Menü

Tótágas


tótága, fejetetejére állt a világ

Az elmúlt egy  hónapban, körülbelül a fejetetejére állt az egész életem. Majdnem az eddig alkotott összes véleményem a jövőt illetően úgy néz ki, hogy az ellenkezőjére változott.
De túlságosan nem veszek részt benne, vagy igyekszem nem azonosulni ezekkel az „új” gondolatokkal, hiszen tudom, hogy csak „öregszem”. Bizony már én sem vagyok 18. Bár olyan mintha tegnap lett volna.

Egyszer egy védikus asztrológussal megnézettem a múltam jelenem és jövőm. Akkor nem akartam hinni azokban a dolgokban amiket mondott, hiszen amolyan horoszkópos dumának tűnt, de ahogyan a dolgok most kinéznek, könnyen elképzelhetőnek tartom, hogy mégis valóra válik…

Egyre újabb emberek bukkannak fel az életemben, akikkel olyan, mintha már legalább 1000éve ismernénk egymást, az emberek az utcán odaköszönnek, hogy Gouranga, vagy Hare Krisna. Egy pár éve még minden sarkon buddhistának néztek, még ha Krisnás ruhában voltam is, most meg bármit is veszek fel, mindenki egyből tudja, hogy Krisnás vagyok. Ezt igazából pozitív élményként írom, hiszen nem titkolom, sőt örülök neki, hogy bár magam egy komolytalan gyakorló vagyok, azért mégis csak a bhaktákkal azonosítanak, és ha az emberek rám néznek, akkor eszükbe jut egy szó, méghozzá a legtökéletesebb ami létezik, hogy Krisna. Ily módon megjelenik elméjükben személyesen Az Istenség Legfelsőbb Személyisége, hiszen Ő Abszolút, aki nem különbözik a nevétől.

Mostanában már nem úgy nyomom, mint régebben. Nem osztok minden szembejövőnek Gourangás matricát, meg beszélek mindenkinek a Krisna-tudatról, de valahogyan mégis úgy alakul, hogy ez lesz a dologból és maguk az emberek kezdenek el érdeklődni. Ez egy szempontból jó, egy más szempontból szégyellem, hogy így alábbhagyott a kezdeti lelkesedésem.

Mostanában kicsit több levelet is kaptam és némelyikre jól, némelyikre meg nem olyan jól válaszoltam.
Nem is olyan rég például írt egy lány, akinek sok kérdése volt és majdnem minden nap válaszoltam neki. Aztán körülbelül a 20.-levélnél leírta, hogy azt álmodta, hogy egy házibuliban vagyunk az én lakásomon és a többi haverom pálinkával kínált, én meg elfogadtam. Ő meg mennyire csodálkozott ezen. Aztán ezután oda mentem hozzá és kikezdtem vele, és hogy ez mennyire jól esett neki…
Meg mondom őszintén, hogy kibuktam, hogy mi a fenéért kell nekem újra és újra ilyen leveleket kapnom, meg miért kell állandóan erről beszélnem, meg leveleznem mindenkivel és személyes kudarcként élem meg, hogy efféle gondolatok születnek az emberek fejében, mikor kapcsolatba kerülnek velem, a vagy a naplómmal.
Na persze az okosak azt mondják erre, hogy hát azért, mert legbelül ez van nekem és ez jön át az írásaimból is és ezért ezt vonzom, de én meg azt mondom, hogy nem kéne ennek feltétlenül így lennie. Nem azzal van a baj, ha néha kapok egy-egy szerelemes levelet, vagy belém habarodik itt-ott egy-egy leány, hiszen ez egész életemen át elkísér, ha úgy tetszik ez nekem a karmám része. Szóval már megszoktam. Az viszont, hogy ahogyan degradálódik a világ úgy egyre másabb stílusban teszik ezt a gyengébbik nem tagjai, az bizony elkeserítő. Főleg mert igazából nem ez a világ rendje. De hát mióta nyomulnak a feministák, meg emancipáció és egyenjogúság van, azóta a nők a kezükbe vették a kezdeményezést, vagy legalábbis azt gondolják, hogy a kezükbe vették és ahelyett, hogy a jó anya, jó háziasszony projektben erősödnének, most már sajnos egyre nagyobb százalékuk rendelkezik egy prostituált mentalitásával. 
(Persze mikor szembesíted ezzel őket, akkor meg te vagy a rossz, meg a hülye, meg a homokos.)
Szóval ezúton szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől.

Igazából próbálkozom, igyekszem, törekszem méltó tanítványa lenni lelki tanító mesteremnek,  de az anyagi energia nagyon erős és mindig résen van. Elég csak egy pillanatra engedni a tudatosság gyeplőjén és Maya egyből próbálkozik, illetve folyamatosan próbálkozik, de ha nem vagyok tudatos, akkor nehezebb észrevenni és könnyebben kerül csapdába az ember…
Akkor hát efféle dolgokon megyek mostanság keresztül …
Már csak egy dolgot kell tennem. Az egész életemet lefoglalni Sri Krisna, az Istenség Legfelsőbb személyisége szolgálatában.

Hare Krisna Hare Krisna
Krisna Krisna Hare Hare
Hare Ráma Hare Ráma
Ráma Ráma Hare Hare

Gouranga