Menü

Új szerelemem Barbara


Igazából régóta vágytam már egy ilyen társra. Talán egész eddigi életemben. Várnom kellett rá 30 évet és sok mindent le kellett szervezni, hogy együtt lehessünk. Ő az aki formában méretben és súlyban is passzol hozzám teljesen. Mikor megérintem, olyan mintha mindig is egymáséi lettünk volna. Ha velem van olyan érzés, mintha mi ketten bármire képesek lennénk és senki nem állhatna az utunkba. A jelleme a belső értékei is tökéletesek. Csendes, teljesen hozzám simul ha úgy kívánom, sosem panaszkodik, és mindig lehet rá számítani. Egyszóval teljesen ideális társ.

Horváth Ádám a Harciszerzi és Barbara a kukri.

Igaz, hogy a bolygó másik felére kellett elutaznom érte, de végül megtaláltam őt, Barbarát.

Sok boltot bejártam egy rendes Kukriért, mert az utcán minden második árus a családja ősi kését akarta nekem adni horror pénzért. De ha az ember fogott már néhány pengét a kezében, akkor gyorsan le veszi, hogy mi az amit érdemes és mi az amit nem érdemes megvenni. És az utcai árusoké inkább polcra tehető emlék kés, mint frankó harci kés.

Sokat hallottam már a 30 év alatt a gurka harcosok legendás és jellegzetes formájú harci tőréről a kukriról. Legbelül pedig mindig tudtam, hogy valahol létezik az enyém is. Csak még nem találtunk egymásra. Aztán Nepálban találkoztam az érzéssel, hogy valahol itt van ő is. Így szépen lassan keresni kezdtem. Bementem sok boltba, amit veterán Gurka harcosok nyitottak, hogy késeket áruljanak.

Természetesen először mindig a gagyikat mutatják a polcon, azt veszik ki, meg adják a kezedbe, hátha elviszed ugyan annyiért, mint a frankókat. Aztán persze látod rajta, hogy csak vakítani csinálták a kést, vagy harcolni, de a biztonság, meg a boltos kedvéért a kezedbe veszed és érzed, hogy mi újság a késsel.

És akkor látványosan elfintorodsz, meg elindulsz a kijárat felé, hogy a boltos megsértett azzal, hogy egy darab vasat adott a kezedbe és akkor ő gyorsan szól, hogy várj, van itt még valami és akkor elkezdi a nagyokat a kezedbe adogatni, meg mutogatni. De azok még mindig túrista bökők, különféle cirádákkal, meg jelmondatokkal a markolaton, vagy a pengén. Aztán tovább fintorogva mondod, hogy ezek nem jó minőségűek. Mutassa már a legjobb késeit.

És akkor az alsó polcokhoz érkezünk, ahonnét eddig végig csendben figyeltek az igazi harcosok. Csendben türelmesen várnak azokra akik nem a látványra meg a vakításra várnak, hanem  magára a kés eszenciájára. Egy sok ezer év alatt kiforrott, de mégis ősidőktől ugyan úgy elkészülő és kinéző egyetlen egy dologra megalkotott pengére.

Barbara a Kukri

Szóval ott várt rám Barbara, meg a barátai. 3-4 harci tőr közül választottam ki. Ő volt az aki súlyban, méretben és formában is passzol hozzám. Persze sok száz kés volt a boltban, de számomra az én szempontjaim alapján, csak ez a 3-4 jöhetett számításba. Így kiválasztottam, aztán megalkudtam rá. Majd nagy elégedettséggel elviharoztunk volna a boltból. De természetesen mindig ott van az emberben a para, hogy átverik.

Viszont mikor a boltossal meg egyeztünk, kifizettem és eljöttem volna, akkor ő visszakérte a kést.

Cinkosan rám nézett, majd gyakorlott mozdulatokkal kikapta a tőrt a tokjából és megmutatta hogyan kell fenni, meg a kis kést használni, aztán lekente egy pillanat alatt olajjal, majd újság papírba csomagolta. Aztán oda adta. Én is és ő is úgy éreztük, hogy boltjának egy különleges darabja kerül hozzám és az arcára volt írva, hogy jó áron szereztem. Hiszen a hegyen tized ilyen késeket nem adtak volna háromszor ennyiért.

Miért pont Barbara? Hát ez egy egyszerű tradíció, amit még kedvenc Sensimtől, Gyuritól tanultam, hogy minden fegyver arról kapja  a nevét, akinek először vérét veszi. És hát én megmutattam egy másik számomra kedves hölgynek a Kukrit, aki mindenféle figyelmeztetésem ellenére megvizsgálta, hogy valóban éles-e. (Még mielőtt híre menne, hogy nőket késelek. ) De azt hiszem ennél jobb nevet nem is kaphatott volna a penge. :)

Ha te is szereted a késeket, vagy szeretnél megtanulni bánni a késsel, akkor  ajánlom figyelmedbe a Júliusban induló 10 alkalmas Késharc szemináriumot. Részletek és jelentkezés ITT