Menü

Üdvözlöm! Ön a Kali-Yugában létezik éppen, a hazugságok és álszentség korában.


Bár a 2012-es világvégét túléltük, ez csak azt jelentheti, hogy a Kali-Yuga, a hazugságok, veszekedések és álszentségek kora dübörög tovább gőzerővel. Nem árt tisztában lenni azzal, hogy miként érjük el, hogy a mi életünkre ezek a dolgok ne legyenek hatással.

Mijen korban élünk, mi jellemző erre a korra?

A Védikus írások azt mondják, hogy a kor neve amiben éppen élünk, a Kali-Yuga. Egyszerű szabad fordításban a bűn kora. Kali a korszak uralkodója tulajdon képpen nem más mint a Sátán, ördög, maga  a gonosz. De ezt a korszakot nevezik úgy is, hogy a hazugságok és az álszentség kora, vagy a veszekedések és civakodások kora. Az a kor amikor nincs egyet értés az emberek között és bármilyen apróságon képesek összeveszni, vagy megharagudni másokra.

Itt pedig el is érkeztünk oda, hogy edig semmi újat nem mondtam, hiszen ha figyeljük az életünket akkor láthatjuk a környezetünkben, a családunkban, barátainkon, vagy csak saját magunkon, hogy igen, tényleg így történik.

Mikor kezdődött, meddig fog tartani a Kali-Yuga?

Itt egy jó és rossz hírrel kell szolgálnom. Mert az igazság az, hogy habár az összes kor közül (összesen 4 van) ez az utolsó, ez a legrövidebb, így is jóval hosszabb minthogy megélhetnénk a végét. Valamivel több mint 5000 esztendővel ezelőtt kezdődött, és még valamivel több mint 427 000 éven át fog tartani.

Ezt természetesen nehéz megemészteni és feldolgozni, ha most találkozunk először az információval és mindent elhittünk amit az iskolában mondtak történelem meg földrajz órán, vagy mondjuk hittanosok voltunk éppen. Na de nekem nem is célom bárkinek a meggyőzése. Egészen egyszerűen azt az értékrendet amit 30 évnyi keresés, rengeteg csalódás, megtörés, elpusztítás, de mindig újra és újra talpra állás után az életemben követendőnek tartok szeretném megmutatni. Mert tapasztalom, hogy működik.

És ez a látásmód szerint teljesen felesleges azon agyalni, hogy mikor kezdődött, vagy mikor fog véget érni, hiszen a világ vége az ugye azt jelenti, hogy meg fogunk halni. És ez mint az élet vele járója, bármikor bekövetkezhet bármelyikünkkel. És ha én mondjuk meghalok miután fellőttem ezt az írást a netre, vagy te halsz meg miután elolvastad, akkor nekünk akkor jön el a világ vége. A világ vége bármelyik pillanatban bekövetkezhet bármelyikünk számára.

És itt most mindegy, hogy hiszünk-e Istenben vagy nem, elfogadjuk-e a tanácsait az életünkre vonatkozólag vagy nem, vannak törvények amik ellen nem tehetünk, mert ezek a teremtő törvényei és attól, hogy valaki azt mondja nincs Isten szerinte, attól még létezni fognak. Születés, betegség, öregség halál, mindannyinkat utol ér akár tetszik akár nem.

De vannak sokkal egyszerűbb és kézzelfoghatóbb törvények is, amiket akár most azonnal le tudsz ellenőrizni, ha nehezedre esne elfogadni ezt, mint például, ha felugrunk akkor vissza fogunk esni, és bármit dobunk fel bármilyen magasra, az is mind vissza fog hullani a földre.

Nem is fejtegetném tovább azt, hogy miért érdemes elfogadnunk Isten létezését és megtudnunk, hogy akkor ki is Ő valójában és kik vagyunk akkor mi, ha Ő az Ami és Aki. A lényeg az, hogy a világ végét Isten hozza el mindannyiunk számára és akkor amikor Ő akarja. És azért mert hallhatatlan lelkünknek nem ez az igazi otthona amit magunkénak, vagy önmagunknak gondolunk épp most ebben a pillanatban.

Hiszen mindannyian Isten parányi szerves részei vagyunk, három tulajdonsággal: Mindent tudunk, Mindig boldogságot tapasztalunk, és mindezt örökkön örökké.

Na de akkor miért szenvedünk, ha mi lelkek vagyunk és örök boldogságban van részünk?

Mert igazából nem szenvedünk, csak azt gondoljuk, hogy szenvedünk. Mivel jelenlegi börtönünket ezt a testet gondoljuk tévesen önmagunknak, ezért azok a dolgok amik ebben a világban hatnak ránk, illetve hatnak erre a testre, azt mind önmagunknak gondoljuk és az értékrendünk szerint ahogy szocializálódtunk, jónak vagy rossznak gondoljuk…

Amíg nem sikerül fölé emelkednünk ennek a téves felfogásnak és megvalósítani lelki önvalónkat, addig pedig mindig fogjuk tapasztalni a kettősségek váltakozásából származó gyötrelmeket. Ez a test nem más mint egy gép amivel tapasztalhatjuk mi a halhatatlan lelkek, a kettősségek örök váltakozását. Sötét-Világos, fiú-lány, hideg-meleg, boldogság-szenvedés, jó-rossz stb…

Mi Kalinak a Sátánnak ennek a kornak az uralkodójának a fő módszere?

Sátán a legkedvesebb személy és a legjobb fej aki létezik. Ősi nevén Kali az az élőlény aki mindig támogat bennünket céljainkban és soha semmiben nem akar meg akadályozni bennünket. Ez az Ő módszere. De ez Isten módszere is. ezért teremtette ezt a világot nekünk, hogy ha akarunk, akkor hallgathassunk a Sátánra. A Sátán pedig nem egy ember aki elénk fog állni és azt mondja, hogy Ő a Sátán (persze ilyen is van) hanem ő az aki mindig más embereken keresztül fog megkísérteni bennünket a gyengeségeinken keresztül.

Ez ennek a korszaknak a lényege és a Sátánnak a legfőbb módszere a megosztás. Oszd meg és uralkodj ha így jobban érthető. Vagyis Kalinak a legfőbb eszköze az, hogy a barátok, szerelmek, családok, országok, népek ne legyenek együtt… Mert az egységek ellen nem tud semmit csinálni, hiszen ahol a szeretet össze tart egy családot, egy baráti társaságot, egy országot, vagy egy népet, ott mindig meg tudják beszélni a problémákat.

Sátán úgy intézi a dolgokat, hogy ő tűnjön a legjobb fejnek és úgy látszódjon hogy ő neked akar jót, de igazából neki az az érdeke, hogy ne legyél azokkal akiket szeretsz.

És így kezdődik minden civakodás, minden veszekedés, minden probléma, minden háború. Keres egy jó okot amiért el hagyod, vagy megbántod azokat akiket szeretsz, vagy azok bántanak meg téged.

Miért és hogyan történik a sok veszekedés?

Az, hogy most Kali-Yuga van, azt jelenti, hogy mindent félre fogunk érteni, vagy mások fogják félre érteni a mi mondandónkat viselkedésünket reakcióinkat. Ez egy ugyan olyan törvény, mint a gravitáció. Akár tetszik, akár nem tetszik ez van és innen indulunk most éppen.

És mivel általában nem győztük le a szívünkben a büszkeséget, mely a félelmeinkből táplálkozik, hogy lenni akarunk valaki és meg akarjuk mutatni azt, hogy velünk aztán így nem lehet, meg nekünk aztán ezt nehogy már valaki megmondja. Így a büszkeségünkön keresztül mely abból a félelemből táplálkozik, hogy nem lesz jó nekünk, mert nem hiszünk abban, hogy Isten úgy rakta nekünk össze a világot, hogy minden jó lesz, azt gondoljuk, hogy tennünk kell valamit. Meg kell mondanunk a véleményünket, a vélt igazságunkat…

Mivel mindenki így érzi, ezért mindenki megmondja a másiknak és már el is érkeztünk a veszekedéshez. Tehát: Félelem, Büszkeség, és ebből lesz a rossz reakció…

Hogyan tudom kivédeni ezeket?

Természetesen minden félre értést és rosszat nem lehet kivédeni, hiszen ez a korszak erről szól. De nagyon sokat tehetünk azért, hogy ránk ne legyen hatással.

Változtassunk a szokásainkon és próbáljunk erre inspirálni másokat is.

1. Ne hazudj! Ez az alap. Legyél őszinte magaddal elsősorban először. Nézd meg, hogy boldog vagy-e úgy ahogy élsz. aztán azt, hogy tudsz-e változtatni? Aztán utána már tudsz őszinte lenni másokkal is. Persze a hazugság jó módszernek tűnhet, hogy ne legyen veszekedés, mert néha rosszul reagálnak mások az igazságra, de az a tapasztalatom, hogy amennyit nyerünk egy hazugsággal, hogy elkerüljünk egy balhét, legalább 10-szer akkorát bukunk mikor kiderül az igazság, és akkor már nem csak annak a terhe zuhan ránk, hanem az is, hogy hazudtunk…

2. Légy Józan! Első lépésnek már az is tök jó, ha szert teszünk egy józan látásmódra. Józan látásmódra pedig hogyan másképp tehetnénk szert, minthogy nem iszunk, drogozunk, vagyis semmilyen mesterséges tudatmódosítóval nem ködösítjük el magunkat.

Mert hát ha tiszták vagyunk, akkor is önzőek, büszkék és irigyek vagyunk különböző mértékekben, de ha még mindehhez sikerül el is szállnunk, akkor aztán egy-egy apróságból tényleg képesek vagyunk világháborút kirobbantani. Amiben nem az a szomorú, ha kirobban, hanem az, hogy igazából csak saját magunknak okozunk vele szenvedést.

3. Győzd le a lustaságot! A legtöbb ember retteg az élettől, retteg a Sátántól és attól, hogy az emberek bántani fogják, ezért nagyon sokat akar aludni. Amíg alszom, addig ugye legalább nem bánt senki, hanem el vagyok bújva a jó meleg ágyba a világ elől. Na de előbb vagy utóbb fel kell kelni és mégis csak találkozni kell a világgal, ahol vár ránk a Kali-Yuga, a hazugságok és álszentségek kora. Ezen felül emelkedni pedig komoly munka, mert le kell győznünk saját magunkban a félelmeinket, büszke dölyfösségünket, önzésünket és agressziónkat. Ez pedig munka, tanulás és gyakorlás. Vagyis ébren kell lennünk, találkoznunk kell emberekkel és különböző „éles” szituációkban kell valóban meg is tennünk, hogy nem húzzuk fel magunkat egy egy szituáción, nem vesszük magunkra mások sértéseit stb.

Erről el kell olvasnunk pár könyvet, találkoznunk és hallanunk kell ilyen emberektől, vagy legalábbis olyanoktól akiknek szintén célja, hogy fölé emelkedjenek ezeknek a dolgoknak.

4. Megértés és szeretettel elfogadás. Az első állomás az lesz, hogy ha elkezdjük gyakorolni a fenti két pontot, hogy mikor támadás érkezik a mi egónk felé, akkor nem húzzuk fel magunkat és megpróbálunk kedvesen megértően reagálni a szituációban, főleg akkor ha a másiknak még nincs is igaza. Ez persze nagyon nehéz és sok gyakorlást igényel, de ha meg akarjuk változtatni a kapcsolatainkat oly módon, hogy a korszak hatásai ne legyenek rá befolyással, akkor el kell kezdenünk gyakorolni. Ha képesek vagyunk így tenni, akkor 4 lépcsőn fogunk ismét átmenni:

  1. Először furcsállni fogják,
  2. Aztán kinevetnek bennünket, hogy balekok vagyunk.
  3. Ez után heves ellenállásba fogunk ütközni és a gyülölet különféle hullámaival fognak ránk támadni.
  4. Elfogadás. Legvégül, ha mindvégig megőrizzük a nyugalmunkat, a józan és szeretettel teli látásmódunkat, akkor el fogják fogadni tőlünk amit mondunk. Ide viszont esélyünk sincs eljutni drogokkal, vagy tanulás nélkül.

 

Vagyis meg kell változtatnunk az életünket.

A változás azt jelenti, hogy változtatunk első sorban magunkon. Ott legbelül, ahol a legnehezebb. Először új szokásokat kell felvennünk, olyanokat amik segítenek bennünket elsősorban józanul gondolkodni. Tudom, hogy manapság ha bárkinek bármi gondja van egyből leissza magát, vagy bedrogozik. Mert így egyszerűbbnek tűnik. De igazából nem lesz az és ott legbelül mindenki tudja és érzi. Ezt a döntést azonban meg kell hoznunk bármi áron, különben esélyünk sincs arra, hogy eljussunk az elfogadásig. Sőt nem elég csak meghoznunk a döntést, hanem mindvégig ki is kell tartanunk, mind a 4 lépcsőn át…

Hátrébb kell lépnünk egy lépést az életünktől és el kell kezdenünk szemlélni egy lépéssel távolabbról magunkat a reakcióinkat az érzéseinket. Ha nem tesszük meg akkor továbbra is csak indulatokkal fogunk válaszolni mások indulataira. Mondjuk azokéra akik nincsenek tisztában ezekkel a dolgokkal mert soha senki nem mondta el neki, hogy erőszakra nem lehet erőszakkal válaszolni, hanem csak  elfogadással és szeretettel lehet eljutni bárhová…

(Természetesen vannak olyan szituációk az életben amikor nincs lehetőség megbeszélésre és erőszakot kell alkalmazni, és ezzel a témával sokat foglalkozunk Ninjutsu edzésen, még mielőtt valaki szentimentálisnak gondolná az eszme futtatásomat)

És legvégső esetben le kell cserélnünk az ismerőseinket. A barátok így is meg úgy is cserélődnek és csak az igaziak maradnak meg. Tehát nem olyan rossz dolog, ha mi magunk választjuk meg őket és nem csak olyanok vannak akikkel egy-egy házibuliban ittunk… Érdemes olyan emberek társaságát keresni akik maguk is igyekeznek szebbé és jobbá tenni ezt a világot…

Kivel töltjük az időnket, kik a barátaink, kik a tanácsadóink?

Mert ha ragaszkodásból maradnak csak a régi cimborák, akkor nem fogunk változni. Tehát nem eldobni kell az embereket, hanem mérlegelni, hogy melyikükre érdemes mennyi időt tölteni a fejlődésünk céljából.

Például, ha van egy probléma és azt megbeszéljük a haverunkkal egy kis kokaint felszippantva, akkor abban a pillanatban lehet hogy éppen logikusnak tűnik az az értékrend alapján amiben vagyunk és a javaslata is jónak tűnik. De hacsak ő nem egy Avadhuta (Olyan személy aki bármit megtehet, mert ismeri az élet legvégsőbb célját és mindig annak a fényében beszél) Akkor valószínűleg nem lesz képes nekünk megfelelő segítséget nyújtani.

Néhány más példa:

Párkapcsolati problémákat kivel érdemes megbeszélni?

Egy jó baráttal, akivel együtt szoktunk piázgatni és hasonló problémákkal küzd mint mi, vagy egy olyan személlyel, aki már hosszú ideje él párkapcsolatban, családban és van bőven tapasztalata egy működő, tudatosan működtetett kapcsolatról?

Önvédelmi szituációkat kivel érdemes megbeszélni?

Egy cimbivel akivel a Sárkány közbelép óta együtt megyünk moziba a legújabb akciófilmeket megnézni, utána meg bepiázunk és a filmen fellelkesülve szétverünk pár kukát, vagy egy hiteles önvédelem oktatóval aki esetleg már maga is részt vett pár vérre menő szituációban?

És a példákat sokáig fel tudnám sorolni még, de remélem ezzel a kettővel is sikerült rámutatnom, hogy meg kell válogatnunk azokat az embereket akiknek a véleményére adunk, méghozzá az eredményeik alapján. Természetesen vannak kivételek, mint ahogy minden szabály alól vannak, hiszen a szentek, az olyan nagyszerű személyek akik Istennek adták az életüket és így Isten olyan megvalósítással és tudással ruházta fel őket, hogy képesek bármilyen témában bárkinek segíteni. (Mint a múltkori videó pl Feri Atyával)

És nem kell megijedni, mert bizony, ha mi a boldogság felé vezető utat választjuk, akkor azok a barátaink akik ezt nem értik, szintén a 4 részen keresztül fognak menni a velünk való kapcsolatban, vagyis először csak felhúzzák a szemöldöküket, aztán kinevetnek, majd ellenségesek lesznek és itt a legnehezebb, mert ugye még úgy is tűnhet, hogy kimondjuk, hogy „öri hari”, de ha itt visszalépünk, akkor elbuktunk és újra kell kezdenünk, viszont ha tovább lépünk, akkor idővel ha ezek az emberek igazi barátok, akkor végül el fogják fogadni a döntésünket…

Néhány tipp még amivel fölé tudsz emelkedni a veszekedéseknek, félre értéseknek a teljesség igénye nélkül:

Korai kelés, kevesebb alvás (6-7 óra elég), meditáció (rendszeres), szentírás olvasás, edzés, harcművészet, jóga, hidegvízben fürdés (vagy csak a végén egy gyors hidegzuhany), rendszeresség… stb

Valamint a legvégső tuti megoldás:

Ezt már direkt csak ide a végére írtam, hogy a legkitartóbbak leljék csak meg. Szóval az a helyzet, hogy most mindezt azért olvashattad el idáig, mert most ebben a bűnös korszakban a Kali-Yugában a Sátán korában, ahol lábbal tiporják a tisztességet és az erkölcsöt, az egyéniséget és a legbelső személyiséged, hogy megerőszakold magad minden este egy színpadon ahol azok előtt szerepelsz akikről úgy gondolod hogy fontosak neked, van egy különleges lehetőséged.

Ez a különleges lehetőség a jóslatok szerint az arany kor, aminek a hajnalán élünk. 500 éve kezdődött el, és összesen 10000 éven ár fog tartani. ennek az aranykornak a fényében olvashattad mindezt az információt ebben a bejegyzésben, illetve az összes többiben itt a harciszerzin. Mert én a blog gazdája mikor megértettem a jelentőségét annak amit megtudtam, egyből úgy gondoltam, hogy inygen és bérmentve szeretném az egész világ rendelkezésére bocsájtani. Ezért kezdtem el blogot írni. :)

A dal ami a bejegyzés elején ajánlva van háttér zenének, Isten egy inkarnációjának 8 versből álló jó tanácsa erre a korra. Úgy hívják hogy Siksastakam.

Őt úgy nevezték, hogy Caitanya Maháprabhu, vagy más néven Gauranga Maháprabhu. Ő hozott el egy módszert, amivel bárki bárhol bármikor fölé tud emelkedni ezeknek a problémáknak, meg tud menekülni a hazugságok és félre értések elől, mert kapcsolatba kerül ezen a módszeren keresztül a szívében lakozó Istennel.

Ez egy különleges meditáció, amit bárki, vallásos-vallástalan, hívő-hitetlen, szegény-gazdag, fiú-lány, bárki gyakorolhat és automatikusan működni fog. A meditáció pedig nem más, mint egy mantra meditáció. Egy különleges mantra, melynek az éneklése bárhol bármikor engedélyezett, mindenféle szabályok nélkül.

A módszer pedig csupán annyi, hogy énekelni kell ezt a különleges mantrát:

Hare Krisna Hare Krisna

Krisna Krisna Hare Hare

Hare Ráma Hare Ráma

Ráma Ráma Hare Hare

És jöjjön bárki ellenünk, támadjon ránk élőholtak, vagy vámpírok serege, értsünk félre bármit szeretteinktől, vagy szenvedjünk bármennyire saját ostobaságunktól, mindig minden meg oldódik… Persze énekelheted Isten többi nevét is, Jehova, Allah, Buddha, vagy imádkozhatsz a küldötteihez, mint a nagy Mohamedhez, vagy Jézushoz, a lényeg, hogy tegyél erőfeszítést arra, hogy Istennel legyél, ne pedig a saját önző vágyaiddal.

Ahhoz azonban, hogy ezt is ki merjük próbálni, le kell győznünk a saját félelmünket, hogy merjünk hangosan énekelni. Először csak egyedül javaslom, vagy énekeld velem itt:

Most szombaton RathaYatra fesztivál Budapesten!

Találkozunk a szekér mögött, elvileg még én is énekelek egy kicsit, mert Krisnás barátaim megkértek!

Olvasd el milyen élményekkel lettem gazdagabb amikor kimentem eddig:

Ezt mindenképpen:

http://harciszerzi.hu/ratha-yatra_tanc_halalig_es_utana_meg_vissza_fele/

Itt pedig az eddigi élményeket és ajánlásokat találod mindenféle rendszer nélkül:

http://harciszerzi.hu/page/2/?s=ratha+yatra

, , ,