokszor anélkül ellenni… Persze a vihar nagyobb mindkettejüknél, de vajon melyik hajóval tudnád elkerülni a vihart, vagy ha kitör a vihar, akkor vajon melyik hajóval lenne nagyobb esélyed túlélni azt. Melyik hajóval tudsz eljutni valahová, és melyikkel várnád a jó szerencsét, hogy hátha valami szép szigeten dobnak partra a hullámok.

Szóval az életünk is ilyen és nem mindegy, hogy miként létezünk benne. Tudva azt, hogy mivel a tengeren vagyunk, bármikor kitörhet egy vihar. Vagy csak sodródhatunk is az árral.

A legjobb mikor felkészülünk a változásra és egyből alkalmazkodunk hozzá, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki belőle. Csakhogy ez nem megy könnyen. Ezt a fajta gondolkodás módot el kell sajátítani, méghozzá úgy, hogy olyan emberekkel vesszük körbe magunkat akik el akarják ugyan így sajátítani ezt,vagy már el is sajátították.

Sokan kérdezik, hogy mostanában olyan ritkán írok, és ennek mi az oka. Vajon kiégtem? Vagy már nem akarom megváltani a világot, vagy segíteni az emberek életét? 

A válaszom nagyon egyszerű. De igen. Csak most már nem csak gép elől írom az okosságokat, hanem főként offline is tevékenykedem. Vagyis csoportos foglalkozásokat tartok, ahol személyesen testre, szellemre, lélekre szabva gyakoroljuk ezeket a dolgokat azokkal, akiknek van lehetősége eljönni ezekre a programokra.

Heti 3 Ninjutsu önvédelem edzést tartok:

http://ninjutsubudapest.com/ninjutsu_onvedelem_harcmuveszet_tanfolyam_budapesten/

Heti 2 Ninjutsu Női önvédelem tréninget:

http://ninjutsubudapest.com/noionvedelem/

Het 2 Ninjaszakkör foglalkozás van, ahol 5 éves kortól tanuljuk a gyerekekkel a harcművészet alapelvein keresztül az életet:

http://ninjutsubudapest.com/ninjutsu_gyerekeknek/

Heti 2 ZenDoin Tartásjavító és Gerincterápiás Jóga órám is van, ahová a gyógyulni vágyókat várom sok szeretettel:

https://www.facebook.com/OnfentartoZoldOkoBioHazatfalutTervezunk?ref=hl

Na meg persze még rengeteg mással is foglalkozom, ami valódi megvalósítás, nem csak elmélet, és talán nem egy, meg nem két embernek segíthet, hanem akár az egész bolygót megmenthetjük. Önfenntartó Öko Bioház Projekt…

Várlak sok szeretettel Téged is ezeken a programokon, ha olyan emberekkel szeretnél együtt lenni, akik nem csak sodródnak az élet viharos tengerén, hanem tudatosan megélik, megvalósítják önmagukat.