Menü

Újjászületés…


“Időnként meg kell újulni és nem szabad a változás útjába lépni, vagy oda léphet az ember, de akkor az végig megy rajta, ledarálja, és onnan aztán nehéz felállni. Így jobb stratégia a kitérés, és a változással való eggyé válás.”

Elköltöztettük néhány jó barátom segítségével a harciszerzi.hu-t. Ezentúl wordpress motor fogja hajtani a Blogot. Sok munka volt a több mint 1700 bejegyzést és több mint 5500 kommentet  át menteni, a hozzájuk tartozó képekkel, ami nem az én érdemem, hanem a programozó barátaimé, akik nem csak elkészítették ezt a cuccot amit most éppen itt látsz, hanem tárhelyet és minden más szükséges eszközt is biztosítottak, hogy ne álljon le a dolog.

hegyen

Hálás köszönetem a Freeblognak, hogy az elmúlt pár évben pontosan 2005 szeptembere óta folyamatosan segítették a munkámat, amivel próbálom szebbé tenni a világot a gondolataimmal, amik természetesen az általam eddig hallott gondolatokból, filozófiákból születtek. A lassan 8 éves fennállás óta, sok mindent megért blogot megpróbálták betiltani, feltörni, néha el lehetetleníteni, vagy nevetségessé tenni, de ők végig mellettem álltak és a professzionális jó indulatú segítség nyújtásukkal segítették a működést tovább. Most elértem azt az adat mennyiséget, aminél többet nem tudtak adni (folyamatos fiókbővítések után.), így át tettük az egészet egy új és nagyobb tárhelyre, hogy itt élhessen tovább, hogy eképpen születhessen újjá.

Sokat gondolkodtam, hogy egy teljesen új blogot kezdjek-e a nulláról, mert úgy nézett ki, hogy technikailag nem kivitelezhető a teljes költözés, de végül mégis megoldódott minden kihívás, és a mai naptól itt üzemelünk tovább.

Persze nem volt idő még az egészet olyanra kicsinosítani amilyenre szeretném, de így sokkal gyorsabban fog betölteni, bejönni, dübörögni tovább. Tavaly december óta nem nagyon írtam, mert nem volt hely, na meg persze rengeteget változott az internet is mióta elkezdtem. Megjelent például a facebook, ahol elég aktív vagyok és a rövid kis szösszeneteket, idézeteket már nem ide teszem fel, hiszen ott sokkal egyszerűbb megosztani ezeket. A jövőben a harciszerzi.hu blogon a hosszabb és mélyebb szösszeneteket szeretném megosztani veletek, és legalább heti 2-3 post-tal jelentkezni.

Persze az is történt közben, hogy jelentős mértékben átlépett a tevékenység és a közösség a valóságba, és a Bhakti Kutir Jóga és Harcművészeti Mozgásközpont, Terápiás csoda teházban kezdtem el Jóga órákat, Meditációs Programokat, Harcművészeti Ninjutsu Edzéseket, Életjavító Filozófiai előadásokat tartani, egy csomó nagyon jó emberrel. Természetesen ezekről a programokról is rendszeresen fogok írni és bemutatót is tartani.

Aztán sok megkeresést kaptam más közösségektől is, a jelenlétre és az aktív tevékenységre, mint például a Nap Kör Vallás közi párbeszéd csoport vendége lehetek már évek óta, ahol mindenféle vallású, nagyon jó emberekkel keressük a közös hangot egymással. Ez a részleg még online nem olyan erős, viszont van egy másik nagyon jó kis kezdeményezés is, a Napi Elemózsia, aminek a megalkotója kért fel, hogy vegyek részt, egyenlőre csak írásokkal a munkájukban.

Természetesen ettől sokkal több minden lehetőség is lett volna, de az olyan dolgokat szeretem, amit olyan emberek csinálnak, akiknek az elsőrendű mozgató rugója nem a pénz és a jövedelemhez való hozzájutás, hanem az, hogy együtt, közösen pozitívan gondolkodva jobbá tegyük önmagunkat és így a körülöttünk lévő világot. Na meg persze úgy, hogy nem hagyjuk ki belőle Istent.

Aztán elkezdtem egy projektet, ahol önnfentartó öko bio házat és falut tervezünk együtt közösen gondolkodva tervezve, ezt is érdemes megnézned, ha szeretnél egy jó közösségben elérhető áron házhoz jutni, és szívesen lennél akár a szomszédom is.

Na de most azért írok, hogy nem sikerült a blogot kicsinosítani, és ez tavaszra fog tolódni az elképzelések szerint, hiszen egy nagyon jó kis csapattal indulok holnap a Mahakumbha melára, a világ legnagyobb vallási összejövetelére, vagy a világ legnagyobb jógafesztiváljára, ha úgy tetszik. Terveim szerint folyamatosan szeretnék publikálni onnan is, már itt az új helyen, a megújult harciszerzi.hu-n.

Na meg persze azért, hogy az áldásodat és a támogatásodat kérjem, akár egy lájkkal, akár egy bíztató hozzászólással, hogy örülsz neki, hogy mennek és változnak a dolgok. Persze néha vissza kell lépni kettőt, hogy utána lehessen 5-öt előre menni, és remélem ez a rövid kis szünet amíg a költözés zajlott elég volt ahhoz, hogy újult erővel folytatódhasson a harciszerzi.hu és az amit veletek együtt közösen építünk.

, , , , ,