Menü

“Ti vagytok a világ világossága”


Ma találkoztam egy jó
barátommal, aki "szabadságon van" mint Krisnás… Nem nagyon gyakorolja
a lelki életet. Kicsit csalódott…

Rothadt ez a világ. Rothadt ez a kor. Mi meg itt rodhadunk. A vágyaink rabjaként. Mert azt hisszük, hogy így jó. Pedig nem az. Rothadtul nem az. Olyan háború ez, ahol egyedül nem győzhetünk, ahol nincsenek magányos hősök. Mert aki egyedül próbálkozik, azt felfalják a sakálok. Vagy elviszi valami dögvész. Menedéket kell vennünk Istennél és azoknál, akik szolgálják Őt rendületlenül. Mert a gonosz itt jár köztünk. Sugdossa fülünkbe az álnokságot. Szolgái mindenfelé új híveket toboroznak az erkölcstelenség és vallástalanság seregébe. Lépten nyomon csapdába akarnak csalni mindenkit, aki egy kicsit is elgyengül, vagy megfárad. Épp ezért legyetek erősek az Úrban és zengjétek mindig az Ő dicsőségét fáradhatatlanul, hogy el ne tévejedjetek. Énekeljétek mindig az Ő szent nevét, ami elhozza a fényt ebbe a hazugságokkal teli korszakba.

"Mert ti vagytok a világ világossága. Nem rejtethetik el a hegyen épített város. Gyertyát sem azért gyújtanak, hogy a véka alá hanem, hogy a gyertya tartóba tegyék, hogy fényljék mindazoknak akik a házban vannak. Úgy fényljék a ti világosságotok az emberek előtt, hogy lássák a ti jó cselekedeteiteket és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat. "

Ámen

(Elfelejtettem, hol is van ez a Bibliai idézet pontosan. Ha valamelyikőtök tudja, akkor jelezhetné. Meg keresek egy másik idézetet is így kezdődik: A szeretet hosszutűrő, s kegyes… sajnos csak felületesen emlékszem erre a versre, ezért ha ezt is tudja valaki, akkor nagy kegy volna, ha írna ide: mcninja@citromail.hu . Előre is köszi.

Bocsánat a bejegyzés "szektás" hangulatáért, de most így vagyok.

A tegnapi fotók, talán holnap estére megérkeznek. Akkor majd bekerülhetnek végre a naplómba… :)

GOURANGA!