Menü

Test-Szellem-Lélek-Internet avagy a kollektív tudat valósága


képforrás

kollektív tudat.

Mostanában egy kedves barátom ébresztett fel egy nagyon érdekes megvilágítást előttem. Mégpedig a kollektív tudat megvalósulását.

A kollektív tudat az, amibe mindenki, bárki beletehet bármit amit csak szeretne, és az bárki számára elérhető onnantól fogva. Ez a kollektív tudat nem más, mint az Internet. Hiszen lassan a bolygónk bármely pontján elérhető ez az információ háló.

A kollektív tudat végtelenje

Információk, üzenetek milliárdjai vannak rajta, és azt hiszem az emberi tudás legjava is megtalálható itt azok számára akik tudják mit keresnek. Tulajdon képpen bármilyen érzés, érzet, tudás birtokába kerülhet az ember a világhálón keresztül. Bárkivel megismerkedhetünk, vagy tarthatjuk a kapcsolatot a világ bármely pontján.

A kollektív tudatot az emberiség nagy része csak saját érzékeinek kielégítésére használja. Vagyis leginkább ki vesz belőle, mint bele tesz. Természetesen ez nem jelent problémát, hiszen egy online könyv letöltésével például nem lesz kevesebb az online könyv, mert végtelen mennyiségű létezik belőle. Hiszen az online dolgok végtelen számban másolhatók, terjeszthetőek.

És aki feltesz az miért tesz fel?

Ez viszont felvet néhány kérdést. Vajon azok akik feltöltenek tartalmat, tudást, hogy mások letölthessék, azoknak vajon mi a motivációjuk. Vajon jót akarnak az emberiségnek, vagy csak azért teszik, hogy saját maguknak pénzt, elismerést és hatalmat szerezzenek?

Test-Szellem-Lélek

Azt mondják, hogy eme 3 dologból állunk mi mindannyian itt és most ebben a pillanatban.

Testünk az öt elem kombinációjából, föld, tűz, víz, levegő, éter-ből tevődik össze, így alkotva meg azt akit önmagunknak gondolunk. De a test igazából semmi más, mint egy gép, amin keresztül tapasztaljuk ezt a világot. Ez a gép azért működik, hogy össze hangolja az érzékszerveinket, amikkel tapasztalunk és valóságnak fogadjuk el az érzéseket amiket közvetítenek felénk.

Szellemünk az ami tartalmazza az elménket, ahová befutnak az érzékszerveink által közvetített ingerek. Az elme felett pedig áll az intelligencia amivel tudjuk vizsgálni ezeket az érzeteket amik az elmét érik. Fölötte pedig a hamis egónk szerepel, aki tulajdon képpen azért felelős, hogy mindazt amiről eddig szó volt magunknak gondoljuk.

Lelkünk pedig mindezen belül ott van elbújva. Ő az aki örök, tudással és boldogsággal teli, csak néha mikor nincs harmóniában a testtel és a szellemmel, akkor nem így érzi magát.

Természetesen mind a háromról könyveket írtak már, és könyveket lehetne még tele írni, pláne arról, hogy miként hozzuk harmóniába mind a 3-at egyszerre. De itt most ahelyett, hogy tovább csépelném a szót inkább megmutatom neked, hogy én személy szerint, az én 3 részem miként nyilvánul meg ebben a kollektív tudatban.

Test: ninjutsubudapest.com

Szellem: harciszerzi.hu

Lélek: Sambandha.hu

És neked mi a kapcsolatod a kollektív tudattal? Mit teszel be, és mit veszel ki?